Ovo je prilicno veliko,ne mogu sigurno reci ali lici na tumor.
Donji video prikazuje kako da instalirate aplikaciju na početni ekran svog uređaja.
Napomena: This feature may not be available in some browsers.
Srdjan_NS:Ovo je prilicno veliko,ne mogu sigurno reci ali lici na tumor.
Idi do petshopa i vidi koja sredstva imaju za parazite na hrckovvima.To bi trebalo da resi probleme.nidzaredstar:Imam jednog mnogo sasavog hrcka,ali tu postoji jedan problem, moj hrcak se mnogo cese. Ne znam zbog cega jer mu kavez stalno cistim. Pomozite mome hrcku
Hvala vam na savetima!!!Srdjan_NS:Imas kod nas Enrofloksacina i to u injekcionom obliku i u kapima i najcesce s nalazi preparat Enrocin.
A ono je verovatno od nekog uboda,i nebi bilo lose da veterinar obraduu tu ranu.Tumori ne rastu tako brzo.
Srdjan_NS:Idi do petshopa i vidi koja sredstva imaju za parazite na hrckovvima.To bi trebalo da resi probleme.
Narvano ni ovaj veterinar nije hteo da radi nista (culi smo se telefonom). Rekao je da ako se radi bilo kakva intervencija da je velika verovatnoca da hrcak u toku rada ugine. Rekao je iako se sve to radi tankim iglama, da je ipak on sicusan i da ne bi da rizikuje. I rekao mi je da probam sada da mu mazem hepatotrombinom za ljude.Srdjan_NS:Imas kod nas Enrofloksacina i to u injekcionom obliku i u kapima i najcesce s nalazi preparat Enrocin.
A ono je verovatno od nekog uboda,i nebi bilo lose da veterinar obraduu tu ranu.Tumori ne rastu tako brzo.
Zvezdica:Joj, poslednje sto zelim jeste da vams e mesam u posao. Ja izuzetno postujem veterinare i cenim vas rad (moj otac je bio veterinar) ali sto se ovog tice, garantujem da u pet shopovima nece moci da nadju nista prigodno za hrcka.![]()
Sto se tice cesanja, svi se oni povremeno ceskaju, to je uslovno receno normalno, ne mora da znaci da je znak parazita. Ozbiljno, svaki, ali svaki hrcak se ceska i to ne mora da bude znak ni parazita niti neke druge bolesti. ukoliko hrcak nema nikakve druge tegobe, ako mu ne opada dlaka, ako se ne ceska stalno na istom mestu nego generalno po telu- ja mislim da nema razloga za brigu. (ali opet, ja nisam veterinar, ali svakako je bolje da hrcka odvedu veterinaru nego da u pet shopu traze sredstva protiv parazita; garantujem da nece naci nista bas za hrcke napravljeno, a oni su dosta osetljivi na preparate koji su napravljeni za druge vrste zivotinja, cak i za druge glodare).
Veterinar je sa pravom oprezna.Mada mozda nebi bilo lose sterilnom iglcom probusiti otok da se vidi kakav je sadrzaj.Doze erocna za hrcka su 1 mg po hrcku ili 0,04ml sto ej zaista jako tesko odmeretiti kao i u predhodnom slucaju za Ivermektin.RWM:Narvano ni ovaj veterinar nije hteo da radi nista (culi smo se telefonom). Rekao je da ako se radi bilo kakva intervencija da je velika verovatnoca da hrcak u toku rada ugine. Rekao je iako se sve to radi tankim iglama, da je ipak on sicusan i da ne bi da rizikuje. I rekao mi je da probam sada da mu mazem hepatotrombinom za ljude.
A sto se tice ovih kapi, da li ja to mogu da mu dam na "svoju ruku"? A ako moze koji je najbolji nacin?
Ja se izvinjavam ako sam dosadna!![]()