Pitajte u vezi zdravlja

Pa posto je vec krenulo mleko znaci da je pod velikom upalom i ako je vruce onda jos gore. E sad posto ucim mikrobiologiju, mastitis izazivaju razne bakterije i posto je to upala da se ne bi pogorsalo bolje zovi veta. Lea je dobila 4 inekcije i nedelju dana pila tabletice tj 1/4.

exej opet ja
molila bih za brz odgovor jer moram znati kako da reagujem,
macka je omacila dva maceta ,i vec su porsli ,i poceli da jedu samostalno
ali i dalje ih pusta da sisaju
lezala je u hodniku na podu ,kada je pocela da izvodi nesto
prvo sam mislila da juri musicu.
okretala se oko sebe ,zabacivala u jednu stranu trzala se...
kako je to trajalo a ja nisam videla da je proleteo niti jedan insekt ,,,malo sam vise obratila paznju i videla da je vrag odneo salu ,,,i da ona bas i nema kontrolu nad telom
odvela sam je kod veterinara,ispricala sam mu
on je rekao
da je dehidrilala i da gubi kalcijum,ako hocu da ostane ziva mora se odvojiti od macica
izgubila je orjentaciju ,
dao joj je dve inekcije od koje je jedna fizioloski rastvor
,,i rekao da joj nece biti prijatno ,,posle inekcija,
ona je posle pola sata pocela da pusta belo ,,da bali
i da malo nesto povraca
i sada ja ne znam da li je to reakcija normalna ili ne
sta da joj radim/?kako da joj pomognem
sklonila se u dvoriste ..i bali
..sta da radim?

Pa posto je vec krenulo mleko znaci da je pod velikom upalom i ako je vruce onda jos gore. E sad posto ucim mikrobiologiju, mastitis izazivaju razne bakterije i posto je to upala da se ne bi pogorsalo bolje zovi veta. Lea je dobila 4 inekcije i nedelju dana pila tabletice tj 1/4.

moja proshla kuja je celog zivota posle teranja dobijala te lazne trudnoce i islo joj je to mleko kao(tachnije ta bela vodica,sta je vec) i nikada nije primala nikakve injekcije i slichno...
uni nisu vrele sike i nisu mnogo natekle...malo samo

Pa razlicito je ali u principu nije bas dobro da joj ide mleko, prvo njoj to smeta i bolno je, mozes da stavljas one obloge od vode i sirceta. S obzirom da ima samo jedan jajnik moguce da je manje izrazeno, ali Lei je bas bilo upaljeno, i nije mi uopste jasno kako nisam na vreme reagovala pa se to toliko upalilo.

pa sta znam....
una je dok je imala dva jajnika imala laznu trudnocu i nista....
sad isto nije upaljeno...
ko ce ga znati...
ne boli je,vidi se po njoj....
praticu pa cu videti kako i sta...
ok,znachi mali ne sme da je sisa?ma pitacu ja veterinarku ujutru....

E ne sme da se cedi mleko jer pospesuje lucenje i treba da je držiš 24 sata bez hrane i 12 sati bez vode, treba dobro da je istrčiš i staće joj mleko. Takodje sam nasla da posle lažne trudnoće ne sme posle 6 nedelja da se kuja sterilise jer bez obzira na operaciju može ponovo da se pojavi lažna trudnoća.

exej opet ja
molila bih za brz odgovor jer moram znati kako da reagujem,
macka je omacila dva maceta ,i vec su porsli ,i poceli da jedu samostalno
ali i dalje ih pusta da sisaju
lezala je u hodniku na podu ,kada je pocela da izvodi nesto
prvo sam mislila da juri musicu.
okretala se oko sebe ,zabacivala u jednu stranu trzala se...
kako je to trajalo a ja nisam videla da je proleteo niti jedan insekt ,,,malo sam vise obratila paznju i videla da je vrag odneo salu ,,,i da ona bas i nema kontrolu nad telom
odvela sam je kod veterinara,ispricala sam mu
on je rekao
da je dehidrilala i da gubi kalcijum,ako hocu da ostane ziva mora se odvojiti od macica
izgubila je orjentaciju ,
dao joj je dve inekcije od koje je jedna fizioloski rastvor
,,i rekao da joj nece biti prijatno ,,posle inekcija,
ona je posle pola sata pocela da pusta belo ,,da bali
i da malo nesto povraca
i sada ja ne znam da li je to reakcija normalna ili ne
sta da joj radim/?kako da joj pomognem
sklonila se u dvoriste ..i bali
..sta da radim?

Kod maca gubitak vode iz organizma dovodi do takve pojave, s obzirom da su macici nastavili da sisaju vrlo je moguce da je ona kalcijum iz kostiju povukla u mleko.

To znaci da je maca u svojoj ishrani dobijala manje kalcijuma i posto je potrebno kalcijuma da bi mlecna zlezda (između ostalog) "proizvela" mleko, organizam je usvojio Ca iz kostiju. Ali Ca je potreban za mnogo fiziološke procese u organizmu.Posto nema Ca u krvi, cim je pocelo iz kostiju da se povlaci dolazi do grcenja misica jer ga nema ni u misicima, srcu i sve to dovodi do grcenja i ponasanja kakvo ste vi opisali.
Veterinar je verovatno dao maci dozu koja je njoj dovoljna da se uspostavi ravnoteza u organizmu sto opet zavisi od same mace.

hej
sayitright ,samo da ti javim
macka je stigla kuci ,sva je iscrpljena
mislim da jedva gleda
i jedvva hoda.ali vise ne pljuje ,i ne povraca
i samo pije vodu
popije vodu i onda tako malo spava nad vodom,pa se probudi ,i iz pocetka sve..:),,,,ala su joj aktivnosti :)
,,,,ne opada joj dlaka vise,
mozda sto je celu noc padala kisa a ona je noc provela napolje
....
moj sestric kada je ugledao prvo joj je dao mleka
i jogurta
ona je to popila i posle jednog sata povratila...svo mleko ...
sada ,ispred sebe ima ciniju sa mlekom,i sa vodom,,i vec dva puta je popila svu vodu iz cinije
,,
.....
dakle bio si u pravu,vratila se,,svaka cast...
sta je sada najbolje da joj dam?
i da li da joj dam za gliste,kao sto je veterinar rekao?ili da sacekam jos malo,vec je dovoljno iscrpljena..

Sačekaj, oporavi je malo, pa joj tek onda daj. I probaj da joj daš pomalo sira, pun je kalcijuma a treba polako ponovo da se privikava na čvrstu hranu. I pomalo ribe, zbog balansa Ca, Mg i P u organizmu. Probaj prvo da joj malo zasladiš vodu, po mogućnosti žutim ili grožđanim šećerom, to bi trebalo da joj otvori apetit. Možda ne bi bilo zgoreg da joj vet da neki vitaminski komplex u injekciji ako već nije, nama se Vitoligam odlično pokazao.

P.S.Umesto da joj sladiš vodu, možeš i da kupiš u humanoj apoteci glukozu za infuziju.

mimi's mom
hvala
kako mi niko nije odgovarao odvela sam je veterinaru koji joj je dao kroz infuziju vitaminski kompleks
bas kao sto sam ovde i procitala da si napisala
dalje
veterinar je rekao da ona lize oko klozeta i plocice u kupatilu bas zato jer joj nedostaju minerali i soli
rekao je da joj dam to kroz hranu , a ,zahvaljujici tebi sada znam i kako to da radim
macka spava,,dobro je
a macici,,kao zmajevi,,lete po kuci..

Bila sam u nekoj frci i stisci sa vremenom, volela bih da sam mogla više da pomognem makar i ovako. Najbitnije je da je ona dobro sad. Kao što kaže Sayitright, uzmi joj specijalnu hranu za mace-dojilje, da se preživeti nekoliko pakovanja od 250-300 dinara za 400g (mislim na RC, mi smo prezadovoljni), bar dok se skroz oporavi. One su ukusne i uglavnom mirišu na ribu što je za mace (pa i manje pse-moj je za 3 dana stuk'o 400g "Sterilized cats") naročito privlačno.

Ćao,evo nas sa našim problemom... Moja Doca,kokerka od 12 leta ima okoštavanje i to baš. Snimali smo i sve to. Dobila je da pije neke kapi protiv jakih bolova,pet dana,pa nastavila sa NODOLOM još mesec. Bilo joj je skroz ok.,ali posle mesec dana od kako je završila tu terapiju,ponovo počinje da šepa povremeno i da cvili.Da li opet treba da joj uključim NODOL i tako dok je živa,ili taj le ima svoja ograničenja? Ko ima slična iskustva sa svojom kucomneka mi kaže,pliiiiz. Hvala.

pa izgleda da u tome i jeste problem macka je od kada se omacila na tim hranama za macke doilje\sto kaze veterinar
ne stavljaju u hranu za coveka sve sto treba a kamo li za zivotinje
macka se danas paralizovala
i ohladila
vodili je kod veterinara koji je konstatovao da je u komi i dao joj je isto sto i ovaj prvi veterinar sa tim sto je rekao da je to jako cesto kod doilja ,koji su iznosili prve macice
a ne unose kalcijuma dosta
otkazali joj vitalni organi i rekao je da je celu noc grejemo
i ako prezivi nocas onda ce ostati u zivotu
eto...\nedostatak kalcijuma

macka se sinoc ohladila
i samo bulji u tacku
vodili smo je kod nekog drugog veterinara
i taj je rekao da je to jako cesta bolest kod macaka
koje prvi put radjaju
a ne unose dovoljno kalcijum ,,
Mi smo se oslonili na onu hranu iz kesice ,na kojima pise
hrana za macke doilje....
medjutim trebalo joj je davati mlecnu hranu ..
i kalcijum za mleko je izvlavila iz kostiju
i eto
sada joj pola organizma ne radi
,,veterinar je rekao da to mora tako ,prirodno
stanje,da je paralizovana..da je u jednoj vrsti
,,soka...
tj,,stao mi je mozak,,,
...rekao je da je grejemo celu noc .dda joj podignemo
temperaturu
i da joj je sve dao kroz hranu
minerale i vitamine,,,,,da joj ne damo da
zaspe ,,,ako prezivi proslu noc .onda ce ostati ziva
...a da ce se povratiti za do 4-5 dana
meni se cini da dobija malo refleksa,,dize glavu,
juce se izvukla iz kreveta jer joj je bilo pretoplo
i tako
... jutros je dobila jos infuzije,
od jutros je dva puta ,,kao povratila,,,nesto kao sukrvicu.
e sada ja sam sklona da mislim da joj pocinju organi funkcionisati.
.ne znam,,,sta je to...ja se samo nadam..
,,,,,
ono sto mene zabrinjava jeste sto rep ne mrda
nimalo.....:(
....molim vas, samo mi recite ,da li uopste ima
nade da se povrati ,kada je zivotinja u takvom stanju,
koji su prvi znaci da se moze nadati da ce se povratiti
kroz par dana?

[QUOTE=penelopa*;6740199]Ćao,evo nas sa našim problemom... Moja Doca,kokerka od 12 leta ima okoštavanje i to baš. Snimali smo i sve to. Dobila je da pije neke kapi protiv jakih bolova,pet dana,pa nastavila sa NODOLOM još mesec. Bilo joj je skroz ok.,ali posle mesec dana od kako je završila tu terapiju,ponovo počinje da šepa povremeno i da cvili.Da li opet treba da joj uključim NODOL i tako dok je živa,ili taj le ima svoja ograničenja? Ko ima slična iskustva sa svojom kucomneka mi kaže,pliiiiz. Hvala.[/QUOTE]

Verujem da je maca u gadnom stanju,ali dajte mi nekakav odgovor za moju kucu.Neko ko zna???:worth:

hm pitanjce...Ako uspete da mi odgovorite od silnih ostalih pitanja...
Uglavnom, imam stene kokera od 3, pa sad ce 4, meseca i danas ceo dan piski ko lud, na svakih 20ak minuta... mukica mala. :(
Kontam da se prehladio ili nesto, ali sta uciniti povodom toga, da mu pomognem?

Back