Pitajte u vezi zdravlja

Evo problema! !

Pre jedno 6,7 dana hrcku je bilo nateceno oko i ja reko OK procice... Posle 2 dana otok se poveceava i skroz mu se zatvorilo oko... Onda sam uz savet drugih poceo da mu ispiram oko sa kamilicom (za koju sam posle saznao da nikako nisam smeo) evo kako mu je tad izgledalo.. ovo sto je mokro oko oka je kamilica

245jzua.jpg

n1cxfp.jpg

i to ispiranje sa cajem kamilice nista nije pomoglo vec se stanje pogorsalo, ispod oka se pojavio hematom, sukrvica

aw9tv4.jpg

20z606e.jpg

posle jos ispiranja sa kamilicom ta sukrvica je pukla i ispod oka se pojavila rupa , dubine bar zrna bibera. Ta "rupa" je imala i gnoja u sebi..

28l8m1i.jpg

tek tada sam saznao da kamilica ne bi trebalo da se maze (posle 6 danai da omeksava roznjacu) i kupio sam hloramfenikol mast. I evo mazem vec dan i po hloramfenikol, i ne vidim neko poboljasanje oko mu ide na gore (od otoka) i ne moze da ga zatvori. Tako otvoreno izbaceno stoji i kad spava..

r727pt.jpg

dptm2r.jpg

Ponasanje nije nesto preterano menjao do juce kada se malo smirio ali i dalje jede i pije vodu noramlno..
Moze li neko da me savetuje sta da mu dam, ili da nastavim da mazem hloramfenikol?

Imam drugi problem,drugo mace,ima oko 6mjes. Smanjen apetit. Temperatura normalna. Imalo je nagon za povracanje,ali nije povratilo. Smanjen apetit. Je l' moguce da joj je od hladne hrane?

U toku je mačiji grip....ako mačka nije vakcinisana može biti...
Teško disanje, kijanje, temperatura....šlajm koji se sliva u grlo i nekad hoće da izaziva povraćanje...
Nemora da znači ali imaj u vidu....

Nema temperaturu. Tj. 38,7. Ona je jako specificna. Sitna je. Prvo leglo. Rahiticna. Bila je ok.medjutim kad je imala 2mjes.imala je kao neki napad i uopste nije mogla da hoda mjesec dana,posle je pocela,pa sve bolje,ali sape u x. Imali smo problema i s ostalima, ali su se oporavili.Sada ima skoro 8mjes. Ona je maza i vesela je,a zivahna koliko moze. Nece nikad da pije vodu,imam utisak da joj je muka od nje. Jogurt vrlo rijetko samo lizne. A jede samo mljeveno meso pomijesano sa jajima. I to jako sporo i dosta malo. To voli. Dajem joj kalcijum, beviplex i c vitamin. Brzo se zadise i ima te nadrazaje za povracanje s vremena na vrijeme.To je otprilike to. Boze zdravlja za par nedjelja cu ici u Br,da kastriram ove starije, pa cu tada i nju povesti na pregled. A u medjuvremenu ako imate neko slicno iskustvo i savjet, molim Vas da mi pomognete. Hvala!

Ne znam šta da kažem ali bez detaljne analize teško je ustanoviti pogotovu što mačka ima specifične probleme....
Najbolje sve ovo ispričati veterinaru i to ne jednom već više njih.....
Kad se neko brzo zadiše to ukazuje na slabije srce......tako je barem kod ljudi
Mački verovatno treba snimanje i neka labaratorijska analiza.....prostim pregledom teško će se šta utvrditi...
Možda treba konsultovati nekog sa veterinarskog fakulteta....
Nastavi sa vitaminima.....i čišćenje od parazita naravno...cestal recimo...
Vakciniši mačke pogotovu što kažeš da su od početka imali probleme.....samo moraju biti zdravi prehodno....

Prije je kaknula malo kafene tecnosti, par kapljica svega i to na moj carsaf?Prije se nije desavalo, uvjek trazi posudu...Mozda je od laksans gela za bebe kojim sam namazala vrh toplomjera kad sam joj danas mjerila temperaturu. To sam uradila da je ne bi povrijedio toplomjer. Najvjerovatnije je od toga. Pomalo kija i slina, ali nema temperaturu. Jela je fino (masala :) ) Grijem joj hranu da joj je prijatnije. One nigdje ne izlaze, stalno su u kuci. A Boze zdravlja, za 10tak dana idem u Br da kastriram ove starije macke, pa cu i nju povesti kod ove dobre veterinarke koja mi lijeci i psa i stare macke(imam 11+1pas :))) ), pa cemo uraditi sve preglede, samo da do tada bude sve ok. a onda ce se sve rijesiti, nadam se. Volim ih puno.Mora da bude dobro :) Vjerujem u to... Hvala vam svima.

Molim vas za malu pomoc.
Imam macka od 12 godina, sijamskog. Pre jedno 5 godina je imao puno problema sa peskom u besici, i nosio je kateter 2 puta, cak je imao i napade kad mu je isla pena na usta.
Cula sam da je Royal canin izuzetno dobar, i da pomaze da do toga ponovo ne dodje. Ja bu mu to davala preventive radi jer je vec star.
Pa me zanima kakva su vasa iskustva sa hranom, i koliko otprilike traje. Ja sam nasla za 3000din kesu od 3,5 kg.

Jeste otrovno, ali nije pogubno. Kaodiar je dobro resenje protiv proliva, ali dajte macoru i aktivni medicinski ugalj (kako rece mimi's mom), jer on skuplja toksine.

Kaodiar S je fabricko ime jednog od proizvoda na bazi medicinskog uglja.

Molim vas za malu pomoc.
Imam macka od 12 godina, sijamskog. Pre jedno 5 godina je imao puno problema sa peskom u besici, i nosio je kateter 2 puta, cak je imao i napade kad mu je isla pena na usta.
Cula sam da je Royal canin izuzetno dobar, i da pomaze da do toga ponovo ne dodje. Ja bu mu to davala preventive radi jer je vec star.
Pa me zanima kakva su vasa iskustva sa hranom, i koliko otprilike traje. Ja sam nasla za 3000din kesu od 3,5 kg.

Valjalo bi prvo da obavis analize, koliko god da je dobra, ta hrana moze u nekim situacijama da bude i kontraindikovana. Inace, jesu bili drugi problemi (artritis) i pas a ne macak ali meni se vise svidelo kako na njega deluje i kako izgledaju i mirisu Hill's medicinske granule, a i jeftinije su bile, u pakovanjima od 2kg koja su mu (bio je mali mesanac pekinezera) trajala oko mesec ipo.

bogami, dosta kija i slini. Temp.38,7 i dalje.normalno se ponasa.
To je najverovatnije Rinotraheitis (mačiji grip)....moje sve mačke su još uvek bolesne....
Kijanje, teško disanje sa otvorenim ustima, temperatura, šlajm....
Temperatura dolazi kasnije...grip je težak i traje dve nedelje.....ja sam se namučio lečeći ih.....danas sam se šokirao kad sam video na belom zidu da su kijali i krv....
Izdvoji bolesnog od zdravih....zarazno je preterano....koristim asepepsol nekoliko puta dnevno da pobijem bacile u vazduhu

Ja sam mislila da mu uzmem Urinary, stvarno sam cula sve najbolje. Meni je macak sijamac, pa je i samim tim podlozan takvim problemima, sto ja nisam znala kada sam ga uzela, i hranila sam ga samo granulama pa mu se to i desilo. Zna li ne neko gde moze Hill's u Nisu da se nadje?
Ja sam bila uzela Purina Urinary, ali nekako nemam poverenja u tu marku.

Back