Pitajte u vezi zdravlja

Cekam sada sedam dana, jer sam joj 22.07. opet stavljala neke francuske kapi izmedju lopatica.
Plan mi je da je okupam u nedelju pa cu da je isprskam nekim spanskim losionom ``Max Biocide`` i nju i mesta gde obicno spavucka i lezucka.
Kad sam rekla veterinaru da hocu da je okupam u rastopini Neostomosana onako kako se koristi - rece mi da to ne radim. Rece da je to otrov i da ona nije toliko infestirana da bi trebalo da joj to ostane na kozi posle kupanja.
Ne znam, nisam pametna, ali kad pomislim da mozda ima neku buvu ili ne daj boze krpelja, preznojim se od muke.
Poludecu.

Cekam sada sedam dana, jer sam joj 22.07. opet stavljala neke francuske kapi izmedju lopatica.
Plan mi je da je okupam u nedelju pa cu da je isprskam nekim spanskim losionom ``Max Biocide`` i nju i mesta gde obicno spavucka i lezucka.
Kad sam rekla veterinaru da hocu da je okupam u rastopini Neostomosana onako kako se koristi - rece mi da to ne radim. Rece da je to otrov i da ona nije toliko infestirana da bi trebalo da joj to ostane na kozi posle kupanja.
Ne znam, nisam pametna, ali kad pomislim da mozda ima neku buvu ili ne daj boze krpelja, preznojim se od muke.
Poludecu.

Neostomosan samo tamo gde leži. Ako i rešiš nju da okupaš, mada nema potrebe, isperi ga posle par minuta i daj joj malo mleka, mom Gizmu je prijalo dok smo koristili taj otrov. Za prelaz na efikasnija sredstva smo iskoristili jednu bočicu šampona protiv buva, time sam ga okupala, oprala mu prostirke u mašini a umesto deterdženta iskoristila ostatak šampona i posle dva dana mu stavila spot on, ne sećam se više, davno je bilo, mislim Frontline.

moji psi jedu 2 puta dnevno,biraju,brljave,izludjuju me,sve im brzo dosadi,puno hrane i bacim jer birkaju.zanima me da li da predjem na jedan obrok dnevno?imaju 9,12 i 18 meseci

Pa leto je, mada varljivo, i izgleda su rešili da jedu jednom dnevno. :lol: Samo ti još na ovu skupoću i pored ostalih izdataka treba i hranu da bacaš! Slobodno im izbaci jutarnji obrok i ostavi im samo večernji, da vidiš kako će sve da pojedu! :lol:

Neostomosan samo tamo gde leži. Ako i rešiš nju da okupaš, mada nema potrebe, isperi ga posle par minuta i daj joj malo mleka, mom Gizmu je prijalo dok smo koristili taj otrov. Za prelaz na efikasnija sredstva smo iskoristili jednu bočicu šampona protiv buva, time sam ga okupala, oprala mu prostirke u mašini a umesto deterdženta iskoristila ostatak šampona i posle dva dana mu stavila spot on, ne sećam se više, davno je bilo, mislim Frontline.

Pa leto je, mada varljivo, i izgleda su rešili da jedu jednom dnevno. :lol: Samo ti još na ovu skupoću i pored ostalih izdataka treba i hranu da bacaš! Slobodno im izbaci jutarnji obrok i ostavi im samo večernji, da vidiš kako će sve da pojedu! :lol:

i ja sam mislila,ali sve se bojim nesto kao da li ce se pravilono razvijati posebno ova od 9 meseci.a onda se setim koliko hrane bacam jer biraju onako bezobrazno razmazeno.pre neki dan sam razdelila 10 kg skembica i 10 kg dzigerice iz zamrzivaca jer nisu hteli pa nogice i sto sta,granule ni u pismu nece,dusa me boli,imaju sve a zahebavaju,hranim lutalice sta cu...pa rekoh da upitam da li je ok da jedu jednom dnevno umorna sam jako,posebno pored bebe koja me dodatno urnise ja trcim i njima pasiram barim i udovoljavam.

- - - - - - - - - -

i da zahvalna sam ti uvek imas pravi savet zaista

nasla sam sistem koji funkcionise za sada saaavrseno,nema vise bacanja hrane,ujutru cim otvore oci dam samo po saku granula svakom,iako ih preziru.a uvece oko 20 h im dam kuvan kompletan obrok sa mesom i povrcem malo obilniji naravno.prva dva dana su preskakali granule verovatno u nadi da ce kao i obicno dobiti nesto drugo.medjutim brzo su shvatili da do uvece nema apsolutno nista pa su poceli jesti i njih.sada je super ociste granule do poslednje i veceru bas lepo pojedu do zadnjeg:)

Imam labradora 4 godine ima (ljudske), jos pre se poceo cesati kod donjeg dela ledja i kada sam ga vodio kod veterinara on je rekao da ima neku upalu zlezda ili sta vec, davao sam mu neke tablete, on se prestao cesati, ali dlaka je slabo rasla. Posto nisam bio kuci, moji su ga cuvali, kad sam dosao kuci imao sam sta i da vidim, kod donjeg dela ledja nema dlaku, ali se ne crveni i ne ce se se vise, ali zato nema ni na grudima dlaku, na sredini ledja isto ima te krastice i ja vise nemam ideju sta da radim. Jel imao neko slicno iskustvo bio bi veoma zahvalan kada bi mi pomogao...

http://www.dodaj.rs/f/3a/wB/G7i7RGw/sdc13348.jpg
http://www.dodaj.rs/f/x/6Y/3H78e5eP/sdc13349.jpg
http://www.dodaj.rs/f/3F/xN/mhab0Vx/sdc13352.jpg
http://www.dodaj.rs/f/12/3d/3vT1pKQ4/sdc13353.jpg
http://www.dodaj.rs/f/2h/yi/29OQaa7U/sdc13355.jpg
http://www.dodaj.rs/f/J/SF/1MLqQKCT/sdc13356.jpg
http://www.dodaj.rs/f/3/86/29sSFKhN/sdc13363.jpg

Vidi sa vetom al ovo izgleda ko alergija na nesto - buve, travu, hranu.

Mazi mu jod na ranice i vidi sa vetom da dobije kortikosteroid bar dve inekcije a posle mozes da mu dajes pronison. Samo nemoj predugo da mu dajes najvise par dana.

Hvala i jednom i drugom na pokušajima da pomognete, slažem se da treba vet da pogleda, i da uzme bris i skarifikat i uradi antibiogram. Jeste krenulo kao alergija na nešto, ali bakterije, najverovatnije stafilokoke su preuzele kontrolu. Dakle prvo utvrđivanje koja je infekcija, pa Flogocid ili Flogoderm mast uz prethodno čišćenje jodom ili nečim sličnim. Ovih masti ima i u humanim i u veterinarskim apotekama, imaju komponentu koja smanjuje upalu i pospešuje zarastanje (onaj prijatni deo mirisnog spektra) i komponentu koja se bori protiv same infekcije (onaj trulo-gnojavo-smrdljivi deo mirisa). A ko zna, možda će morati da se proprati i injekcijama, ili makar sirupom ili tabletama antibiotika.

Ne znam za vas, ali uvek posle svake setnje, moje kuce donese po jednu maciju buvu na sebi.
Ona je naucena da piski i kaki u travi, nije kao one kuce u centru grada sto to obavljaju na betonu.
Kamo srece da je tako i da zaboravim kako uopste trava izgleda, jer mi je ovog leta presela. :evil:
Stavljam antirepelent, ali evo sad sam jednu videla kako joj seta oko vrata i naravno nestala je u akciji.
Ona se uvek ljuti kada pocnem da je ``pregledam``, ali to nije normalno da sam i ja juce na sebi videla jednu kako mi seta po podlaktici (valjda kako sam kuce nosila u rukama, ona presla na mene). Ubih buvu.
Ovo stvarno nije normalno.
I ja vise ne vidim nacin sta da radim?
I ja sam pocela da se cesem. Mozda ih i ja imam.
Buve su postale imune na sva moguca sredstva.
A da vam ne pricam da zivim u naselju gde su macke gazdarice.
Ne plase se pasa uopste.
Kad budem dosla do nekih para pa da je odvedem kod veta da joj da injekciju protiv tih napasnika.
Valjda ce je to spasiti.
Cula sam da takva zastita postoji u vidu injekcije.
Sve ovo sto sam do sada radila nije urodilo plodom.
Ocajna sam.

Poslednja izmena:
Ne znam za vas, ali uvek posle svake setnje, moje kuce donese po jednu maciju buvu na sebi.
Ona je naucena da piski i kaki u travi, nije kao one kuce u centru grada sto to obavljaju na betonu.
Kamo srece da je tako i da zaboravim kako uopste trava izgleda, jer mi je ovog leta presela. :evil:
Stavljam antirepelent, ali evo sad sam jednu videla kako joj seta oko vrata i naravno nestala je u akciji.
Ona se uvek ljuti kada pocnem da je ``pregledam``, ali to nije normalno da sam i ja juce na sebi videla jednu kako mi seta po podlaktici (valjda kako sam kuce nosila u rukama, ona presla na mene). Ubih buvu.
Ovo stvarno nije normalno.
I ja vise ne vidim nacin sta da radim?
I ja sam pocela da se cesem. Mozda ih i ja imam.
Buve su postale imune na sva moguca sredstva.
A da vam ne pricam da zivim u naselju gde su macke gazdarice.
Ne plase se pasa uopste.
Kad budem dosla do nekih para pa da je odvedem kod veta da joj da injekciju protiv tih napasnika.
Valjda ce je to spasiti.
Cula sam da takva zastita postoji u vidu injekcije.
Sve ovo sto sam do sada radila nije urodilo plodom.
Ocajna sam.

Ta injekcija za koju si čula je ivermektin, on deluje, istina, na veliki broj parazita, ali na buve ne baš naročito, a i prilično je agresivan, ne bih ti ga preporučila. Ne smeš da joj stavljaš ogrlicu, osim ako se odlučiš da je šišaš baš na kratko, inače će potpuno da se ućeba. Ima po internetu neki recepata za prirodne repelente, možda bi pomagalo da je time naprskaš pre izlaska, mislim da su u pitanju esencijalna ulja citrusa, lavande, muškatle... Pogledaj svakako, barem tebi engleski nije problem, proćićeš i jeftinije nego sa kupovnim preparatima, a i malecka će lepše da ti miriše. :zag: Ili da ti preporučim, ali samo uz konsultacije sa veterinarom u kog imaš poverenja, s obzirom da je ona ipak nešto osetljivija a pojedini psi burno reaguju na permetrin, spot-on preparat koji se zove Top spot on i za njih, majušne ne bi trebalo da košta više od 300 dinara, a deluje par meseci.

da nije ovo demodex?

Koje? :dontunderstand: Demodeks je kožni parazit koji se hrani folikulom KRATKE dlake, obično infestacija kreće od njuške i šapa, tamo gde je dlaka najkraća, a kod pasa duže dlake i ostaje skoncentrisana u tim regijama. Nepovoljne periode parazit preživljava u unutrašnjim organima, tako da samo kupanje sredstvima protiv spoljašnjih parazita ne pomaže, neophodna je terapija ivermektinom ili selamektinom u vidu injekcija ili spot-on preparata. Takođe, izaziva i pad imuniteta i otvara vrata infekcije, pa je često praćen bakterijama, najčešće onih koje izazivaju gnojenje, i to naj-najčešće stafilokoka. Demodeks sam po sebi ne izaziva svrab, ali sekundarne bakterijske infekcije ga izazivaju. U svakom slučaju, kod kožnih infekcija je poželjno uzeti bris i skarifikat (isečak) sa ruba između zdravog i zaraženog dela i tek prema rezultatima sprovoditi lečenje. Jer potrebno je puno iskustva da bi se samo na osnovu lokacije, izgleda i mirisa/smrada procenilo šta je u pitanju.

Ta injekcija za koju si čula je ivermektin, on deluje, istina, na veliki broj parazita, ali na buve ne baš naročito, a i prilično je agresivan, ne bih ti ga preporučila. Ne smeš da joj stavljaš ogrlicu, osim ako se odlučiš da je šišaš baš na kratko, inače će potpuno da se ućeba. Ima po internetu neki recepata za prirodne repelente, možda bi pomagalo da je time naprskaš pre izlaska, mislim da su u pitanju esencijalna ulja citrusa, lavande, muškatle... Pogledaj svakako, barem tebi engleski nije problem, proćićeš i jeftinije nego sa kupovnim preparatima, a i malecka će lepše da ti miriše. :zag: Ili da ti preporučim, ali samo uz konsultacije sa veterinarom u kog imaš poverenja, s obzirom da je ona ipak nešto osetljivija a pojedini psi burno reaguju na permetrin, spot-on preparat koji se zove Top spot on i za njih, majušne ne bi trebalo da košta više od 300 dinara, a deluje par meseci.

Koje? :dontunderstand: Demodeks je kožni parazit koji se hrani folikulom KRATKE dlake, obično infestacija kreće od njuške i šapa, tamo gde je dlaka najkraća, a kod pasa duže dlake i ostaje skoncentrisana u tim regijama. Nepovoljne periode parazit preživljava u unutrašnjim organima, tako da samo kupanje sredstvima protiv spoljašnjih parazita ne pomaže, neophodna je terapija ivermektinom ili selamektinom u vidu injekcija ili spot-on preparata. Takođe, izaziva i pad imuniteta i otvara vrata infekcije, pa je često praćen bakterijama, najčešće onih koje izazivaju gnojenje, i to naj-najčešće stafilokoka. Demodeks sam po sebi ne izaziva svrab, ali sekundarne bakterijske infekcije ga izazivaju. U svakom slučaju, kod kožnih infekcija je poželjno uzeti bris i skarifikat (isečak) sa ruba između zdravog i zaraženog dela i tek prema rezultatima sprovoditi lečenje. Jer potrebno je puno iskustva da bi se samo na osnovu lokacije, izgleda i mirisa/smrada procenilo šta je u pitanju.

da da draga ne bih da pametujem nisam ja kompetentna,imala sam psa duge dlake sa simptomima poput ovih,lecili ga kao od alwergije sa sve kortiko terapijom,promene su bile na ledjima ne na glavi,tek kad su uzeli uzorak onako grebanjem utvrdise demodeks,vrlo atipicno,zato sam prokomentarisala,svi su bili iznenadjeni.u svakom slucaju zelim brzo ozdravljenje kuci

Imam labradora 4 godine ima (ljudske), jos pre se poceo cesati kod donjeg dela ledja i kada sam ga vodio kod veterinara on je rekao da ima neku upalu zlezda ili sta vec, davao sam mu neke tablete, on se prestao cesati, ali dlaka je slabo rasla. Posto nisam bio kuci, moji su ga cuvali, kad sam dosao kuci imao sam sta i da vidim, kod donjeg dela ledja nema dlaku, ali se ne crveni i ne ce se se vise, ali zato nema ni na grudima dlaku, na sredini ledja isto ima te krastice i ja vise nemam ideju sta da radim. Jel imao neko slicno iskustvo bio bi veoma zahvalan kada bi mi pomogao...

http://www.dodaj.rs/f/3a/wB/G7i7RGw/sdc13348.jpg
http://www.dodaj.rs/f/3F/xN/mhab0Vx/sdc13352.jpg
http://www.dodaj.rs/f/12/3d/3vT1pKQ4/sdc13353.jpg
http://www.dodaj.rs/f/2h/yi/29OQaa7U/sdc13355.jpg
http://www.dodaj.rs/f/J/SF/1MLqQKCT/sdc13356.jpg
http://www.dodaj.rs/f/3/86/29sSFKhN/sdc13363.jpg

To samo moze laboratirijski da se utvrdi na uzorku koze. To je ( Mimi je vec objasnila) sve jako jednostavno, nije ni skupa ta analiza ,
a onda barem znas da iskljucis neke bolesti (ovaj demodeks je najgadnija kozna bolest koja postoji jer je lecenje i komplikovano
i dugo traje). Moguce je da ima neku alergiju, nazalost psi su danas kao i ljudi , alregicni na raznorazne grinje kojih ima
i kucnoj prasini, zitaricama.

Moje kuce ne moze da stane na prednju sapu od jutros. :(
Pa sta je bre ovo?
Jastucic joj je pola mrk, kakav i treba da bude, a pola crven.
Sva se iskrivila i dize tu nogicu u vis. Dal` je boli sapa ili je opet shebala neku kost, ne znam.
Ali ako je opet nesto polomljeno, jer je pre dve godine imala operaciju na zadjoj nozi, ja ne znam sta cu.
Sinoc je sve bilo normalno.
Dal` se na nesto ubola, dal je opet neki problem sa kostima - ne znam.
Nista ne vidim, samo prokleto crvenilo.
Samo znam da moram da skupim pare za veterinara, a odakle, ne znam.
Sad samo lezi. Nije vesela kao obicno.
A ja ceo dan sama u stanu.

Moje kuce ne moze da stane na prednju sapu od jutros. :(
Pa sta je bre ovo?
Jastucic joj je pola mrk, kakav i treba da bude, a pola crven.
Sva se iskrivila i dize tu nogicu u vis. Dal` je boli sapa ili je opet shebala neku kost, ne znam.
Ali ako je opet nesto polomljeno, jer je pre dve godine imala operaciju na zadjoj nozi, ja ne znam sta cu.
Sinoc je sve bilo normalno.
Dal` se na nesto ubola, dal je opet neki problem sa kostima - ne znam.
Nista ne vidim, samo prokleto crvenilo.
Samo znam da moram da skupim pare za veterinara, a odakle, ne znam.
Sad samo lezi. Nije vesela kao obicno.
A ja ceo dan sama u stanu.

Ma kakav vet , kakvi bakraci. Lizala je tu shapu celu noc, otuda crvenilo. Kako znas i umes stavi joj neku cipelicu na tu shapu,
mozes i malu carapicu, ali gledaj da stavis neku plastiku ili nesto sto ne moze da skine. Namazi pre toga shapu, taj crven deo
nekim sinodrermom ( nju to svrbi iz nekih raloga zato je i lize), Ja vec godinama muku mucima sa tim lizanjem shapa, kada
vidim da hramlje i da vise ne moze, onda stavim amst i obujem cipelicu ( narocito preko noci jer onda i nastaje pravi rshum).Ne,
zaista nije potrebno da znog toga ides kod veta i da trisis pare koje nemas.

U pravu si Rayela, zaista ju je neumorno lizala ovih dana.
A zbog cega, ne znam.
Danas smo ceo dan u krevetu. Stavila sam joj Flogocid mast, ali ona ne ustaje iz kreveta.
Nece ni da jede, a sto je gore, nece ni da pije vodu.
Kad je izvedem napolje, jedva odradi ono drugo. Hoce da padne, zanosi se.
Tesko mi je da je gledam takvu. Srce mi se cepa.
A i ja sam pod sedativima. Ne mogu vise.
Hvala ti puno. Srce si veliko sto si mi odgovorila.

U pravu si Rayela, zaista ju je neumorno lizala ovih dana.
A zbog cega, ne znam.
Danas smo ceo dan u krevetu. Stavila sam joj Flogocid mast, ali ona ne ustaje iz kreveta.
Nece ni da jede, a sto je gore, nece ni da pije vodu.
Kad je izvedem napolje, jedva odradi ono drugo. Hoce da padne, zanosi se.
Tesko mi je da je gledam takvu. Srce mi se cepa.
A i ja sam pod sedativima. Ne mogu vise.
Hvala ti puno. Srce si veliko sto si mi odgovorila.
Ma samo se ti meni obrati za sve nezgode kod pasa.

Obavezno joj nocas stavi neku zastitu ( smisli nesto) na tu nogu da to ne lize.
Lize jer je nesto svrbi i kako je meni vet rekao u stanju su da celu svoju shapu skoro pa i pojedu( citaj uniste je do srzi).
E sad to sto se zanosi to je druga prica. Psi imaju i shlog, ti simptomi o kojima ti sada govoris mnogo lice na to.
Ako se zanosi, pada, onda je to to. nema ni za to leka, organizam mora sam da se izbori. Ako je odvedes kod veta silne ce ti pare
uzeti a dace joj visoku koncentracju vitamina b. Imao je i ova´j matori to pre pola godine, mislila sam da cu morati da ga uspavam,
ali kako mi je vet rekao ili ce sam sebe uspavati za nekoliko dana ili ce sa za dva-tri dana oporaviti i da on ( vet) tu nista ne moze
da pomogne. Cest je taj shlog kod zivotinja. To se zove slog, ali nije ono sto imaju ljudi nego je neki "infarkt" centra za ravnotezu, jako cestpo
i glavicu drze nekako krivo.

Nisam je vodila vetu.
Znam za taj svrabez kako je neugodan za zivotinje.
To je i meni vet rekao. Psi bolje podnose bol nego svrab i do cega moze da dodje kad ih puno svrbi.
Danas se nije zanosila.
Ne znam sta da mislim, ima 8 godina, mozda je rano za taj infarkt ili probleme sa ravnotezom, ali nikad se ne zna.
Ja sam to ``zanosenje`` juce kod nje pripisala tome sto nije mogla da stane na prednju nogu.
Ipak je mnogo teze odrzati ravnotezu kad pas ne moze da stoji na prednjim nogama, nego kad je neki problem sa zadnjim...
Ne znam, pratim je, pa cu da vidim sta ce biti.
Ali, ako vidim neko drasticno pogorsanje, necu dozvoliti da pati. To ne.

Nisam je vodila vetu.
Znam za taj svrabez kako je neugodan za zivotinje.
To je i meni vet rekao. Psi bolje podnose bol nego svrab i do cega moze da dodje kad ih puno svrbi.
Danas se nije zanosila.
Ne znam sta da mislim, ima 8 godina, mozda je rano za taj infarkt ili probleme sa ravnotezom, ali nikad se ne zna.
Ja sam to ``zanosenje`` juce kod nje pripisala tome sto nije mogla da stane na prednju nogu.
Ipak je mnogo teze odrzati ravnotezu kad pas ne moze da stoji na prednjim nogama, nego kad je neki problem sa zadnjim...
Ne znam, pratim je, pa cu da vidim sta ce biti.
Ali, ako vidim neko drasticno pogorsanje, necu dozvoliti da pati. To ne.
Pogledaj sama u google

Old dog vestibular disease
Ne nije to kod tvog psa jer su uglavnom zadnje noge u pitanju, ne moze da ustane i povraca gadno.
Javlja se zaista kod starih pasa i macaka, a 8 godina ipak nije neka starost.
Gledaj da taj svrab nekako reguilises, ja to radim ( ovaj moj stari pas celog zivota ima napade svraba)
pronizon-om. Tri dana uzastopce po jedna tabletica ( kod te tvoje valjda je i cetvrt dovoljno) i prodje.
Onda je mir mesec, dva , pa ajde Jovo nanovo.

Back