Pitajte u vezi zdravlja

Srdjan_NS:
Moguce je da ima takozvani FUS a to su problemi sa kamenjem u mokraci.Jel moze da mokri redovno?

Hvala na odgovoru. NE znam da li mokri redovno, jer je trenutno sam(vlasnici su na odmoru) pa ga jedna zena obilazi na pola sata i ona mi je to rekla. Evo danas kaze da vise nema krvi :shock: I kaze kupice mu hranu koja regulise krvarenje :shock: Nista mi nije jasno :-( Jel to lici na FUS?

Srdjane pomozi.
Imamo malu kucu od 2,5 meseca. Kada smo je kupili sa "2 meseca" bila je puna buva i imala je nekoliko rana na ledjima verovatno od stalnog cesanja i po savetu veterinara tretirali smo je fronline sprejem i sada nema tih problema. Rane su zarasle ali su ostale roze fleke i ima manje dlaka na tim mestima. Medjutim, ona ne prestaje da se cese i primecujem sve vise tih roze fleka i sve veci manjak dlaka. Da li je to suga i sta da radimo?

jack russell:
Srdjane pomozi.
Imamo malu kucu od 2,5 meseca. Kada smo je kupili sa "2 meseca" bila je puna buva i imala je nekoliko rana na ledjima verovatno od stalnog cesanja i po savetu veterinara tretirali smo je fronline sprejem i sada nema tih problema. Rane su zarasle ali su ostale roze fleke i ima manje dlaka na tim mestima. Medjutim, ona ne prestaje da se cese i primecujem sve vise tih roze fleka i sve veci manjak dlaka. Da li je to suga i sta da radimo?

Probaj da je okupas neostomosanom.

Ovo je pitanje je glupo ali ajde da pitam ipak,da li psi smeju da jedu pasulj prebranc? Pitam posto mi je dosta ostalo pa bi im dala to sa hlebom ali koliko se secam psi ne smeju da jedu pasulj i krompir ali ipak ne znam da li je to tacno?

A da li pas sme da jede punjene paprike? Znam da sme meso i pririnac iz paprike ali ne znam bas za papriku? I da li sme pecenu prasecu nogicu?
Jel moguce da pas od toga ima uzasan proliv?
Jel proliv na bilo koji nacin moze biti povezan sa teranjem? Zenka zlatnog retrivera je pred prvo teranje u januaru imala proliv i sad opet ima(par dana joj je pred teranje) i vlasnici trvde da je to zbog teranja. Ja nikad nikad nisam cula za takav slucaj, pre bih rekla da je od onog sto je pojela. Sta vi mislite?

Pa sta uzrokuje taj proliv, nije mi jasno? A da, kuja je inace i povracala. Prvo je povratila polusvarenu hranu, pa je imala proliv, onda sam je izvela napolje gde je opet imala proliv nekoliko puta i povracala je zutu tecnost. A inace od juce ima i ekceme po stomaku... Ja stvarno ne mogu da verujem da je to sve od teranja.
vilus, jel si ti veterinar?

nisam veterinar ali sam zavrsila srednju veterinarsku i onda odustala. proliv je veoma moguc kad kuja ima teranje,i vecina zena ima proliv kad dobije,ali sve to sto si nabrojala mi nedeluje kao posledica teranja. imala sam kuju koja je obavezno povracala prvog dana teranja i imala proliv,hormoni su cudo.

Ако ћемо о храни, постоји тема "Гранулирана или кувана храна". Нема потребе да "присиљавамо" и овако презаузетог Срђана да чита ове наше "дијалоге".

Imam opet problem sa mačkom , ponovio mu se FUS odneo sam ga kod veterinara u NS-VET na Bistrici , uradio mu je kateterizaciju i kastraciju , 3 dana je bio u transporteru i nije ništa jeo , a nakon završetka lečenja od 3 dana tretmana sam mu dao malo hrane da jede , ali je povratio i nešto je imao kao proliv tamno braon boje .To se sve desilo u utorak 10. jula i odmah sam ga odneo , ali tek je u ponedeljak ujutro mokrio i tada je izbacio kamen iz bubrega , odbijao je hranu i pio samo vodu , odneo sam ga opet kod doktora i on mu je izmerio temperaturu i nije je imao , dao mu je neke inekcije da u pobudi apetit , malo je jeo , ali je opet povratio to malo hrane i često pokušava da mokri ali bez uspeha , deluje mi da je prazan .Već sam dao dosta para za njegovo lečenje , ne znam šta da radim i kad će da počne da jede?Da li je to posledica kastracije , možda se menjaju hormoni pa tako reaguje ili šta ?

Molim vas za savet u vezi sa lečenjem mačeta. Pre nekoliko dana sam našla veoma mršavo mače, zapravo, kost i koža. Pod prstima osećam sva njegova rebra, kičmene pršljenove, kosti, zglobove...grozno. Inače, mače jede, ima dobar apetit i često pije vodu, pretpostavljam da je dehidriralo. Problem je u tome što ono često ima prolive, guza mu je iskočila, nadula se, verovatno od stalnog naprezanja. Šta bi trebalo da mu dajem kako bi mu prošao proliv?

Back