Pitajte u vezi zdravlja

Odlicno... zeznuto je kad imas veta koji mozda nije strucnjak za male zivotinje. Videh da si joj napisala da je ta vet mackarka... tako da, em dobija besplatan savet, em je od strucnjaka.

Ja sam mnogo razocarana u veterinare. Nekako je za njih taj posao biznis i na zivotinje gledaju kao na stvari. Svaka cast izuzecima. Samo im je bitno da uzmu novac. Ja to ne mogu bas da razumem. Ako se neko opredeli da bude veterinar pre svega mora da voli zivotinje neizmerno, ali nije bas tako.

Ja sam mnogo razocarana u veterinare. Nekako je za njih taj posao biznis i na zivotinje gledaju kao na stvari. Svaka cast izuzecima. Samo im je bitno da uzmu novac. Ja to ne mogu bas da razumem. Ako se neko opredeli da bude veterinar pre svega mora da voli zivotinje neizmerno, ali nije bas tako.

Pa ne mozes da generalizujes stvari, svako je imao neki svoj motiv da upise veterinu a mi koji najvise volimo zivotinje je najcesce i ne zavrsimo. A i ogugla covek vremenom, recimo sigurna sam da moj vencani kum voli zivotinje ali toliko je terena pregazio i toliko se stvari nagledao da ti po njemu uopste ne mozes vise da naslutis trunku neke empatije, mada znam da nije tako. S druge strane, cinjenica je i da ima onih koje samo zarada zanima. Kako je maca sad?

Macak i dalje nije dobro. Jos uvek mu dajem terapiju (rilexin).Nekako mi je cudan. Kao da je preplasen. Ne mogu da ga prepoznam. Dajem mu i specijalnu hranu za izbacivanje peska i kamencica iz urina. Sporo napreduje oporavak. Posto u dvoristu imam jos maca, imam i zenku, par puta je pokusao da je napadne onako bolestan.Pa mi je to pomalo cudno. Inace bolestan macak je unutra ali ga malo pustam danju napolje i cini mi se da se mnogo raduje kada je napolje i hoce sa drugim mackama. Da li to znaci da on i nije tako lose kao sto se meni cini. Ovih dana je bas lepo jeo,danas nesto slabije. Nema vise krvi u urinu.Nadam se da ce da se oporavi. Radim onako kako mi veterinari govore.

Pa ne mozes da generalizujes stvari, svako je imao neki svoj motiv da upise veterinu a mi koji najvise volimo zivotinje je najcesce i ne zavrsimo. A i ogugla covek vremenom, recimo sigurna sam da moj vencani kum voli zivotinje ali toliko je terena pregazio i toliko se stvari nagledao da ti po njemu uopste ne mozes vise da naslutis trunku neke empatije, mada znam da nije tako. S druge strane, cinjenica je i da ima onih koje samo zarada zanima. Kako je maca sad?

Naravno da ne treba generalizovati stvari, rekla sam svaka cast izuzecima. Cini mi se da ih nema ni 10%. Meni je samo zao sto je tako i ne mogu da ih razumem. Mene uzasno boli sto je tako. Ja samo mnogo volim zivotinje i ne razumem kako ljudi mogu da ih tretiraju kao stvari. Inace sam i vegetarijanac bas zato sto mnogo volim zivotinje i ne mogu da razumem da ljudi moraju da jedu ta divna stvorenja pored divne hrane koja nije zivotinjskog porekla. Ovo je samo moje misljenje. Ne osudjujem nikoga, nego samo ne mogu da razumem kako mogu tako.

Ništa, daj mu Urinary formulu, probaj da nabaviš Hill's, meni tj. mom psu su se njihove medicinske granule (istina, za artritis) pokazale bolje nego Royal Canin. A što se tiče veterinara, na većini njih se i ne vidi saosećanje jer su toliko oguglali vremenom, da su naučili da stave racio ispred emocija da bi mogli da rasuđuju i postave dijagnozu u datim uslovima. I još nešto: izvoli, uključi se na temu Ljubitelji životinja-vegetarijanci na podforumu Zaštita prava životinja. ;) A macanu će vremenom biti bolje, sigurna sam.

Ništa, daj mu Urinary formulu, probaj da nabaviš Hill's, meni tj. mom psu su se njihove medicinske granule (istina, za artritis) pokazale bolje nego Royal Canin. A što se tiče veterinara, na većini njih se i ne vidi saosećanje jer su toliko oguglali vremenom, da su naučili da stave racio ispred emocija da bi mogli da rasuđuju i postave dijagnozu u datim uslovima. I još nešto: izvoli, uključi se na temu Ljubitelji životinja-vegetarijanci na podforumu Zaštita prava životinja. ;) A macanu će vremenom biti bolje, sigurna sam.

Kupila sam mu Farmina - Vet Life struvite - Urinary koja rastvara struvitne kamencice i smanjuje mogucnost njihovog ponovnog formiranja. Medjutim kako je prekljuce jeo tu hranu kao da mu se smanjio apetit i sada nece nista da jede. Jeo je kada je bio mnogo losije i kad je imao temperaturu. Sada hoce napolje , poceo je da se igra ali nece da jede i nece da prede jos uvek. Ne znam sta da radim. Uopste ne znam sto se tako ponasa. Jos 2 dana treba da mu dajem Rilexin - za urinarne infekcije. Ne znam sta da radim ako i danas ne jede nista. Znam da zivotinje ne treba na silu hraniti jer to usporava oporavak, bas se brinem.

Moja maca uopste nece da jede tu medicinsku hranu. Juce i danas nije uopste jeo. Ponudila sam mu ove obicne granule i njih je onako skroz malo jeo a ove medicinske nece da okusi. Mislim da je bolje da jede nesto nego da nista ne jede.
Danas se desilo nesto i nije mi jasno. Ukupno imam 3 mace (mama i macici - muzjak i zenka). Danas sam pokusala da ih zajedno hranim da vidim da li ce on da jede u drustvu i on je napao sestru- zenku. Odvojeno ih cuvam bas zbog toga. Da li je moguce da ovako bolestan macak ima zelju da se pari? Inace vec 7 dana je bas lose. Inace i dalje ucestalo piski i cesto kopa ali piski solidno. Nema krvi u urinu. I dalje ne prede.

Macak i dalje nece da jede medicinsku hranu ali uopste. Jedino hoce da jede kuvano jaje. Ne znam da li gresim sto mu dajem to da jede. Da li jaje moze da mu naskodi ako ima problem sa besikom? Ako mu to ne dam on nista drugo nece da jede. Jedino tako mogu da mu otvorim apetit.

Macke imaju brz metabolizam i na njihovom jelovniku, u skladu sa njihovim postrebama, ne postoji nista preterano masno... Nadam se da me razumes. Masno im jako prija cak, ne sekiraj se, moj Bili, ovaj sa avatara, je obozavao majonez. A zasto bi mu davala mleko? Bolje jogurt, kao sto kaze Skydancer, ili pavlaku, neutralnu ili kiselu.

Back