Pitajte u vezi zdravlja

moja una ima laznu trudnocu i kada je to uhvati,imam problema sa njenim jedenjem....ne jede joj se njena hrana,dok je za moj tanjir vrlo zainteresovana....ali ja teram po svom i jelo joj stoji u chiniji dok ne pojede....proslu laznu trudnocu sam joj davala ono sto je htela da jede(moju klopu) pa se navikla i imala sam problema da je vratim na njenu hranu

Teraj i dalje po svome daj joj ono sto je namenjeno njoj.Ali lazna trudnoca predstavlja veliki i bolan problem za njih a lako mogu da zarade tumore na dojkama.Savetujem ti da je sterilises resices i sebe i nju muka.

Imam srednjeg snaucera starog 8 godina, na donjem delu stomaka bas uz polni organ mu se pojavilo nesto oblika lopte a velicine klikera i nije sraslno sa kozom vec kao na peteljki visi. Juce sam ga vodila na sisanje tako da pre toga to nije ni moglo da se vidi od dlake. Covek koji ga je sisao kaze da je to tumor i da ga netreba dirati ako ne raste. Molim vas recite mi da li to moze biti tumor i sta bi trebalo uraditi? On se ponasa kao i obicno veseo je, jede normalno i ne primecujem nista ne uobicajeno. Mislim da ga cak i ne boli jer kad sam ga pipnula na to mesto nije se bunio a ni cvileo.

Verovatno je tumor a on je ipak u godinama i mozda bi bilo dobro da ga odvedes kod vet.da se to ukloni.Ali verovatno je tumor u pitanju bez obzira sto se normalno ponasa.

JNP, super si. Za sve se (osim granula) slazem s tobom. Mili, izgleda da smo resili problem, bar na krace staze. Ja sam ovih dana bila u cajtnotu jer je Mimi primila vakcinu pa je bila sva na 3 coska i slabo je spavala, nikako nisam stizala sve da iscitam. I kao za inat, taman kad dodjem do ove teme, ona se probudi.

coka,pa on je bas mali,ali na forumu postoji jedan recept za tako male mace:) "Једно жуманце, чаша млека и кашика шећера. " to je recept veterinara i namenjen je bas bas malim macama,pored toga za nedelju dana mozes da mu dajes i whiskas kesice za juniore

meni je receno da macke ne smaju da uzimaju secer.Jel to sigurno bezbedno?:confused:A sto se tice hrane jel ja da mu dajem uporedo tu mesavinu sa mlekom i zumancem i hranu?
Decko koji mi je dao macu mi je rekao da je hranim mlekom sa slatkom pavlakom.Koliko puta dnevno da je hranim...mnogo je mali i smesan...plasim se da ne pogresim

Danas kad sam brisala Leu videla sam joj kao neku suvu skramicu oko vulve i to je bilo svetlo zuto kao recimo boja mokrace, medjutim kad sam zagledala nema nikakav iscedak, to sam obrisala, malo sam je okolo pipkala ali je nije nista bolelo, ona je pre skoro dva meseca imala prvo teranje a sad u aprilu puni godinu, da li je moguce da je dobila neku infekciju a nije se parila.
Hvala

Imam dve tigrice vec nekoliko godina. Muzjak i zenka. Zenka u poslednjih pola godine ima kuglicu na stomaku, prekrivenu perjem, i nema nikakve druge simptome, normalno se ponasa, peva vesela je i normalno leti. Drugi papagaj je bio jako zdrav, medjutim u poslednje vreme pojavila se i njemu kuglica ( izraslina) koja je veca nego kod zenke. I on se za sad normalno ponasa. MOLIM VAS odgovorite mi sta bi to moglo da bude, sugestija, strucno misljenje bilo sta.
P.S. ja sam iz Bora a ovde i nemamo bas nesto dobrih veterinara.
Puno pozdrava!!!!

Nadji temu Papagaji i tamo postavi pitanje, Saleposejdon je profi odgajivac ptica i ako iko zna o cemu se radi, on ce znati.

meni je receno da macke ne smaju da uzimaju secer.Jel to sigurno bezbedno?:confused:A sto se tice hrane jel ja da mu dajem uporedo tu mesavinu sa mlekom i zumancem i hranu?
Decko koji mi je dao macu mi je rekao da je hranim mlekom sa slatkom pavlakom.Koliko puta dnevno da je hranim...mnogo je mali i smesan...plasim se da ne pogresim

Provereno bezbedno, recept nam je dao vet koji nazalost nije vise s nama, na forumu. Sacekaj bar do 1,5 meseca pa tek onda pocni da joj dajes i "pravu" hranu. Ta mesavina sa neutralnom pavlakom takodje ima smisla jer je macije mleko mnogo masnije od kravljeg. Mozes da hranis mace 4-5 puta dnevno, svakako najmanje 3 puta. Kasnije mozes da proredis ali dotad ima jos vremena i vremena...

Danas kad sam brisala Leu videla sam joj kao neku suvu skramicu oko vulve i to je bilo svetlo zuto kao recimo boja mokrace, medjutim kad sam zagledala nema nikakav iscedak, to sam obrisala, malo sam je okolo pipkala ali je nije nista bolelo, ona je pre skoro dva meseca imala prvo teranje a sad u aprilu puni godinu, da li je moguce da je dobila neku infekciju a nije se parila.
Hvala

Jesu joj se povukle zlezde? Ja kao papagaj-prati sta se desava i kako se ponasa. Infekcija nije verovatna ali nije ni iskljucena. Takodje je vrlo moguca i lazna trudnoca o kojoj sam ti vec napisala nesto u kratkim crtama. Kao sto je JNP napisala, lazne trudnoce mogu da dovedu do lancane reakcije koja se skoro obavezno zavrsava uginucem-piometra>maligni tumori jajnika i materice>maligni tumori mlecnih zlezda>maligni tumori pluca i jetre. Videla sam nazalost vise takvih primera i potvrdjujem i iz prakse da kuju treba pariti ili sterilisati (ovo drugo je bolje).

JNP, super si. Za sve se (osim granula) slazem s tobom. Mili, izgleda da smo resili problem, bar na krace staze. Ja sam ovih dana bila u cajtnotu jer je Mimi primila vakcinu pa je bila sva na 3 coska i slabo je spavala, nikako nisam stizala sve da iscitam. I kao za inat, taman kad dodjem do ove teme, ona se probudi.

nebi bila fora da se u svemu slazemo:)Kako kazu,suprotnosti se privlace.Pa trudila sam se da odgovorim na sve sto sam znala jer inace imam jako puno da ucim pa neznam gde cu pre ali nekako se snalazim.Pozz

Jesu joj se povukle zlezde? Ja kao papagaj-prati sta se desava i kako se ponasa. Infekcija nije verovatna ali nije ni iskljucena. Takodje je vrlo moguca i lazna trudnoca o kojoj sam ti vec napisala nesto u kratkim crtama. Kao sto je JNP napisala, lazne trudnoce mogu da dovedu do lancane reakcije koja se skoro obavezno zavrsava uginucem-piometra>maligni tumori jajnika i materice>maligni tumori mlecnih zlezda>maligni tumori pluca i jetre. Videla sam nazalost vise takvih primera i potvrdjujem i iz prakse da kuju treba pariti ili sterilisati (ovo drugo je bolje).

Nisu se povukle zlezde sto me jako brine, na sterilizaciju ide za tri nedelje ali cu je sutra voditi na pregled kod veta, malo se plasim te sterilizacije jer kako je vet rekao ona je sutradan vec oporavljena a kad on njoj skida konce, plasi me to sto se otvara stomak...ma bice sve u redu.

Imam dve tigrice ( papige) , muzjaka i zenku. Zenka ima vec nekih godinu dana israslinu na stomaku u obliku kuglice, i do sada joj nije smetalo, tj. normalno se ponasa, vesela je, peva , leti i igra se normalno. Medjutim pre nekoliko dana i muzjaku se pojavila izraslina, nadutost na stomaku, samo sto je mnogo veca nego kod zenke i kod njega su vidne razlike u ponasanju. Danas je tih i ne igra se a i otezano leti. Molim Vas da mi odgovorite sto pre, jako se brinem za njega. P.S. ja sam iz Bora i mi ovde bas i nemamo nekog dobrog veterinara. Unapored zahvala!!!

Nisu se povukle zlezde sto me jako brine, na sterilizaciju ide za tri nedelje ali cu je sutra voditi na pregled kod veta, malo se plasim te sterilizacije jer kako je vet rekao ona je sutradan vec oporavljena a kad on njoj skida konce, plasi me to sto se otvara stomak...ma bice sve u redu.

Ne otvara se stomak kad se skidaju konci, posle tih nedelju dana je kuja kao nova, stvarno nemas razloga da brines. Oni nju iznutra usivaju koncima koji se sami razgradjuju, oni spoljni se skidaju posle tih nedelju dana i onda je sve u redu. Dace ti vet instrukcije oko ishrane, setanja, terapije i ostalog a ako ti nesto ne bude jasno, mi smo tu da pomognemo. Samo je bitno da je posle toga ne razmazis i pregojis, i to moze da bude opasno.

Ma nismo danas isli vet je imao neku hitnu operaciju pa smo to ostavili za posle praznika, a mislila sam na samu operaciju da se otvara stomak. Usvakom slucaju ti puno hvala. Danas sam nasla rupu u zemlji i to vecu a ne znam jer je Lea kopala ili Snupi, jer on bas ima obicaj da kopa rupe po cvecu i bilo gde da je zemlja. Hvala ti puno.

Hvala puno na potrosenom vremenu i odgovoru!
Uginula je danas...:(:(:(Moram da napomenem da su veterinari bili divni,strucni(imala je jos operacija kod njih) i svakako pazljivi!
Najpre bili smo kod kardiologa-srce je bilo dobro,zatim na ultrazuku jetre-bila je dobra, i snimanju pluca-imala je krvi.Nakon analize krvi ispostavilo se da je sve od neke bakterije koju je izazvao krpelj(napada crvena krvna zrnca-nasla sam ih i na netu neki su novi).Inace stvar je u tome da je dobijala hiljadu inekcija ,ali pucanje kapilara nije se zaustavilo.
Tako se zavrsio zivot moje Ledi....

Hvala jos jednom

Prilozi

• DSC00051.jpg
    DSC00051.jpg
    48,1 KB · Pregleda: 11
Labrador mog profesora oboleo je od Laishmanove bolesti (zarazio se preko ujeda komarca).Recheno mu je da pas mora hitno da primi 50 komada glucantime inekcija.One se mogu nabaviti samo u Italiji.

Pas je dosta izgubio na tezhini i oslabio mu je imunitet,ali se dosta dobro bori,bubrezi su mu josh uvek zdravi.Star je 6 godina.Ako ste u kontaktu sa nekim iz Italije ili ako znate veterinare ili odgajivachnice koji to mogu poslati molim vas pomozite.Novac nije problem,koliko god da koshta samo ako ima mogucnosti da se nabavi.Ako znate josh neki nachin da se bolest uspori ili izlechi na neki drugi nachin,napishite ili dajte kontakt nekog veterinara.

Unapred vam hvala svima!

Pre nekoliko dana (tri dana) nasli smo stene koje je kunjalo. Odveli smo ga kod veterinara prekjuce. Veterinar je napipao tvrd stomak i dao da pije 15 puta prafinsko ulje na svakih pola sata i pola ranisana. Tu noc je bio relativno ok i imao je proliv koji je bio kao voda i mnogo smrdeo. Nista nije jeo po instrukcijama veterinara, ali je pio malo vode tog dana.

Sutradan tj. juce smo ga opet odveli kod veterinara dobio je potkoznu infuziju glukoze sa strane u predelu stomaka (pola boce). I veterinar nam je rekao da mu dajemo kaodiar-s ujutru i uvece po 1ml. Sinoc kada smo dosli od veterinara to smo mu dali i ubrzo nakon toga mu se stanje pogorsalo - tresao se, teturao se, nije mogao normalno da hoda (recimo kao posle anestezije) vukao prednju sapu i s vremena na vreme ubrzano disao. Mislili smo da nece preziveti do ujutru, medjutim imao je srece. Nije hteo da jede pirinac ni da pije vodu. Mljackao je i bilo mu je muka ali nije povracao.

Ujutru mu je bilo malo bolje, nije se vise tresao i teturao. Posto smo smatrali da je stanje kakvo je bilo u toku noci nastalo zbog kaodiara-s ujutro mu ga nismo dali. Poslepodne smo ga opet odveli kod veterinara i dobio je celu bocu glukoze, pola tablete protiv glista i uzeta mu je krv na analizu. Rezultati ce biti sutra. Kada smo dosli kuci po nalogu veterinara dali smo mu pastetu i hleb, samo je omirisao nije hteo i ostavili smo mu u kutiji u kojoj boravi. Pet minuta posle toga povratio je penu i providnu tecnost. I poceo da dahce i da se trese. Opet ne znamo da li da mu damo lek zbog povracanja.

Piski normalno i ima normalnu temperaturu.

Takvo je stanje za sada.

Da li neko od vas ima ideju sta da radimo, s obzirom da veterinari ne rade sada, a nas radi tek od 18h sutra?

Hvala vam unapred puno

Back