donamileva
Buduća legenda
- Poruka
- 30.635
rendgen je uradjen pre operacije, a posle operacije ne.Srdjan_NS:Osteosintezna je veoma komplikovana operacija koja zahteva neophodnost rengen aparata.Potrebno je uraditi snimak pre operacije da bi se tacno videlo o kom tipu preloma se radi da bise odredio nacin na koji ce se uraditi (plocicom,klinom,srafovima...)i odmah posle zavrsene operacije (pre sivenja rane) da se vidi jel postignut dobar rezultat.Sve bez rengena je sarlatanstvo po meni.Ako je operacija dobro uradjena oporavak moze biti potpun.
Sto se tice iscetka iz rane,to se desava jel je sigurno dosta inficirana i moze da dovede do komplikacija pa da noga mora da bude amputirana.To i niej strasno tako,jel macke dobro funkcionisu sa tri noge.Samo nek dobija jake doze lekova a kupi u humanoj apoteci octenisept,jeste skup ali odlican je za takve rane.
Svakodnevno prima inekcije antibiotika, ali mi se cini da od njih ima proliv. Iz rane curi limfa a ne gnoj po recima moga muza koji je hirurg pa mu je za verovati, mada sam ja kao laik istraumirana, jer operacija je radjena u uslovima daleko od sterilnih.
Macor nema neki apetit, vise jede na silu i moje insistiranje. Imam utisamk da mu antibiotici bas smetaju.
Srdjane hvala na odgovoru.