Pitajte u vezi zdravlja

Ja ne mogu da verujem šta mi se dešava!
Najpre mi je mačak iznenada uginuo, pa mi se kuče razbolelo i sad kad je sve izgledalo krajnje normalno - opet problem!
Kuci je bilo vreme za tablete protiv glista još pre mesec dana, ali joj nisam davala zbog bolesti i lečenja. Pre nekoliko dana dam i njoj i mački (pošto se "grebu" za hranu jedna od druge) i to za macu prepolovim tabletu namenjenu odrasloj mački (pošto je vrlo sitna), dam joj izdrobljenu u džigerici i ona uredno sve oliže.
Od tog trenutka macu niko nije video! :(
Ona je napolju, odlazi i dolazi, ali obroke ne propušta.
Pitanje: Da li je moguće da se maci nešto desi od polovine tablete za gliste?

Vilus, имала сам рота, али је угинуо.

Smeh, да није можда у питању потреба за парењем? Дешава се да оду тако на пар дана, тј. нестану па се врате. То је мени и Кића радио својевремено. Толико дуго га није било да сам мислила да је готово, да га више никада нећу видети. И онда се појавио. Једино ако имаш неког "незгодног" комшију ... треба погледати.

Malena, и моја маца је тако, уопште није хтела да једе, па смо је силом хранили на шприц. Са физиолошким раствором. И после је почела да једе.

JA IMAM LABRADORA RETRIVERA KOJI IMA 7 MJESECI I U POSLEDNJE VREME PRIMETILA SAM DA SE VEOMA PUNO CESE ISPOD VRATA TO JEST SVUGDE SE CESE I POCEO JE NENORMALNO DA GUBI DLAKU CAK JE DOSTA IZGUBIO NA LEDJIMA DA MU SE VIDI KOZA.ISHRANA MU JE RAZNOVRSNA I HRANI SE LIJEPO I NE GUBI NA TEZINI.INTERESUJE ME JER ZNA NEKO U CEMU JE STVAR I DA LI MU FALE NEKI VITAMINI ........OCEKUJEM ODGOVOR

imam englesku seterku staru 5 meseci, sva je hiperaktivna i bezobrazna :) ali poslednjih par dana nece da jede kako treba. Hranila sam je tri puta dnevno, sama je izbacila drugi obrok tako da joj dajem dva puta dnevno da jede, ali sad i tu mrljavi. vesela je ona, igra se, ali jede samo kad vidi da joj ja nesto ceprkam po hrani :)
da li je to normalno? nije sada tako ni vruce pa da je zbog toga
hvala unapred

PUKLAmiSTIKLA:
imam tako lepog crnog macka.to mi je jedna od macaka i pasa koje imama i koji zive zajedno.:-)
e sad problem je seldeci.nestao je pre par nedelja macor i vratio se posle dve nedelje skoro bez dlake,ima neke crne kao krastice po sebi,mrsav je i uzasno izgleda.da li je suga?
neki veterinar (koji je vis eza krave i svinje) kaze da je to suga. nasla sam na netu nesto o sugi ali me zanima koji lek je dobar za to.i da li se moze kupiti na divlje tj. bez recepta?i koliko otprilike kosta?nazalost i to pitanje je jakoo bitno:-(
hvala

Imao moj macan to čudo. Kupi u vet.apoteci ampulu neostomosana, kunem se u njega, rastvori u litar vode i naprskaj macana dobro. Utrljaj mu dobro rastvor u kožu, u dlaku. Posle ga ubaci u neku staru jastučnicu, glavica napolje, i drži ga tako jedno 2h. da ne bi slučajno liznuo svoju dlaku. Kad se osuši dlaka, pusti ga napolje. Ampula je jevtina, oko 200 din.

iwana81:
imam englesku seterku staru 5 meseci, sva je hiperaktivna i bezobrazna :) ali poslednjih par dana nece da jede kako treba. Hranila sam je tri puta dnevno, sama je izbacila drugi obrok tako da joj dajem dva puta dnevno da jede, ali sad i tu mrljavi. vesela je ona, igra se, ali jede samo kad vidi da joj ja nesto ceprkam po hrani :)
da li je to normalno? nije sada tako ni vruce pa da je zbog toga
hvala unapred

Ako su opsti znaci uredu onda bi trebalo da je i ona uredu.I zivotinje imaju razlicite apetite.Jel ociscena od glista?

CRNIKOTAO:
JA IMAM LABRADORA RETRIVERA KOJI IMA 7 MJESECI I U POSLEDNJE VREME PRIMETILA SAM DA SE VEOMA PUNO CESE ISPOD VRATA TO JEST SVUGDE SE CESE I POCEO JE NENORMALNO DA GUBI DLAKU CAK JE DOSTA IZGUBIO NA LEDJIMA DA MU SE VIDI KOZA.ISHRANA MU JE RAZNOVRSNA I HRANI SE LIJEPO I NE GUBI NA TEZINI.INTERESUJE ME JER ZNA NEKO U CEMU JE STVAR I DA LI MU FALE NEKI VITAMINI ........OCEKUJEM ODGOVOR

Treba ga tretirati nekim sredstvom protiv koznih parazita a nebi bilo lose davati mu i Viacutan tablete ako su dostupne.

ocajna sam
moj macor star 4 godine, koji zivi sa nama u kuci, ali tu provodi veoma malo vremena jer je stalno napolju gde juri i bije se sa drugim macorima, pari se sa macama iy okoline *svi macici u ulici su crno-beli ka on* naleteo je na psa sa kojim se IDIOT POBIO umesto da pobegne, dobro je izujedao i izgrebao psa koji je inace prvi pobegao, ali mu je pas potpuno iskidao zadnju nogu, zdrobio kost u yglobu i pokidao sve ligamente. Posto je macor pobrgao nakon incidenta i vratio se kroz dva dana tek tada smo mu uradili operaciju osteosinteze *mada je bilo i reci da se nogica mora i da amputira*
Od tada je proslo 3 dana, on prima antibiotike, rana mu i dalje curi, juce mu je vetreinar cedio ranu i ja jace arlaukanje nisam cula tako da mi se danas i ne ide kod vet. kada pomislim na muke mog macora. Znam da je Srdjane nemoguce bez rendgenskog snimka ista da mi kazete, ali bi mi znacilo ako bi mi makar generalno mogli da napisete koliko dugo mogu da traju takve infekcije, da li ste imali slucajjeve da mace kojima su na taj nacin spasavane noge nakon zarastanja kostiju ipak mogu da se oslanjaju na tu nogu i sl.. jedenostavno da li su te nimalo kratkotrajne i jednostavne intervencije osteosinteze uspesne ili samo davanje lazne nade nama vlasnicima i mozda mi je dusa gresna i fin nacin zarade novca veterinarima jeo su operacije i dalje lecenje vise no skupi...[/
FONT]

Osteosintezna je veoma komplikovana operacija koja zahteva neophodnost rengen aparata.Potrebno je uraditi snimak pre operacije da bi se tacno videlo o kom tipu preloma se radi da bise odredio nacin na koji ce se uraditi (plocicom,klinom,srafovima...)i odmah posle zavrsene operacije (pre sivenja rane) da se vidi jel postignut dobar rezultat.Sve bez rengena je sarlatanstvo po meni.Ako je operacija dobro uradjena oporavak moze biti potpun.
Sto se tice iscetka iz rane,to se desava jel je sigurno dosta inficirana i moze da dovede do komplikacija pa da noga mora da bude amputirana.To i niej strasno tako,jel macke dobro funkcionisu sa tri noge.Samo nek dobija jake doze lekova a kupi u humanoj apoteci octenisept,jeste skup ali odlican je za takve rane.

Moja komsinica je skoro "dobila" zlatnog retrivera. To je zenka njene cerke koja je poslednja tri meseca svaki dan provodila na 4 kvadrata tarase (zajedno za mackom) i izvodjena je 2 puta dnevno na 5 minuta napolje. Jede Friskies hranu(za nju sam cula da je losa, da li se slazete?). Stara je 15 meseci. Inace ovakva crna sudbina je snasla nakon sto se njena vlasnica porodila i postala opsednula dlakama. Kada su shvatili da to nece funkcionisati dali su je nekim ljudima u dvoriste. Tu je bila 3 dana i ljudi su je vratili nazad. Vec dva dana je sa mackom kod moje komsinice (za stalno nadam se) u oko 30 kvadrata.Problema ima vise. Prvo, uzasno joj opada dlaka. Znaci kad ustane sa mesta na kom je lezala ostane gomila dlaka, kad je mazim bar 10 dlaka mi ostane u rucu. Inace vlasnici su je kad se vratila posle 3 dana pakla u dvoristu-usisali. Usisivacem. A inace su je dok je bila kod njih navodno cesljali 2 puta dnevno. Cesljem, ne cetkom. Od cega dlaka moze toliko da joj opada? Pored stresa, koga je jadnica imala i imala. Inace je preslatka, sve slusa sto joj se kaze a napolje kad je izvede komsinica, poludi od srece, trci ko blesava, ne staje. NIje ni cudo. A izvodi je 2 puta dnevno po 15 minuta do pola sata. Obicno ostane duze kad sam i ja napolju posto joj stalno govorim da nije u redu da veliki pas ima tako malo kretanja, da ce se razboleti (ako vec nije). Koliko je to izvodjenje dva puta dnevno lose za psa, da 12 sati a nekad i vise zadrzava mokracu? Jel moze nesto da joj bude sa bubrezima ili sa necim drugim? Ima i upalu uha sto naravno niko nije primetio na vreme i uho joj je prvi dan bilo prepuno braon sekreta. Moja pudla je skoro imala isto upalu pa sad i ovoj zenkici cistim usi stapicima i fizioloskim rastvorom 2 puta dnevno i stavljam Deksametazon-neomicin kapi. Jel to u redu? Posto nece da je vode kod veterinara... Osim toga, veoma je uplasena (opet, nista neobicno), kako nesto malo jace lupi ona podvija rep i sklanja se. Da li znate neki metod kako da se malo opusti, ohrabri. Jel mozemo nesto da ucinimo da makar malo zaboravi to kroz sta je prosla? Ipak je mlada, mislim da ima nade za nju. Velika je maza, upoznale smo se tek pre dva dana i bez obzira sto joj svaki dan stavlja kapi i "mucim je" ipak dolazi kod mene i da je mazim, a kad mazim macora ona ga gura i namesta se nju da mazim;-) Zao mi je kuce, volela bih da joj pomognem koliko mogu.
Hvala unapred

Sto se dlake tice,trebalo bi je prvo okupati Neostomosanom da se resi parazita a nebi bilo lose davati celo jaje jednom dnevno.Ima jako dobar preparat za kvalitet dlake i koze Viacutan ali je prilicno skup.
Sto se usiju tice treba ih isprati hidrogenom koji mnogo bolje otklanja necistoce.Deksametazon je dobar ali ne treba ga duze od 5-6 dana koristiti.Postoje i Otifri kapi za usi,koje su dobre ali opet je cena problem.

Back