Pitajte u vezi zdravlja

Imam jednog gospodina macka, starog 8god. Mačak spava u kući, jede odabranu hranu-piletinu, meso, pavlaku, Friskes, pije mleko od malena, od mačeta ili od bebe.:) Izlazi i napolje, živi pun mačiji život.
Pre par meseci počela je da mu opada dlaka. Sa bočnih strana. Površina ispod tih ogoljenih delova je čista, nema crvenila. Veterinar koga smo pitali za savet kaže da je on istrošen parenjem i savetovao je neki dečiji sirup, vitaminski. On to neće ni da pogleda.
Napominjem da ga redovno čistimo od buva, od glista baš i ne, jer tabletu oseti, čak i izmrvljenu i u hrani i ispljune. Inače, lepo je raspoložen i dobro jede. Samo je mršaviji nego inače.
Molim Srđana za savet.

zdravo svima...imam jedan problem...sa svojim psom pokusao sam da ga resim unazad 2 meseca ali mi nista ne polazi za rukom...Cuvam Zlatnog retrivera ima 9 meseci..Moj problem je u tome sto on rezi i laje na nas ukucane...(cudno za retrivera) kada mu nesto ne odgovara ili iz cista mira...npr. kada sedi na stolici...i sl. ne znam u cemu sam pogresio tokom vaspitanja...sve sam probao...da ne postane takav a cini mi se da je sve gori i gori...naravno postoje dani kada je umiljat i radostan i sve...takvih dana je vise...ali ne znam zaso se tako ponasa...imam utisak da ponekada hoce i da me napadne...kao da mi ne veruje uopste...kao da rezi i laje iz straha...mislim da je to ...nesto sa psihicke strane psa... i razmisljam se da ga dam na dresuru...mozda bi se stanje popravilo....stvaro bih zeleo neku pomoc ili savet...ako ste me razumeli u cemu je problem...unapred hvala....

Dakle.....imam psa ima 5 meseci uzeli smo ga pre 4 dana i primetila sam da mu je stalno suv nos...i sad ne znam jer mu je vruce ili to znaci da mu nesto fali.....da nije neka reakcija na stres joj al sad lupam gluposti ...no sacekacu da mi vi odgovorite ako mozete ....radi se o koker spanijelu (muzijak)....Planirala sam da odem do veterinara kad se malo adaptira al ne znam dal je hitno pa da odem sutra odma??????????
Hvala unapred!!!

Nije tacno da Retriveri su umiljate kuce kojima mozes da radis sta hoces i kad hoces.
Postoje dva objkasnjena kod tvog psa. Nisi rekao da li se to desavalo i ranije ali je verovatno u pitanju njegov '' tinejdžersko doba'',tj. u tom dobu pocinju da postaju polno zreli i pokusavaju da nađu svoje mesto u čoporutj porodici.
To mu nikako ne sme se dozvoljavati da rezi ili pokuavanje da vas ujede jer vas potcinjava kao i onaj cin njegovog zaskakivanja vas sto izgleda simpatisno ali je to jos jedan njihov ritual. Ako se to desi treba mu pokazati čvrstu ruku i li čak i njabolje rešenje poslati ga na drsuru.
Druga i lošija varijanta jeste da je pas ujedan tj. da će veoma lako ujesti čoveka.
U tom slučaju treba ga gledati udmiti kod nekih drugih koji znaju da rade sa takvim psima ili možda čak i uspavati ali ja to lično ne preporučujem. U svakom slučaju ako j ujedan ne sme ostati sa porodicom sa kojom je sad jer u većini slučajeva se desi ono najgore.

Imam macana starog nepunih godinu dana.Hranim ga briketima "OK Cat" koji su Ph neutralni i plus mu uz to dajem svaki dan po pola kesice "Whiskas" hrane.Interesuje me da li mu je to dovoljno ili je potrebno da mu ishranu dopunim necim drugim.Probala sam da mu dam tvrdo kuvano jaje i nece da ga jede,a ni sa mlekom nije odusevljen.Ponekad hoce malo sunke i eventualno feta sir.Inace,zivi u stanu i ne izlazi napolje.Unapred hvala.

VEOMA HITNO Imam kucu staru cetiri meseca....23 treba da mu po drugi put damo tabletice za gliste,pa da ga zatim spricamo protiv stenecaka.Znaci jos nije sprican.Ali se javio problem,danas je sav nikakav,nece da jede,dobio je proliv samo lezi i spava...skroz je bezvoljan za bilo sta a bio je tako veselo stene koje nisi mogao uopste da stignes...danas je se cak i ispovracao par puta,nekakvu tecnost podsecame na sluz sa veoma malo hrane u njij,sto je verovatno zato sto nista nece da jede.i malo pre je povracao,nesto nalik na penu od deterdzenta...na to me podseca...sta god da mu dam da jede on nece ni da onjusi,granule,biskvite,sunku,salamicu...sve sto lepo mirise i sto bi inace rado pojeo...ali nista...MOLIM VAS POMOZITE
PS...treba da ga vodimo kod veterinara,ali tata mi kaze da taj covek koji je mnogo dobar veterinar radi tek od prekosutra,i on ne veruje drugim veterinarima.Tako da mi je potrebno da mi vi nesto kazete,kako bih bilo sta znala do prekosutra...

to moze da bude neki stomacni virus,mislim moj pas je imao otprilike takve simptome - ne jede uopste,povraca,proliv,ne da mu se ustati i tako...obicno bi mu proslo samo od sebe posle dan do dva,medjutim poslednji put je bilo bas ozbiljno i morao je da prima infuziju jer bolest jednostavno nije prolazila...
posto je tvoj stene,a oni su prilicno osetlivi,mislim da bih ipak trebalo da ga odvedete kod veterinara ako mu se do sutra ne popravi stanje....na veterinarskom fakuletu,u njihovoj amblanti ima ok ljudi,koji imaju sav moguci pribor,insturmente i lekove,tako da mozda ne bi bilo lose da se njima obratis ako se malom ne popravi stanje do sutra....mom psu su uvek uspesno pomagali...
e da, a posebno ako je mala rasa,ne bih cekala do utorka nego bih ga odmah vodila - moje misljenje.

Hvala Banshee ali ja nisam iz Beograda,i u mom kraju ima samo dve priatne ordinacije i jedna drzavna...Ovi drzavnici su odvratni,a ja znam za ovog privatnika kod kojeg sam i moju predhodnu kucu vodila na preglede.Nije mala rasa,to je mesanac ovcara i prilicno je velik sobzirom da ima cetiri meseca.Ja se nadam da ce mu do sutra biti malo bolje kako bi nesto jeo,jer skroz se usukao,mislim na stomacic...

sorry,nisam znala.
a jel pije vodu ili ni to nece?

hm,ne znam sta da ti kazem...nadam se ce mu biti bolje do sutra,to uglavnom brzo prodje.

inace,kad je ovaj moj bio dehidrirao,pa posle infuzije jer nije hteo da pije ni da jede,a jako puno vode je izbacio preko proliva i povracanja,veterinari su mi rekli da mu spremim supu iz kesice ili iz kocke jer je to slano i ima vode,a to je valjda dobro kod dehidratacije kad pas nece da pije i da mu dajem na spric na usta bez igle naravno...pa ako ne bude bolje ni sutra,a ocete da cekate do utorka,mozda cisto preventivno da probas to....ne znam stvarno,uvek mi je zao kad je pas bolestan a ne znam sta da mu radim i kako da mu pomognem :( :?

da li moze dvoriste i boks da se isprskaju necim protiv krpelja a da ne otruje kuce, i da li je suvise stavljati kucetu i Frontlajn i ogrlicu, Skalibur u nasem slucaju, jer i pored ove ogrlice setaju po njoj(ali nijedan se nije zakacio)
hvala unapred

pa znam ja da je to veoma mirna rasa...i umiljata...zato se i obracam jer imam ovakav problem....desavalo se i ranije tako poceo je sa tim oko 6-og meseca...i onda je jedno vreme prestao sa tim...i od skora opet..imam utisak kao da to radi iz straha....ne radi to stalno...radi redje..ali ja hocu da mu to iskorenim i za ubuduce...sada ima oko 10 meseci..to radi kada je losije volje..kada drema..kada je u pitanju hrana...najvise kada je oko njegovog boxa ili u njemu...tada je na svojoj teritoriji...i tada je "najglasniji"...sto je i logicno..:))ali ja mislim da tako ne sme da se ponasa prema nama ukucanima...da li je resenje...da ja jos radim nekako sa njim..ili da ide na dresuru...ne znam da li ce biti na bolje.... Ovaj drugi razlog nije sigurno....jer nije nikada bio u kontaktu sa drugim krvolocnijim rasama... niti je bio nekada ujedan...ja ga imam od mesec i po dana...

Back