Pitajte u vezi zdravlja

ANAlitichar:
Jedno pitanje...:)Maca mi je pala sa prozora,koji je inace na drugom sparatu(oko 8 metara) i povredila je nos...Naime nos joj krvari i kad izdise curi joj krv....Mozes li mi reci dal treba da je vodim kod veterinara? I koliko kosta klasican pregled veterinara?Hvala unapred!

Naravno da trebas da je vodis kod veterinara a sto se tice cene "klasicnog" pregleda moraces videti sa svojim veterinarom.

Uzmi vaticu natopi mlakom vodom čistom i predji mu nekoliko puta preko oka i tog dela glavice gde je to nešto skoreno, nakon toga mu na oba oka namaži Hlaoramfenikol 1% mast, iz Apoteke oko 70 din košta. Hloramfenikol možeš mazati 4-5 dnevno.
Nakon toga bi trebalo da je OK. Ako nije, pitaj Srdjana ili ga odnesi kod Veterinara.
Mali ulični mačići redovno imaju ogromne krmelje i to deluje užasno.

Prilozi

• macicikrmelje.JPG
    macicikrmelje.JPG
    16 KB · Pregleda: 10
opet ja. moja retriverka se toliko oporavila da je jos ludja nego sto je bila pre operacije, ali ja imam jos jedno pitanjje za kraj,kada skinemo konce da li sme da trci i skace ko blesava kao ranije ili bi trebalo jedno vreme da je smirujemo? otkud znam moram da pitam:)

mačorčić CULE :):
ZAR JE MOGUĆE DA ĆEŠ DOPUSTITI DA TI KUĆNI LJUBIMAC PADNE SA PROZORA I DA PRITOM PITAŠ PREKO INTERNETA VETERINARA ŠTA DALJE DA RADIŠ???!??
Mačku u ruke i pravac veterinar! U slučaju da budeš imala neverovatne sreće sa svojom macom, da maci bude dobro, želim ti da staviš mrežicu na prozore ili na terasu, kako bi ubuduće izbegla nesreću. Zamisli da ti je dete tako ispalo...!?!?!
Ustvari, nadam se da se šališ neslano!!!!1
Pa to je bilo jedino sto sam mogla da uradim,s obzirom da je bila nedelje,a vec sutradan sam je odvela kod veterinara i sad je dobro... :D
p.s. Stavila sam zastitu na prozor:)

mačorčić CULE :):
ZAR JE MOGUĆE DA ĆEŠ DOPUSTITI DA TI KUĆNI LJUBIMAC PADNE SA PROZORA I DA PRITOM PITAŠ PREKO INTERNETA VETERINARA ŠTA DALJE DA RADIŠ???!??
Mačku u ruke i pravac veterinar! U slučaju da budeš imala neverovatne sreće sa svojom macom, da maci bude dobro, želim ti da staviš mrežicu na prozore ili na terasu, kako bi ubuduće izbegla nesreću. Zamisli da ti je dete tako ispalo...!?!?!
Ustvari, nadam se da se šališ neslano!!!!1

a zamisli da joj je slon ispao s prozora, ili nilski konj, ili kit ..............ccccc
koja nepažnja.....

tina_ns:
jucem sam operisala moju kucu.u pitanju je sterilizacija.doila je anesteziju u butinu i to juce oko 5 sati.danas je ustala dva puta i ustaje samo kada hoce da se okrene na drugu stranu.ne pije vode dajem joj kasikicom.rekli su mi da ne sme da jede dok skroz ne ustane da se oseca stabilnom.mene zanima da li ja trebam do nekog vremena ako ne ustane da je nateram da ustane?i sta bih jos trebalo da znam da joj pomognem.ne mozamo napolje zbog toga da idemo, i sva sreca pa ona piski tu gde lezi samo pusti.e sad da li je to normalo ili ima tu neki problem pa nema kontrolu besike.hvala unapred i mozda postavim jos neko pitanje u buduce dok se ne oporavi jer tako se ja smirujem:)
Cao Tina, vidim da si iz NS pa te molim da mi napises gde je sterilisana (koja ambulanta i veterinar) pošto i ja imam u planu da moju kucu sterilisem!
Kako je ona sada,dali se skroz oporavila?Koliko je stara?
Hvala unapred,
Sneža

juce sam primetila da mojoj kuci staroj 11 meseci curi mleko!!! Teranje je imala pre 2 meseca i nije se parila ni sa kim sigurno! Citala sam da je to lazna trudnoca i da joj treba ukinuti hranu 48h! da li jeto tacno i da li sme bar malo da jede jer je sa nama u kuci i tuzno gleda kad mi sednemo za sto! Da li treba da primi nesto jos od terapije da prestane laktacija?

Ja imam mesnca starog 2 godine kojeg sam nasla u kontejneru tek rodjenu, slepu, mokru, hladnu jedva je spasih, sad je divan, privrzen pas koji ne voli da ostane ni sekund sama, svaki dan kad idem na posao ona place, kad dodjem sa posla opet place al ovog puta od srece,svaki dan oko 22h ona obavezno pocne da kmeci jer je to vreme kad ona misli da i ja treba da idem da spavam a spavamo zajedno u krevetu od njene druge nedelje zivota i tako je do dana danasnjeg jer ako ja nisam sa njom u krevetu nece ni spavati(pod uslovom da ni moj tata nije kuci jer samo nas dvoje ona smatra svojim gospodarima, al na prvom mestu sam ipak ja ). Problem je sto ja ne smem da mrdnem od kuce na duze ako moj tata ne moze da je pricuva jer sama ne sme da ostane,jer kod drugih ljudi samo kmeci vristi i nece ni da spava ni da jede. Strasno je pametna, u kaficu mi uvek sedi ili u krilu ili pored mene, a kad skrivi nesto umiljava se za oprostaj, a kad sam bila bolesna nije se odvajala od mene istina kad je jednom jako bila ona bolesna na rukama sam je trceci po najvecoj kisi nosila kod veterinara, verovatno mi se oduzuje na neki nacin. Sad ima male kuce i divna je mama al opet ista prica cim dodje 22h ona mene zove da spavamo zajedno iako sad ima kuce, i tako sam ja sad primorana da sa njom spavam u krevetu a kucici ispred kreveta. Ima li nacina da se ova grozna iako lepa vezanost, privrzenost ublazi? I da dodam mozda zivotinje neznaju da broje al moja kerusica definitivno zna koliko ima malih kuca jer kad onjusi dva (ima tri kuceta)odma trazi trece i cvili dok ga ne nadje. Moja ljubav prema njoj je neizmerna i nebi je dala ni za 1000000000000 evra.

labradorka:
Cao Tina, vidim da si iz NS pa te molim da mi napises gde je sterilisana (koja ambulanta i veterinar) pošto i ja imam u planu da moju kucu sterilisem!
Hvala unapred,
Sneža
sterilisala sam je kod lolica,ne znam adresu ali pogledaj u telefonoteci ambulanta se zove leo.moja dona ima 4 godine.oporavila se skroz,ista je kao pre operacije ali posto nije trcala nedelju dana sad je luda. ja sam toliko bila pod stresom posto sam se pre operacije raspitala kako ce ici oporavak i sve je bilo drugacije nego sto su mi rekli. znaci kod svakog psa oporavak je drugaciji.npr.svi kazu da pas sutradan ustaje,ali moja dona nije ustajala tri dana itd. procitaj moje poruke i videces sta moze da ti se desi.srecno

mica zr:
juce sam primetila da mojoj kuci staroj 11 meseci curi mleko!!! Teranje je imala pre 2 meseca i nije se parila ni sa kim sigurno! Citala sam da je to lazna trudnoca i da joj treba ukinuti hranu 48h! da li jeto tacno i da li sme bar malo da jede jer je sa nama u kuci i tuzno gleda kad mi sednemo za sto! Da li treba da primi nesto jos od terapije da prestane laktacija?

Odvedi je kod veterinara najbolje da se utvrdi dali je u pitanju lazna trudnoca pa ako jeste tek onda treba pristupiti terapiji.

kaurloto:
Ja imam mesnca starog 2 godine kojeg sam nasla u kontejneru tek rodjenu, slepu, mokru, hladnu jedva je spasih, sad je divan, privrzen pas koji ne voli da ostane ni sekund sama, svaki dan kad idem na posao ona place, kad dodjem sa posla opet place al ovog puta od srece,svaki dan oko 22h ona obavezno pocne da kmeci jer je to vreme kad ona misli da i ja treba da idem da spavam a spavamo zajedno u krevetu od njene druge nedelje zivota i tako je do dana danasnjeg jer ako ja nisam sa njom u krevetu nece ni spavati(pod uslovom da ni moj tata nije kuci jer samo nas dvoje ona smatra svojim gospodarima, al na prvom mestu sam ipak ja ). Problem je sto ja ne smem da mrdnem od kuce na duze ako moj tata ne moze da je pricuva jer sama ne sme da ostane,jer kod drugih ljudi samo kmeci vristi i nece ni da spava ni da jede. Strasno je pametna, u kaficu mi uvek sedi ili u krilu ili pored mene, a kad skrivi nesto umiljava se za oprostaj, a kad sam bila bolesna nije se odvajala od mene istina kad je jednom jako bila ona bolesna na rukama sam je trceci po najvecoj kisi nosila kod veterinara, verovatno mi se oduzuje na neki nacin. Sad ima male kuce i divna je mama al opet ista prica cim dodje 22h ona mene zove da spavamo zajedno iako sad ima kuce, i tako sam ja sad primorana da sa njom spavam u krevetu a kucici ispred kreveta. Ima li nacina da se ova grozna iako lepa vezanost, privrzenost ublazi? I da dodam mozda zivotinje neznaju da broje al moja kerusica definitivno zna koliko ima malih kuca jer kad onjusi dva (ima tri kuceta)odma trazi trece i cvili dok ga ne nadje. Moja ljubav prema njoj je neizmerna i nebi je dala ni za 1000000000000 evra.

Nazalost ovo pitanje prevazilazi kompetentost veterinara.Nadam se da ti neko od ljubitelja pasa moze pruziti koristan savet.

Srdjan_NS:
Nazalost ovo pitanje prevazilazi kompetentost veterinara.Nadam se da ti neko od ljubitelja pasa moze pruziti koristan savet.

Tako je naučena od malena i takva će ostati do kraja,veruj mi.Ništa ne možeš da učiniš po tom pitnju.Ni nemoj,bilo bi joj traumatičnoUživajte u zajedničkoj privrženosti,vreme leti.Imam 2 psa,jedan spava pored mene drugi pored kreveta i ne pada mi napamet da im menjam navike.Čak šta više,fali mi kad nisu oko mene.

labradorka:
Hvala unapred,
Sneža
Procedura sterilizacije je rutinska ali se ipak obavlja sa velikom paznjom. Kompletan oporavak traje oko nedelju dana i nije posebno tezak.Ako zelis pomoc oko izbora ambulante javi mi se na pp.

Maja Cvj.:
Tako je naučena od malena i takva će ostati do kraja,veruj mi.Ništa ne možeš da učiniš po tom pitnju.Ni nemoj,bilo bi joj traumatičnoUživajte u zajedničkoj privrženosti,vreme leti.Imam 2 psa,jedan spava pored mene drugi pored kreveta i ne pada mi napamet da im menjam navike.Čak šta više,fali mi kad nisu oko mene.
Ma divan je to osecaj al problem je u tome sto ja ne mogu zato da ostvarim zajednicki zivot sa mojim dugogodisnjim deckom jer on nece da prihvati da je pas u kuci iako ja svaki dan cistim pod od svega, mislim, ne kaki ona unutra to ne bi uradila ni u ludilu vec dlaka ima svugde i pored mog truda, meni ne smeta ja sam se navikla jer sam snjom u stanu bila od pocetka, Sad sam u kuci zbog malih stenaca jer ne bi izasla na kraj u stanu sa njih troje u vaspitanju gde se piski.Oni ce se navici na dvoriste i to al moja kuca cim ih odradi grebe na vrata kuce jer hoce samnom unutra da bude. Odradjuje ona posteno ulogu majke, ima jako dobro mleko jer sam stence na jedvite jade nekako navikla da jedu iako su rodjeni 28.07.2007 tek su pre dva dana poceli intenzivnije da jedu cvrstu hranu. Posle drugog ciscenja i vakcine svi ce biti podeljeni novim vlasnicima iako bi ih najradije sve zadrzala, al ne mogu.Prosle godine sam se prvi put odvojila od nje kad sam otisla na more, celim putem do dole sam plakala jer ona nije pored mene a obozava da se vozi kolima, da ide na sve strane sa mnom ili sa tatom koji je vodi na vikendicu gde uziva al opet se ne odvaja na dugo od ljudi, bukvalno se ponasa kao da je covek a ne pas, iako verno obavlja ulogu cuvara jer otkad imam nju prosto nema potrebe za zakljucavanjem ulaznih vrata.Nedavno sam bila donator **** za jedno nesrecno kuce, nemogu ja da gledam da se neka zivotinja muci. Nadam se da cu naci nekog ko ce razumeti moju ogromnu ljubav prema zivotinjam i da ce me kao takvu voleti.

Lakse ce biti decku da se navikne, nego psu. AKo tvoj decko ne moze da prihvati tebe onakvu kakvom si, pa samim tim i zivotinje koje volis-razmisli o vasoj vezi. Sta sve kasnije nece prihvatati? STa ako ostanes sa njim duze vreme pa cak i stupite u brak? Neces nikad moci da imas psa? Jel vredan toga?
Znam da ti je tesko, ali mislim da se ne treba bas svega odreci zbog ljubavi.

_Look_Of_Expectancy_:
Lakse ce biti decku da se navikne, nego psu. AKo tvoj decko ne moze da prihvati tebe onakvu kakvom si, pa samim tim i zivotinje koje volis-razmisli o vasoj vezi. Sta sve kasnije nece prihvatati? STa ako ostanes sa njim duze vreme pa cak i stupite u brak? Neces nikad moci da imas psa? Jel vredan toga?

Potpuno si u pravu.Ako je voli,prihvata je takvu kakva jeste.

_Look_Of_Expectancy_:

ja bi za ljubav voljene žene istrebio čitavu jednu vrstu...

pas ili voljena osoba, da li upošte trreba razmišljati...

Back