Pitajte u vezi zdravlja

@Jovana81
koliko ja znam, potrebna je i potvrda sa veterinarskog fakulteta (zemlje odakle ti stize pas) da je pas zdrav. kad dobijes tu potvrdu, potrebno je da u roku od 24 sata pas napusti zemlju.
ukoliko pas putuje avionom, kontrola je stroga, a ako dolazi "zemaljskim" putem, jedva da ce i pogledati isprave...

PITANJE ZA SRDJANA:
sta macetu, starom 3 meseca, moze da stvara gasove? (prducka po ceo dan)
vec vise od 20 dana joj dajem male doze nekog praska protiv proliva, jer se bojim da ce dobiti opet proliv ukoliko prestanem da joj dajem taj lek (kaodiar ne mogu da nadjem u sarajevu)...cim smanjim doze leka, njoj stolica postane meksa.

e moja machketina ima 14 godina i vecj dva puta me je tako ugrizla da mi je kapala krv i otekla mi ruka....uzasno je bolelo i imam utisak da zivim sa djavolom a ne sa machkom
nikada nije bila takva, a sada je pomazish i ona se uzasno iznervira...
moj veterinar je rekao da verovatno ima bolove...(pfff) ili je treba uspavati, ali ja hocu razlog zbog koga bi mogla da je uspavam

sijamska machka je u pitanju...
chista je rasa, a roditelji su joj dvostruki shampioni... mnogo kul maca

Sanjchek:
e moja machketina ima 14 godina i vecj dva puta me je tako ugrizla da mi je kapala krv i otekla mi ruka....uzasno je bolelo i imam utisak da zivim sa djavolom a ne sa machkom
nikada nije bila takva, a sada je pomazish i ona se uzasno iznervira...
moj veterinar je rekao da verovatno ima bolove...(pfff) ili je treba uspavati, ali ja hocu razlog zbog koga bi mogla da je uspavam

sijamska machka je u pitanju...
chista je rasa, a roditelji su joj dvostruki shampioni... mnogo kul maca
Мачак моје сестре има исто такво понашање. Уједе мог ујака из чиста мира! И арлауче када мокри. Изгледа да има проблема са бубрезима. И има 16 година. Размишљали су о успављивању, али су одустали и проблем решили тако што, када виде да му наиђе та "жута минута", дају му Бенсендин. Не да га омами у смислу да спава цео дан, него га само смири и после као да ништа није било.
И како то ветеринар каже "ВЕРОВАТНО има болове"?! Или има или нема. Пробај код другог ветеринара да га одведеш да се утврди у чему је проблем. Немој одмах тражити разлог да је успаваш, јер то једном када урадиш нема повратка. Иначе, и мене је сијамска маца једном ујела, чини ми се да им је нарав склона томе.

Moja Maza je ujedala od malih nogu, kad kazem "ujedala" - ne mislim na bezazleno grickanje, nego na prave ujede! To se desavalo uglavnom kada ne dobije nesto sto je zamislila ili kada je iznerviramo nekim nasim postupcima. Posle se smirila, zivela je 17 i po godina...
Mislim da je to pitanje karaktera... neke macke prosto ne vole da se maze, pa nemojte ni da pokusavate...
U svakom slucaju - nemojte da je uspavljujete, samo je pustite da kulira...

Posle psece ikebane sto je Milly donese, malo toga moze da bude zanimljivo ovim lepim povodom.
Ipak, i ja sam drpila nesto, malo da se pocastimo

dog-birthday-cake-07a.jpg

meni trebaju informacije o parazitu Demodeks
to je vrsta suge kod pasa koja se ne prenosi na druge nego je samo njegova -ko je ima-
psu se stvaraju kao kraste koje krvare pas je polu celav i potrebne su mi informacije kako se leci i koji su najefikasniji preparati za otklanjanje tog parazite
imam dva psa sa tim demodeksom i jako mi ih je zao kupamo ih sa nekom tecnoscu koju nam je dao veterinar i malo pomaze budu mirni oko 2meseca taman pocne dlaka da raste i onda sve opet ispocetka ruzno je za videti i veoma bolno za njih... slab im je imunitet koliko god da jedu mrsavi su ko da su neuhranjeni ...
HELLP!!!

Back