Pitajte u vezi zdravlja

juce sam prvi put videla da pas ima dva reda donjih zuba!!! To je pas od 9 1/2 meseci koji bi trebalo da je promenio zube a ovo izgleda kao da mu mlecni nisu ispali a stalni izrasli ispred njih! Inace pas je sa pedigreom! da li to moze da se nekom operacijom otkloni? :confused:

Moj pas je jedno vreme kao mali imao duple ocnjake, cini mi se bas u tom uzrastu kao i tvoja boxerka. On nista od svojih igracaka nije hteo da grize, pa su mu tako ostali ti mleci zubi neko vreme, ali su na kraju ipak ispali.
Ipak obidji veta, jer ti mlecni zubi mozda mogu da pokvare raspored ovih trajnih zuba, pa ako vec nece sami da ispadnu onda bi bilo zgodno da ih neko izvadi.
U medjuvremenu pokusaj da joj das da glodje one lazne kosti koje se kupuju u pet shopovima, ili oni neki kao konopci pa se natezi malo sa njom da bi sto vise razmrdala te zube.

Molim za savet. Imam jednu macu staru 10 meseci otprilike. Ne izlazi napolje, zivi u stanu. Pre tri dana je pocelo prvo teranje. Veterinar je rekao da moram da sacekam da to prodje, pa da izvrsimo sterilizaciju i da to teranje traje 5-7 dana. Ali to kroz sta ona (a i mi, a i ceo moj komsiluk :) ) prolazi je nemoguce. Ne mogu vise ni da je slusam ni da je gledam kako se muci. Da li postoji ikakav nacin da joj tih 5-7 dana olaksam (osim da joj nadjem ljubav njenog zivota :) ) ?

Srdjan_NS:
Lusy
Da bi sprecila krpelje da napadaju psa mozes koritisti Front line ili negu ogrlicu protiv krpelja.Inace sam taj pojam glava ostala u kozi, malo je mistifikovan. Ako krpelj nije bio zarazen a lava je ostala nista strasno se nece desiti,moze sitna tacka gnoja da se pojavi i glava ce sama ispasti.Ako je krpelj bio zarazen nece pomoci ni sto je glava izvadjena jel ce pas svakako oboleti.
Nakon što mi je mačak uginuo juče, danas mi se ni kuca ne oseća dobro! :confused: :-(
Naime, ne skače kao inače, manje je vesela i ne jede... zapravo jede vrlo malo. Popila je, doduše mleko (recimo jedno 3dl), jede njen keksić, ali "redovnu" hranu - ne.
Na putu do veterinara u autu sam joj, mazeći je, napipala krpelja. Izvadili smo ga tamo, pitala kako ćemo znati da li je bio zaražen, a veterinar mi odgovorio da to ne možemo da znamo, pošto se analiza krvi radi samo u Beogradu!
Inače joj je dao neke injekcije, prethodno je poslušao i rekao da su srce i pluća u redu, ali creva rade malo sporije. Treba da se čujemo sutra i, eventualno, da je pogleda.
Da li se analiza krvi radi u Novom Sadu i kako bi trebalo da se ispolji posledica zaraze od krpelja, ako je ovaj, ne daj Bože, bio zaražen?
Evo je spava mi kod nogu, ne deluje bolesno, ali mi sve to ne liči na nju (mnogo je življa i blesavija) pa se brinem...

Требало би их одстранити из разлога што често долази до повређивања тог петог прста.
Не знам како је код других расних паса, али рецимо код ротвајлера, поред купирања репа ради се и сечење тог петог прста, ако га штене има.

kuce moze skoz da deformise hod zbog tih prstiju. moja kuma ima rota,operisali su joj prste kad je imala 3 meseca i ona je odma posle operacije trcala,skakala i igrala se sa mojim psom kao da joj nije nista. ako imas rasnog psa i planiras da ga vodis na izlozbe onda ne sme imati pete prste na zadnjim sapama.

Uh, ne znam da li sad pitam nešto na šta je već dat odgovor ali sam u takvoj frci da mi treba hitan odgovor :
Elem , prije nekoliko dana sam našla malu macu i donjela sam ju u stan .Vodila sam ju kod veter. koji mi je rekao da je jako mlada ali zdrava i da je stara oko mjesec i po.Sad joj dajem tabletice protiv glista ,ići ćemo i na vakcinu za 15 dana i sve to ...
Medjutim , juče sam primjetila da ima parazite u dlaci ( valjda buve,ne znam stvarno kako one uopšte izgledaju ,pošto su i smedje i bijele bubice ??? Postoje li mačje vaške ili slično? :) ) Čitala sam na netu o nekim ampulama ali se bojim da je moja maca još suviše premlada za to ,a opet ne mogu da ne reagujem s obzirom da ju držim u stanu i što se već i ja češkam (od nervoze,vjerovatno :D) ! O ručnom uklanjanju nema govora ,prvo što je jako nemirna , drugo što je to ,bojim se ,uzaludan posao :sad: HELP :confused: ??? Hvala unaprijed

Da li postoji neka univerzalna krema, pasta, mast, gel kojim bi se mogla mazati uličnim, pitomim mačkama, koje imaju rane ili otvorene rane? Obzirom na to da nemam dovoljno para da ih pravilno vodim, lečim i negujem kod veterinara. Znam da je pitanje veoma neodredjeno, ali ako bi bilo kako moglo da se pomogne tim divnim macama...recimo nešto kao Aloe Vera gel kod nas ljudi???
(pitam trenutno za dve nepovezane mace - jedna ima ranu na butini, pa ćopa; - a druga na vratu čistu, bez dlake, ali sluzavu izgleda kao da je preživela ugriz velikog psa)
:roll: 8-) :confused:
Nadam se da vam ne zadajem muke :-| ...

mačorčić CULE :):
Da li postoji neka univerzalna krema, pasta, mast, gel kojim bi se mogla mazati uličnim, pitomim mačkama, koje imaju rane ili otvorene rane? Obzirom na to da nemam dovoljno para da ih pravilno vodim, lečim i negujem kod veterinara. Znam da je pitanje veoma neodredjeno, ali ako bi bilo kako moglo da se pomogne tim divnim macama...recimo nešto kao Aloe Vera gel kod nas ljudi???
(pitam trenutno za dve nepovezane mace - jedna ima ranu na butini, pa ćopa; - a druga na vratu čistu, bez dlake, ali sluzavu izgleda kao da je preživela ugriz velikog psa)
:roll: 8-) :confused:
Nadam se da vam ne zadajem muke :-| ...

Prvo im ocisti te rane hidrogenom a onda posle ispiraj rivanolom.To je dosta jevtina a efikasna terapija.Lepo od tebe sto ti cinis.

Imam slicno pitanje kao CULE, samo je vezano za pse, tj. za jednog psa koji ima cini mi se kao neke ekceme, ima ceo stomak crven i crvene pecate po kozi. Nemam mogucnosti da je vodim kod veterinara pa me zanima da li mogu da joj mazem Flogocid mast koju imam kod kuce. Ili ako nije problem da vam postavim sliku ili posaljem na pp pa mozda mozete tako da mi kazete sta je, da ne bih mascu pogorsala situaciju. Hvala unapred.

Danas sam isla do nje i imala sam sta da vidim! Puna je krpelja :shock: Na glavici i njusci ih ima bar 10 a po telu tek! Sta ja sad da radim? Ona je veoma nemirna i nema sanse da ih skinem. I plasim se, procitala sam skoro da je 30% krpelja zarazeno i mislim da su male sanse da nije pokupila ni jednog takvog :| Takodje sam procitala i da krpelj prenosi bolest cim se zakaci, sto znaci da su velike sanse da je zarazena. Da li postoji neki lek ili nesto sto bih mogla da joj dam kao preventivu? Stvarno ne bih zelea da joj se nesto desi zbog prokletih krpelja :-? Nadam se brzom odgovoru. Hvala unapred

_Look_Of_Expectancy_:
Danas sam isla do nje i imala sam sta da vidim! Puna je krpelja :shock: Na glavici i njusci ih ima bar 10 a po telu tek! Sta ja sad da radim? Ona je veoma nemirna i nema sanse da ih skinem. I plasim se, procitala sam skoro da je 30% krpelja zarazeno i mislim da su male sanse da nije pokupila ni jednog takvog :| Takodje sam procitala i da krpelj prenosi bolest cim se zakaci, sto znaci da su velike sanse da je zarazena. Da li postoji neki lek ili nesto sto bih mogla da joj dam kao preventivu? Stvarno ne bih zelea da joj se nesto desi zbog prokletih krpelja :-? Nadam se brzom odgovoru. Hvala unapred
Imam, na žalost, najsvežije moguće iskustvo sa krpeljima - ovih dana lečim kucu i baš se patimo (sad već mislim da se izvukla, Bogu hvala).
Prvo, da bi joj sve te krpelje uništila (iluzorno je skidati jednog po jednog ako ih je toliko) okupaj (ili poprskaj) kucu NEOSTOMOSAN-om (pogledaj napred na ovoj temi i na temi "buve krpelji i ostala gamad", Srđan je govorio o tome). Preparat se razređuje (nije uvek ista koncentracija, ali ampula koju sam ja kupila bila je od 5ml i trebalo je rastvoriti u 5l vode) i trebalo bi da je oslobodiš napasti.
Što se zaraze tiče i to je vrlo interesantno. Veterinar koji leči moju kucu kaže da je od 10 krpelja 5 do 7 zaraženo i da oni, čim kuca ima bilo kakav problem, ako je imala krpelja - daju lek. Lek se zove Imizol i kad se da na vreme, kuca se sasvim izleči. Problem je što je teško reagovati na vreme...
Ono što je zanimljivo, a priča je iz prakse, veterinar kaže da rasni i kućni psi mnogo češće oboljevaju od ove nesrećne bolesti. Tvrdi da po selima viđa pse sa 40-50 krpelja na sebi, kojima ništa ne fali! Moja Dona je imala jednog jedinog i to pored zaštite...:evil: :(

Hvala ti na odgovoru i savetima i zao mi je sto tvoja kuca ima problem zbog te prokletinje :evil: I dobro je sto joj polako biva bolje :wink:
Citala sam temu o buvama i krpeljima ali vidim da pise da se NEOSTOMOSAN koristi samo za prostorije i dvorista a ne da se prska na zivotinju, jer je otrov. Sta da radim, kako da ih skinem? Ja nemam mogucnost da budem pored nje stalno pa da pratim kakvo joj je stanje, kakve boje joj je mokraca itd. Idem kod nje svega jednom dnevno da joj dam hranu i vodu. Zar je moguce da nema nikakve prevencije? Ako je 5-7 od 10 krpelja zarazeno, onda ocigledno da joj se ne pise nista lepo. Srdjane, da li postoji mogucnost da joj pomognem?

Back