Pitajte u vezi zdravlja

galaxy:
Molim vas za savet u vezi sa lečenjem mačeta. Pre nekoliko dana sam našla veoma mršavo mače, zapravo, kost i koža. Pod prstima osećam sva njegova rebra, kičmene pršljenove, kosti, zglobove...grozno. Inače, mače jede, ima dobar apetit i često pije vodu, pretpostavljam da je dehidriralo. Problem je u tome što ono često ima prolive, guza mu je iskočila, nadula se, verovatno od stalnog naprezanja. Šta bi trebalo da mu dajem kako bi mu prošao proliv?

Имала сам исти проблем до скора. У питању су били паразити, значи, треба маче очистити од паразита. Друго, треба давати чврсту храну, ја мом дајем Whishas кесице, оне мале, роза боје, са месом. Сад је пунашан, напредан малиша, веома живахан, али његов брат нажалост, није преживео, баш због те слабости. У пет шоповима има да се купи та нека паста (не љутите се, заборавила сам име тој пасти, мислим да почиње на слово Б и кошта негде око 500 дин.), а ја сам мом мачету дала таблетицу, мада вет није баш одушевљен том таблетом, каже да је боља паста.

Molim vas pomagajte, izgleda da ce pas da mi ugine.
Ima 5 godina i nemacki je terijer. Jutros je bilo sve u redu sa njom. Otisao sam u teretanu, oko 2 sata posle podne i stavio je u boks posto sam dobio neke macice pa da ih ne podavi.
IZgleda da ju je sunce tamo udarilo posto ja kreten nisam video da nema zaklona od sunca(ili sunce tada nije bilo na toj strani). I sad dodjem kuci a ona jadna balavi, ne moze da stane na noge, ne moze ni vodu da pije. Ljudi sta da radim, ja sam je malo kvasio vodom i stavljao obloge da je kao da je povratim malo ali nista. Molim vas pomagajte evo dok ovo pisem mozd aje vec i uginula nazalost. Molim vas ako neko zna sta je i li da li ce proci?
Od Sunca je najverovatnije, ili da nije nesto pojela otrovno? Gleda me onako tuzno sav sam bre slomljen.

Evo ustala je sada, stavljao sam joj obloge hladne, svakih 10ak minuta.
Malo je njuskala po dvoristu pa opet stala. Pojela je sunku koju nije htela kad sam joj prvi put dao. Izgleda mi bolje malo sad ali jos nije to to. Bas ju je zveknulo sunce.
Idem sad jos malo da joj stavim obloge, pa u ladovinu.
Bice dobro!

Srdjane,molim te...

pre neki dan sam primetila na nozi mog psa nesto roskasto...onako na dlaci , kao da mu je tu malo potekla krv ali vise kao sukrvica ili je on lizao pa je zato roskasto....elem, pomislila sam da se mozda ogrebao , jer sam pogledala i nije bilo nicga...
Danas pogledam kad njemu bas krvavo i to mesto oteceno...ali od silne dlake ne mogu da pridjem i vidim bilo sta drugo , samo otok i malo krvi...
Zvala sam veterinara odma, on je bio , dao mu inekciju ali kaze da ne zna sta bi to moglo da bude , mada sumlja na popinu travu, koja se, kaze, uvuce unutra....?
Morace da mu da jos jednu vakcinu ui nedelju , mast pa ako ne prodje hirurska intervencija ??
Da li ti mozda znas o cemu bi moglo da se radi?
I kakva je to hirurska intervencija?

Inace on se normalno igra...i sve na izgled deluje ok, ali sam se ja bas uplasila

Ako hoces , mogu sutra da fotografisem to mesto na nozi , pa da posaljem tj, zakacim ovde ....?
Inace to je odma iznad sape, sa prednje strane.

Hvala!

vilus:
moja komsinica ima bobtejla i stalne probleme sa popinim prasicima,isto tako se manifestuje kad se njenoj kuci uvuce pod kozu,ali ona to iscedi i ta trava izadje i onda ispere hidrogenom.
Jao Vilus , nadam se da je to...samo mi nije jasno, ako jeste, kako mu se to uvuklo ispod koze...i uopste uspelo da dodje u dodir sa kozom pored sve one dlake...
Ja se bojim da mu to pritisnem, jer sve mislim da ce da ga zaboli...bas deluje bolno...

dva pitanja za Srdjana:
1. znam da je o sterilizaciji kucica bilo puno reci, pretrazivala sam i izgubila dosta vremena ali nisam nasla sledece, pa moram da pitam: Kada je najbolje za psa da bude kastriran? Moj vet kaze do godinu dana ali ja bih jos jedno misljenje. On sad ima 6.5-7 meseci.
2. proliv zelene boje? pas je dobro taj proliv je prosao pa me cisto zanima od cega, da nije nesto sto bi trebalo proveriti jos?
hvala unapred.

Dobar dan imam par pitanja- imam pekinezera starog nepunih 7 godina, u januaru mu je postavljena dijagnoza tzv.aritmije (wandering pacemaker- lutajuci pejsmejker) kako pisa na nalazu EKG-a i propisan mu je enapril od 5 mg koji pije i to 2,5 mg ujutro i 2,5 mg navece.Dakle, posto mu je bolesno srce a vrucine su nesnosne voljela bi znati kako da ga zastitim i rashladim u stanu i moze li mu se stanje pogorsati?

ma od kada sam ga kupila on jadnicak stalno ima nekakve probleme.Kao stene je dobio iznad desne zadnje sape nekakvu bobuljicu koja je bila nalik na cir, bar meni, naravno cim sam to otkrila odvela sam ga veterinaru koji je napravi bri da bi mogao vidjeti da li postoje neke bakterije na ranici ali nalaz je bio negativan, na institutu su mu radili jos neke analize tkiva i rekli mi da je rijec o idiopatskoj pojavi(izvini ako se nisam dobro izrazila), koja prakticno po njihovim tvrdnjama nastaje bez odredjenog razloga.

Back