Pitajte u vezi zdravlja

Ja sam imala patku dok sam imala dvorište..... kad sam ga dobila, nakon par dana mu se oko očiju stvorila skramica i okice su se zatvorile... verovatno je to to. E sad, ja sam Paju odnela kod veta, i on mu je dao neku mast da maže, a koliko se sećam, u pitanju je bio loš imunitet ..
Hoću reći, ako je samo ta mast potrebna, možeš i telefonski da se konsultuješ sa vetom. Možda će moći preko simptoma da kažu šta dalje, ako baš nikako ne možeš da ga vodiš kod veta.

Mali grad i onda svi rade samo sa stokom, eventualno macama i kucama...ribice, ptice, gmizavce...niko ništa ne zna...To mi je rekao i čovek kod kog sam je kupila...da fale vitamini...a ja ne znam više šta da joj dajem...sutra idem da vidim da li ima još nešto da joj kupim...nadam se da ću uspeti...ako ništa nosim je za BG, ali se plašim da joj ne bude preveliki šok...To je kao neka kožica...

Poslednja izmena:
Mali grad i onda svi rade samo sa stokom, eventualno macama i kucama...ribice, ptice, gmizavce...niko ništa ne zna...To mi je rekao i čovek kod kog sam je kupila...da fale vitamini...a ja ne znam više šta da joj dajem...sutra idem da vidim da li ima još nešto da joj kupim...nadam se da ću uspeti...ako ništa nosim je za BG, ali se plašim da joj ne bude preveliki šok...To je kao neka kožica...

Možeš telefonski da pitaš, verovatno će preporučiti neku opštu mast za oči + pojačana ishrana.

hej odvela sam ga kod veterinara
prehlada,,dao mu je neke inekcije i rekao da ga par dana drzimo u kuci
ali za tih par dana sto sam ga drzala u kuci mi se uvukao pod kozu
ma mnogo je sladak
kada neko napravi neki grubi pokret prema meni on zalaje na njega
nece nikako sam u prostoriji
ma sladak je,,
veterinar kaze da je zenskica..:)
jao imam psa--dpduse i 4 macaka

maca je stara oko 2 meseca, posldnjih 4,5 dana nista ne jede, ne krece se samo spava, smrsala je, vuce zadnje noge kada se pomera. vodio sam je kod veterinara i dali su joj neke inekcije i tablete, to je bilo danas... ne primecujem promene, nista ne jede i dalje, pokusavao sam na sve nacine ali mi ne uspeva, plasim se najgoreg...molim pomoc, sta da radim dalje????????

Veterinari odmah špricaju, ako je u pitanju virusna infekcija osim gladovanja i mirovanja drugog leka nema. Davanje lekova ili hrane može biti opasno u tom slučaju.

Ja sam već imao više takvih slučajeva:
Bolesno mače (virusna infekcija)

Da li postoji neka zamena za longacef? Pas je dobio jednu inekciju nakon sto mu je obradjena rana, dok je bio pod anestezijom, medjutim kako je ogroman i nemoguce ga je uhvatiti, moze li se nesto drugo dati, oralno?

Nadam se da nije kasno-Longacef je samo jedan od antibiotika iz grupe cefalosporina. Tu spada još i Cefaleksin (svima nama poznate kapsule) koji bi mogao da bude fina alternativa. Ali ne razumem, zašto baš cefalosporini? Je li u pitanju bila neka baš ozbiljna infekcija ili neki maligni proces? Znam da veterinari koji su u vreme mog volontiranja u Orki radili sterilizacije nisu prepisivali cefalosporine osim kod tumoroznih promena i/ili piometre, da su čak i kerušama i mačkama sterilisanim u poodmakloj skotnosti davali penicilin i gentamicin.

može li se mačka zaraziti mačećom sidom ili leukomjom ukoliko je vakcinisana?

Koliko znam kod nas nema vakcine za mačju sidu; i samim tim one nisu "zaštita", tj ove standardne koju inače primaju kod nas.

Vet mi se žalio da se ne uvoze čak ni vakcine za peritonitis...a da je ipak bilo slučajeva da se mačka razboli od toga.

Sve zavisi šta ti pokriva vakcina!

Leukemiju, ako je vakcinisana, ne bi trebalo da zakači, mislim da ona spada u one "redovne". Ja mislim da bi trebaloo u knjižici da ti piše šta mu pokriva vakcinacija.

Tara, ne možeš znati da li tvoj macan ima FIV dok ga ne testiraš. Iz raznih razloga zna imunitet da opadne, a FIV je poznat po tome da može svakako da se manifestuje, mislim nema jasnu sliku kao ostale bolesti.. (opet reči jednog veta).

"Primarni način širenja ovog virusa su duboke ugrizne rane za razliku od FeLV koji se lako širi direktnim kontaktom (kao što je uređivanje (češljanje) i zajedničke posude za hranu i vodu). Među znanstvenicima su podijeljena mišljenja da li se FIV može proširiti i kontaktom. Virus se također prenosi i preko mukoznih površina kao što je sluznica usta, rektuma ili vagine. Mačke koje žive isključivo u stanu imaju manje šanse za obolijevanje ako se osigura da ne dolaze u kontakt s inficiranim mačkama."

http://www.pet-centar.hr/content/view/2302/70

Tara, ne možeš znati da li tvoj macan ima FIV dok ga ne testiraš. Iz raznih razloga zna imunitet da opadne, a FIV je poznat po tome da može svakako da se manifestuje, mislim nema jasnu sliku kao ostale bolesti.. (opet reči jednog veta).

ma da, znam, samo mi je sve ovo baš veliki šok, pa pokušavam da saznam što više stvari o tome kako bih došla bar do nekih odgovora i stvarno se nadam da nije ništa od toga i da će sve biti ok sa njim, da će odreagovati na taj treći antibiotik

Back