Pitajte u vezi zdravlja

I šta kaže veterinar, šta mu je?

Pa ja sam mu samo opisala simptome i on je na osnovu toga dao terapiju. Maci je sinoc odjednom bilo lose. Maca nije mogla da se pomera. Jutros sam primetila da se napinje i da nije moga da izvrsi nuzdu. I samo sam videla krv. Ne znam da li je ta krv iz urina. Veterinar kaze da je imala temperaturu i da je najverovatnije ili neka upala ili kamen koji sprecava da maca moze da mokri. Malopre sam videla da je malkice piskila i uzima jako malo hrane. Molim Boga da joj bude bolje jer ukoliko joj ne bude bilo bolje necu imati novac za te komplikovane i skupe intervencije.
Pustila sam je napolje jer imam vise maca i vidim da hoce sa njima po malo da se druzi. Valjda je to dobar znak.

Da li jede? Životinja koja ima povišenu temperaturu odbija hranu. To je beše mlađa maca? To isključuje kamen u mokraćnim kanalima koji može da izazove tako ozbiljnu opstrukciju i upalu. Ne znaš možda šta je od terapije koristio veterinar? Sad sam baš radoznala.

Da li jede? Životinja koja ima povišenu temperaturu odbija hranu. To je beše mlađa maca? To isključuje kamen u mokraćnim kanalima koji može da izazove tako ozbiljnu opstrukciju i upalu. Ne znaš možda šta je od terapije koristio veterinar? Sad sam baš radoznala.

Jede ali bas po malo.Davala sam joj vise puta danas jede par zalogaja. Maca ima 9 meseci. Ne znam sta joj je dao. On kaze da joj je dao sve sto moze da da, da je ojaca i da joj bude bolje. Znam samo da je dobila 4 inekcije.

Znači, kamen otpada. Mogao je da joj da dva antibiotika, jednu protiv upale i neke multivitamine, pretpostavljam, to je ono što bi svaki prosečan vet uradio sa takvim simptomima. Nemoj da je forsiraš sa hranom, ona sama najbolje zna šta joj prija trenutno. Javi kako je.

Znači, kamen otpada. Mogao je da joj da dva antibiotika, jednu protiv upale i neke multivitamine, pretpostavljam, to je ono što bi svaki prosečan vet uradio sa takvim simptomima. Nemoj da je forsiraš sa hranom, ona sama najbolje zna šta joj prija trenutno. Javi kako je.

Da tako i ja mislim i trudim se da je ne maltretiram sa hranom ....znam da maltretiranje hranom moze da uspori oporavak.

Pa ja sam mu samo opisala simptome i on je na osnovu toga dao terapiju. Maci je sinoc odjednom bilo lose. Maca nije mogla da se pomera. Jutros sam primetila da se napinje i da nije moga da izvrsi nuzdu. I samo sam videla krv. Ne znam da li je ta krv iz urina. Veterinar kaze da je imala temperaturu i da je najverovatnije ili neka upala ili kamen koji sprecava da maca moze da mokri. Malopre sam videla da je malkice piskila i uzima jako malo hrane. Molim Boga da joj bude bolje jer ukoliko joj ne bude bilo bolje necu imati novac za te komplikovane i skupe intervencije.
Pustila sam je napolje jer imam vise maca i vidim da hoce sa njima po malo da se druzi. Valjda je to dobar znak.

Znaci bio sam u pravu delimicno. Nemoj da brines, nije toliko skupa intervencija. Kda mu mom macku pri put uklanjali kamencic kostalo me je oko 50-tak evra, znam da je to za nase prilike mnogo al ako do toga dodje pokusaj da nadjes neko drustvo koje finansira te stvari. Imas na FB grupu macke ili tako nesto pa pitaj tu za pomoc. A ovde kod nas u NS-u znam da vrse kastraciju macaka ( lutalica ) i bespalatno cipovanje ( ukoliko si udomio lutalicu ).

Znaci bio sam u pravu delimicno. Nemoj da brines, nije toliko skupa intervencija. Kda mu mom macku pri put uklanjali kamencic kostalo me je oko 50-tak evra, znam da je to za nase prilike mnogo al ako do toga dodje pokusaj da nadjes neko drustvo koje finansira te stvari. Imas na FB grupu macke ili tako nesto pa pitaj tu za pomoc. A ovde kod nas u NS-u znam da vrse kastraciju macaka ( lutalica ) i bespalatno cipovanje ( ukoliko si udomio lutalicu ).

Jesi bio u pravu i bas se bojim da li je to u pitanju.Raspitala sam se danas kod veterinara koji mi leci zivotinje kostalo bi i vise od 50 evra jer posle intervencije ide terapija i specijalna hrana . Negde oko 7-8.000 din. Ne radim vec 2 godine i vec sam teret roditeljima koji me izdrzavaju i necu moci da mu pomognem. Jako se nerviram zbog toga. Molim Boga da mu bude bolje a ne verujem da postoje organizacije koje mogu finansijski da pomognu. AKo znas ko to radi javi mi a ja ne znam da to iko radi. Problem je sto imam veliko dvoriste i 5 maca. Ne mogu sve da postignem. A trudim se da jako vodim racuna o njima. Tesko je to jako ih volim a u ovom slucaju ne mogu da mu pomognem.:(

mimi's mom kako si sigurna da nije kamen? Zasto maca onda ne moze da piski i bas se muci? Bas sam je posmatrala isla je par puta i piski jako malo. Sta onda moze da bude problem?

Jaka infekcija ili nesto od hrane/ili nije hrana ali ga je ona pojela. Slicne simptome imaju recimo goveda kad se najedu sena punog paprati. Iskreno se nadam da je samo infekcija, a bas mi premlado deluje za neki ozbiljan kamen.

Jutros je piskio onako solidno.....nadam se da je to dobar znak. Mada nekako pokusava da piski bas cesto ali samo po par kapi. Ja se nadam da je infekcija jer sam se jutros cula sa veterinarom, kaze da ne mora da se radi kateterizacija. I jutros je malo jeo ali uopste ne prede i tuzan je. Nikad nije bio ovakav. Cudno mi je sto bar malo ne prede.

Jaka infekcija ili nesto od hrane/ili nije hrana ali ga je ona pojela. Slicne simptome imaju recimo goveda kad se najedu sena punog paprati. Iskreno se nadam da je samo infekcija, a bas mi premlado deluje za neki ozbiljan kamen.

Opet je lose, poceo je sada da povraca. Ne znam sta da radim. Dala sam terapiju koju mi je veterinar rekao. Jutros sam se cula sa veterinarom i dala mu da pije Rilexin i Nimulid. Ne znam zasto povraca. A bas mi se cinilo da se stanje popravlja. Ne znam sta da radim. :(

Moji povracaju ili zbog dlaka ili kad se prejedu.

Nisam znala da Nimulid moze za mace.

I ja sam se iznenadila. Bojim se da je zbog tog leka pocela da povraca. Veterinarka mi je rekla da joj dajem ujutru i uvece, posle povracanja ne smem vise da joj dajem. A rekla mi je da joj dajem 1/4 ujutru i uvece. Veterinarka mi je rekla da ne postoje lekovi protiv bolova za zivotinje pa se u tom slucaju primenjuju lekovi za ljude. Bas me interesuje da li neko zna, da li je maca povracala zbog tog leka. Maci je taman pocelo da bude bolje ali danas je ceo dan lose. Samo spava i mirna je. Ali je par puta jela i pila vodu.

Koliko vidim dijagnoza nije uspostavljenja lečenje je odprilike. Temperatura ukazuje na upalni proces za sve drugo moralo bi da se utanovi nekom dijagnostičkom metodom u ambulanti....npr. ultrazvukom i sl. Jedno sigurno je da mora primati antibiotike. Ne koristiti neke druge lekove pogotovu protiv bolova jer pojačavaju krvavljenje. Treba meriti temperaturu svaki dan i tražiti mišljenje i drugih veterinara.

Koliko vidim dijagnoza nije uspostavljenja lečenje je odprilike. Temperatura ukazuje na upalni proces za sve drugo moralo bi da se utanovi nekom dijagnostičkom metodom u ambulanti....npr. ultrazvukom i sl. Jedno sigurno je da mora primati antibiotike. Ne koristiti neke druge lekove pogotovu protiv bolova jer pojačavaju krvavljenje. Treba meriti temperaturu svaki dan i tražiti mišljenje i drugih veterinara.

Od antibiotika mu dajem Rilexin 300. Izgleda da je juce povracao od Nimulida. Maca i dalje nije dobro. Za sada jede, valjda je to dobar znak i ide za ostalim mackama. Mada nije bas veselai jos uvek ne prede ali se trudi. Mnogo se nerviram i brinem. Zvala sam veterinara jutros, kaze da nema potrebe da mu daje nesto za jacanje ako jede. Posto imam vise maca ...imam i zenku, vidim da je mirise i da zeli da je napadne.Ne znam da li je to dobar znak? Posto je bolesna maca muzjak.

Zbog ovoga ja pitala ima li drugi vet... e sad koliko sam razumela problem su i finansije :(

Back