Pitajte u vezi zdravlja

Haug!!! ...Da ne duzim puno -imam maltezerku staru 5 god koja je sad prvi put skotna,po ultrazvuku vide se tri steneta....Za sad je sve u redu i krajem sled. nedelje bi trebala vec da udje u termin.Iako imamo nekoliko veterinara ni na jednog ne mozemo da se oslonimo jer niko od njih nije specijalizirao porodiljstvo a mene hvata frka jer su mi objasnili da ja treba da skidam placentu sa stenaca i da pratim porodjaj i vezujem im pupcane vrpce...:roll:
Mozete li da mi preporucite neke dobre vetrinare u Beogradu koji se bave porodiljstvom kuja ili da mi neko iznese svoja iskustva ? HVALA !!!!

pratish porodjaj,vrpcu sechesh sterilnim makazama(mozes da ih brishesh alkoholom pre svakog shteneta)nema potrebe da je vezujesh....samo da sechesh nekih dva cm,od stomaka shteneta.mada posto su oni mali mozes i manje da ostavish(josh bolje)....posteljicu skidash prstima(da ti budu chiste ruke obavezno) i stavish shtene kod majke kako bi ga olizala i kako bi sisalo....sve to radish brzo odmah po izlasku shteneta.
Ne treba ti babica

To sa ležanjem na zemlji mi je promaklo a verovatno ukazuje na povišenu temperaturu, što je u ovom slušaju dobar znak, organizam se i dalje sam bori. To lizanje betona nam nije jasno, nema ni moj muž pojma šta bi moglo da bude. Pa javi kako je mali golubar.
evo prvi put nakon deset dana ušao je u kuću,malo je jeo i spavao na uobičajenom mestu,na krevetu.takođe je jako preo i mazio se sa mojima.:P
nadam se da će mu svakim danom biti sve bolje.
Vama jos jednom neizmerno hvala na savetima (sve smo poslušali):heart:

evo prvi put nakon deset dana ušao je u kuću,malo je jeo i spavao na uobičajenom mestu,na krevetu.takođe je jako preo i mazio se sa mojima.:P
nadam se da će mu svakim danom biti sve bolje.
Vama jos jednom neizmerno hvala na savetima (sve smo poslušali):heart:

Molim, i drugi put, mada se nadam da neće trebati. Najvažnije je da je mačak bolje, to su neki pozitivni znaci.

Super. Mogu misliti kako ti je laknulo...

Laknulo je itekako, bas sam se zabrinula. Danas nije kakio, ali dobro. Kakvu ishranu treba da
odrzavam kako se ovi problemi ne bi desavali? Problem je sto, cini se, najvise voli onu suvu hranuz a macke i obicnu pastetu. Bojim se da se opet ne zatvori od suve hrane, pa mu dajem dosta vode i mleka- da li je ona ok, ili da izbacim tu hranu u potpunosti? Nekako mi zao, kad vidim da je voli.

I jos nesto, ustasca, odnosno, koza/desni ispod donjih prednjih zuba mu je malo crvenkastija nego sto bi trebalo... Da li psotoji mogucnost da je to zbog menjanja zuba? Znam da je glupo pitanje, ali palo mi je na pamet. :)

molim za mali savet. ako jos jednom nazovem veterinara da dodje, ukucani ce me... kazu da panicim...
elem, moja kerusa (staford, 7 godina) koja je cesto bila i prehladjena, i bolesna, i imala sterilizaciju zbog gojne materice (ne znam kako se to zove) i besika nekad zbog te operacije... i ja sam onda malo paranoicna ako vidim neku promenu na njoj, ali me ukucani umiruju da ne pravim problem gde ga nema...

situacija je sledeca: u poslednja 2 mesece primetila sam da joj se vrat, odnosno grlo, malo nadulo, kao da su se nadule zlezde, i malo je mozda tvrdje nego pre, jako malo neprimetno, kao kada su i ljudi bolesni pa im vrat otekne. inace je zdrava, pre 2 meseca smo joj vadili krv jer je imala jedan epi napad (uh, kako zvuce svi njeni problemi kad se stave na jedno mesto!!). odlicno se oseca i najnormalnije ponasa u svakom smislu. ta promena je jako jako mala, ali ona spava u sa mnom u krevetu, pa primetim i najmanju promenu.

samo me zanima da li ima razloga da zovem veterinara, odnosno sta to moze biti jer je tako vec 2 meseca, mozda se ni ne povecava, ali nije kao ranije? ne bih da preterujem, pa kad vec mogu da pitam na forumu... inace je svaki njen problem resen pravovremeno, i zovem veterinara i zbog najmanje sitnice.

hvala unapred!

Imaš temu Ishrana, upotrebi pretraživač. Ako uzimaš granule, uzimaj najskuplje. Ne možeš da omaneš.

Mačići su skloni upalama desni, za to idi u veterinarsku apoteku i vidi ako mogu nešto da ti preporuče ili ga odnesi kod veta ili jednostavo idi par postova uvis i vidi šta sam napisala dečku sa nickom Kod Dragiše za upalu u ustima njegovog mačka.

Imam labradora, za par dana napunice 14 godina. Pre desetak dana na oku mu se pojavila mala izraslina na donjem kapku. Rasla je, i sada je velicine zrna graska. Crvena je, ne boli ga, cak mu i ne smeta, ne cese oko, posto je vise napolju nego ka unutrasnjoj strani oka. Sta bi to moglo biti i ima li sanse da prodje bez hirurske intervencije?
Hvala unapred na odgovoru.

Imam labradora, za par dana napunice 14 godina. Pre desetak dana na oku mu se pojavila mala izraslina na donjem kapku. Rasla je, i sada je velicine zrna graska. Crvena je, ne boli ga, cak mu i ne smeta, ne cese oko, posto je vise napolju nego ka unutrasnjoj strani oka. Sta bi to moglo biti i ima li sanse da prodje bez hirurske intervencije?
Hvala unapred na odgovoru.

Jel mozete vi to da slikate,jer ovako tesko da iko moze da vam pomogne.

Po opisu meni zvuci kao bradavica,a one se mogu podvezati i tako same odpadnu,ali ne mora da znaci da je bradavica

Jel mozete vi to da slikate,jer ovako tesko da iko moze da vam pomogne.

Po opisu meni zvuci kao bradavica,a one se mogu podvezati i tako same odpadnu,ali ne mora da znaci da je bradavica

Ne lici mi na bradavicu, a brzo je naraslo. Rekao bih da je neka cista ili melanom. Ne znam koliko to moze da se vidi na fotografiji a ni kako da ubacim ovde fotografiju. Nadam se da je postavljena.

Prilozi

• Image012.jpg
    Image012.jpg
    19,7 KB · Pregleda: 10
Kada sam ga odveo, jeste da je ta izraslina bila velicine zrna pirinca, Rekli su da moze da bude i "ispala" suzna zlezda. Ali, ocito nije to posto raste. Cini mi se da se, poslednjih dan dva, ne uvecava. Inace, pas se ponasa i oseca normalno, i ne obraca paznju na to. I nije mu zatvoreno oko kako izgleda na ovoj fotografiji, izraslina je na donjem kapku. Ipak, izgleda, moracu da ga odvedem do Veterinarskog.

Hvala na odgovorima.

molim za mali savet. ako jos jednom nazovem veterinara da dodje, ukucani ce me... kazu da panicim...
elem, moja kerusa (staford, 7 godina) koja je cesto bila i prehladjena, i bolesna, i imala sterilizaciju zbog gojne materice (ne znam kako se to zove) i besika nekad zbog te operacije... i ja sam onda malo paranoicna ako vidim neku promenu na njoj, ali me ukucani umiruju da ne pravim problem gde ga nema...

situacija je sledeca: u poslednja 2 mesece primetila sam da joj se vrat, odnosno grlo, malo nadulo, kao da su se nadule zlezde, i malo je mozda tvrdje nego pre, jako malo neprimetno, kao kada su i ljudi bolesni pa im vrat otekne. inace je zdrava, pre 2 meseca smo joj vadili krv jer je imala jedan epi napad (uh, kako zvuce svi njeni problemi kad se stave na jedno mesto!!). odlicno se oseca i najnormalnije ponasa u svakom smislu. ta promena je jako jako mala, ali ona spava u sa mnom u krevetu, pa primetim i najmanju promenu.

samo me zanima da li ima razloga da zovem veterinara, odnosno sta to moze biti jer je tako vec 2 meseca, mozda se ni ne povecava, ali nije kao ranije? ne bih da preterujem, pa kad vec mogu da pitam na forumu... inace je svaki njen problem resen pravovremeno, i zovem veterinara i zbog najmanje sitnice.

hvala unapred!

jel mogu da dobijem odgovor... plizzzzz...

Kada sam ga odveo, jeste da je ta izraslina bila velicine zrna pirinca, Rekli su da moze da bude i "ispala" suzna zlezda. Ali, ocito nije to posto raste. Cini mi se da se, poslednjih dan dva, ne uvecava. Inace, pas se ponasa i oseca normalno, i ne obraca paznju na to. I nije mu zatvoreno oko kako izgleda na ovoj fotografiji, izraslina je na donjem kapku. Ipak, izgleda, moracu da ga odvedem do Veterinarskog.

Hvala na odgovorima.

da se ne pravim mnogo pametna, jer i ne znam mnogo, ali da nije stvarno otecena zlezda,ili treci kapak...doduse to nije spolja... slika je malo mutna ali tako mi deluje samo bas uvecano...

ali ipak ga odvedi na veterinarski.

Meni ovi simptomi ukazuju na visak joda u organizmu, jer se tako to manifestuje. Trebalo bi da zoves veta pa da objasnis situaciju ostavicu ti broj na pp!!!

hvala najlepse. moj veterinar je predivan, ali covek mi je non stop u kuci jer je Mina stalno nesto bolesljiva, i bas je baksuz. ode u setnju, i usput zgazi staklo i sl. moji mi ne daju da ga dovodim jer smo joj skoro vadili krv, i sve joj je bilo super, da ne traumiram psa bez veze, jer ona kad ga vidi bas zato sto je cesto tu ceo dan se posle trese, pa da sacekam jos malo, ali meni djavo ne da mira, pa cu ga zvati uskoro... ovo je zapravo prvi put da se ovako raspitujem, inace kad joj nesto nije ok a meni je frka, ladno nazovem veta u sred noci. a on je divan i uvek pomogne. ako nekom treba takav vet, nek pita.
ali u svakom slucaju hvala, upisacu ovaj broj, cisto za svaki slucaj...

e sad valjda dobro poslah, nisam sigurna za pp, pa da dupliram...

nema frke...
nego....ja sada imam nesto da kazem i da pitam....
Una ima laznu trudnocu posle teranja(od onog jajnika koji joj je ostao) i malo su joj otekle sike...ja sam proveravala dal ima mleka,tj.one vodice i nije bilo...to je bilo pre dve nedelje
e sad...ovaj mali sto je kod nas,redovno sisa Unu i ja se kao chudim sta je...danas pogledam,pritisnem bradavicu,kad ono-MLEKO... :shock:

mi mu ne dajemo da sisa,teramo ga posto su joj sike crvene i mnogo su male a on je vec veliki i zgrabi celu sisu u usta a to ne valja....jel sam u pravu da ne treba da sisa???ili da nema veze i da ga pustim...
htela sam da zovem veterinarku ali kapiram da mozda i vi znate nesto

nema frke...
nego....ja sada imam nesto da kazem i da pitam....
Una ima laznu trudnocu posle teranja(od onog jajnika koji joj je ostao) i malo su joj otekle sike...ja sam proveravala dal ima mleka,tj.one vodice i nije bilo...to je bilo pre dve nedelje
e sad...ovaj mali sto je kod nas,redovno sisa Unu i ja se kao chudim sta je...danas pogledam,pritisnem bradavicu,kad ono-MLEKO... :shock:

mi mu ne dajemo da sisa,teramo ga posto su joj sike crvene i mnogo su male a on je vec veliki i zgrabi celu sisu u usta a to ne valja....jel sam u pravu da ne treba da sisa???ili da nema veze i da ga pustim...
htela sam da zovem veterinarku ali kapiram da mozda i vi znate nesto

ja ga ne bih pustao moze da joj zezne sike pa ce posle da je boli...koliki je ima li zubice velike ili...?

Back