Pozdrav svima.
Supruga i ja imamo psa, oko 11 godina starog. Supruga je promenila posao, pa ne može da ga vodi sa sobom na posao, ja nisam kod kuće i pas je često sam. Čak i kada sam ja kod kuće, on padne u neku vrstu depresije jer supruga nije tu. Ne jede ništa (sem salame, šunke, slanine, mesa ili nečeg drugog šta ja jedem, njegovu hranu neće da jede kad ona nije tu, a ono šta ja jedem je preukusno za njegovu odluku da štrajkuje gladju) i ne pije vodu uopšte, a vidite i sami ove vrućine. Za par dana ni pola litra vode nije popio kada je sam.
Ekstremno je vezan za moju suprugu. Ona do toaleta, on čeka ispred. Ona ode na posao, on 10 sati spava ispred ulaznih vrata i ne mrda.
Problem je što ne pije vodu. Okej za hranu, malo ga prevarim i dam mu salamu i on poručka, ali vodu neće da pije.
Čim ona otvori vrata vraćajući se sa posla, skače, vrišti, pozdravi se sa njom i ode da pije vodu i najede se njegove hrane.
Simptoni 'depresije' ili usamljenosti, tj. od kada supruga promenila posao:
- Uvek, ali uvek liže svoju levu nogicu na jednom te istom mestu
- Ne pije vodu
- Ne jede
- Često mu se pojavljuje nešto belo na njušci. Tvrdokorno je.
Molim vas za neke savete. Od čega mu je to na njušci i zašto stalno liže tu nogicu?
Radili smo test na parazite u dlaci i nema ih. Trebamo li krvnu sliku da radimo? Možda je neka infekcija ili nešto drugo. Na nogici nema vidljivih tragova bilo čega.
Hvala svima.
Pozdrav.