Pitajte u vezi zdravlja

bas sam je skoro cistila od parazita ( mozda pre 2 nedelje ) , ali sam primetila da otprilike na svakih 7-10 dana kaslje jednom dnevno :(
za hairball remedy nasla sam uputstvo ;) (za mace preko 4 nedelje starosti stavlja se 1,25 cm gela jednom do dva puta nedeljno )

imam jedno pitanjce.kada sam dobila macu imala je dve nedelje i bila je procelava u predelu obrva.sada ima godinu dana i jos uvek je isto,stim sto sada primecujem kako joj se dlaka proredila u predelu repa.Dali je to nesto bezazleno ili bi trebalo da je lecim.unapred zahvalna

Pozdrav svima!
Imam jedno pitanje za veterinara.
Naime, danas sam dobio poziv od veterinara da cepim psa protiv besnila. Pa pitam,
smem li dati na cepljenje s obzirom da pas doji stenad, pre 10 dana je okotila.
Oce li cepivo lose da utice na mleko, a samim tim i na zdravlje stenadi. Ako ima
ikakve veze, u pitanju je nemacki lovni terijer. Molim strucne osobe za odgovor.
Smem li da odvedem na cepljenje ili da odgodim.

drinjaca:
Pozdrav svima!
Imam jedno pitanje za veterinara.
Naime, danas sam dobio poziv od veterinara da cepim psa protiv besnila. Pa pitam,
smem li dati na cepljenje s obzirom da pas doji stenad, pre 10 dana je okotila.
Oce li cepivo lose da utice na mleko, a samim tim i na zdravlje stenadi. Ako ima
ikakve veze, u pitanju je nemacki lovni terijer. Molim strucne osobe za odgovor.
Smem li da odvedem na cepljenje ili da odgodim.

Smes da odvedes psa na vakcinu a i po zakonu moras.Vakcina nece praviti nikakve probleme.

Naša maca Maja je imala temperaturu, kijala, kašljala, čak su joj i suze curile, pa je najpre nedelju dana primala jedne injekcije (antibiotike), pa onda još toliko neke druge i tablete Bisolvon. Prestala je da kašlje, a ostali simptomi su se jako ublažili. Veterinar kaže da je to više nego dovoljno, ali evo posle nedelju dana njoj se sve vraća. Neće ni da jede, vrlo sporo pije, nos joj je stalno pun, ali kad se razbudi i dalje punom parom juri muve po kući (do ludila je dovode). Veterinar je rekao da će joj se to vraćati svake godine u ovo vreme. Kako da joj pomognemo?

Imam rota i danas sam primetila da mu je oko nesto cudno, izgleda kao da se pomerilo :-(
Zvali smo veterinara, prema mom opisu on pretpostavlja da se radi o trecem kapku.
Posto dolazi tek sutra, mene zanima da li je to opasno, moze li da se pogorsa do sutra?
On je raspolozen, ne boli ga, dobro jede.
Samo me zanima da li je to nesto opasno, mada prema reakciji veterinara, ne deluje kao nesto sto ne moze da se resi.
Hvala unapred!

У принципу, не би требала много да бринеш око трећег капка до доласка ветеринара.
Ево, било је помена о том проблему, додуше код маце, али можеш да прочиташ.
http://forum.krstarica.com/threads/107090&page=34&pp=15
Деси се да им се упали око, па се трећи капак "навуче" преко дела ока и не може да се врати. Виђала сам то већ.
Срђо, исправи ме ако грешим.
Поздрав и помази ротића (моја омиљена раса!).

Back