mimi's mom
Buduća legenda
- Poruka
- 32.800
Kuconju pre boli grlo nego stomak, probaj da mu daš tople pileće supice, to će valjda moći da savlada. Ali domaću, ne iz kesice/kocke. I svakako pitaj veterinara ima li još neki savet.
Donji video prikazuje kako da instalirate aplikaciju na početni ekran svog uređaja.
Napomena: This feature may not be available in some browsers.
diše, a kao da ne diše, na samom izdisaju!
Taj otrov je toliko jak (objasnio mi je kako deluje na pacove - uništava im krve sudove i vitalne organe koji kasnije pucaju...) - a maltene to isto radi i ostalim životinjama! Sve u svemu, maca nije mogla da diše - jer nije imao krvi u sebi (kiseonik), tako da je dobio i neku injekciju da prodiše...
), i odmah smo ga sutradan odveli tom drugom veterinaru.
Samo je ta dijagnoza bunila, ništa drugo... 
U roku od 24h počeo je da jede...
Zatim je jadan, onako izgladneo namučen, mršav... nastavio mukica još više da jede, dobio je još jednu terapiju i sad je zdrav kao dren!

(doduše i šapice su mu jadne obrijane, morao je da vadi krv),... sve u svemu, sad je ok... 
maca je stara oko 2 meseca, posldnjih 4,5 dana nista ne jede, ne krece se samo spava, smrsala je, vuce zadnje noge kada se pomera. vodio sam je kod veterinara i dali su joj neke inekcije i tablete, to je bilo danas... ne primecujem promene, nista ne jede i dalje, pokusavao sam na sve nacine ali mi ne uspeva, plasim se najgoreg...molim pomoc, sta da radim dalje????????

Ne znam kako se zove covek,ambulanta je u gavrila principa.Ozdravila je skroz,juce kad je bio veterinar da je obidje morao sam da je drzim jer se vec spremala da napadne.Eno je trci po dvoristu kao i ranije.Samo sto je dosta oslabila pa je sad hranimo samo mesom da povrati masu pa kroz par dana krecem da je setam po bregu uz stepeniste kako bi povratila formu.
Inace,zvali smo i veterinarski fakultet,sreca pa joj je bilo bolje od druge garniture injekcija inace smo bili reseni da je vozimo za Bg.[/QUOTE
![]()
Jedan od dvojice veterinara iz te ambulante je nama pri ruci kad god nam zatreba,za mog persijanca.Ja sam zadovoljna kako on radi(ne znam kako se zove covek).Steta sto nisu bolje opremljeni,da ne moramo svaki put za BG da jurimo.
simptomi: krv u mokraci i izmetu,povracanje,ne uzima hranu,samo lezhi,imao je temperaturu,pada i ima grcheve i takav je vec dva dana.veterinar je bio i rekao je da ga je zarazio krpelj i dao mu je vakcine,ali ja sumljam da je krpelj jer su simptomi za nijansu drugachiji i malo mi je nelogichno da ga je nashao po snegu,a u boksu nema trave niti bilo shta slichno.zanima me drugo mishljenje.hvala unapred.
Da li je moguće da i pas dobije epilepsiju?
Retriver-ženka-ima tri godine-odjednom...bez razloga...ležala je,dremala..pa skočila-bacila se na stranu,i prednje i zadnje noge ispružene-cela se tresla...kao da nije bila ni svesna,ali oči otvorene.
Posle 2-3 minuta se smirila i kao da nije bilo ništa.
Šta je to bilo?
simptomi: krv u mokraci i izmetu,povracanje,ne uzima hranu,samo lezhi,imao je temperaturu,pada i ima grcheve i takav je vec dva dana.veterinar je bio i rekao je da ga je zarazio krpelj i dao mu je vakcine,ali ja sumljam da je krpelj jer su simptomi za nijansu drugachiji i malo mi je nelogichno da ga je nashao po snegu,a u boksu nema trave niti bilo shta slichno.zanima me drugo mishljenje.hvala unapred.
Da li je moguće da i pas dobije epilepsiju?
Retriver-ženka-ima tri godine-odjednom...bez razloga...ležala je,dremala..pa skočila-bacila se na stranu,i prednje i zadnje noge ispružene-cela se tresla...kao da nije bila ni svesna,ali oči otvorene.
Posle 2-3 minuta se smirila i kao da nije bilo ništa.
Šta je to bilo?
Ja koliko zivotinja imam mogla bi ovako u nedogled da postavljam nove teme.
Ovo se tice sada mog Rota.
Juce je povratio 3x u roku od 30min.
On ume lako da povrati. Moj prosli rot je odmalena povracao, i ovaj isto tako. Barem jednom nedeljno i sve je normalno. Igra se, trci, jede...
Ovaj moj sada ima Godinu i dva meseca, i sto se tice hrane prvo pojede od ostalih pa se vrati na svoje a ostali nece ni da pokusaju da uzmu njegovo. Ok, i sada gospodin rot. uzme hranu, sazvaka je malo i ispljune. To pre nikad nije radio. Pomislila sam da nije mozda grlo posto je jeo sneg kada je padao.... Povrati nesto belicasto, gusto sa malo pene.
Vet. sam pitala da li mogu da mu dam ranisan i on je rekao da mogu da mu dam ceo na svakih 8h na njegovih 45kg.
Nije povracao ali je povratio ne sazvakanu hranu. Meso koje je dobio je bukvalno progutao.
Normalno se ponasa, trci, lopticu ne da ni meni...ali on koji voli i hleb da jede isto ga tako ispljune. Kod vet. sam ga vodila za svaki slucaj i nema temperaturu, ima normalnu od 38,6
Zanima me da li neko ima slicno iskustvo sa ovakvim simptomima kao sto ima ovaj moj?
u komsiluku zive dva psa
imaju svoju kucicu svi ih vole i hrane ,,,,i vakcinisu ,,ali kada je hladno,,niko ih ne pusta u kucu-sem mene..
jedan pas je stariji ,i on je tu godinama,naviknut na sve uslove ...i retko kada je bolestan-sem kada -ludak-
ode u tudje dvoriste i napadne jaceg psa od sebe,,,
Drugi pas je skoro dosao ,,i izgleda mi da je mlad
on ima jako dugacku i gustu dlaku ,i tako neke gradje je kao jazavicar,,
dobar pas,,,kada ga pustim u kucu,on se popne na fotelju i,,kulira,,nije bezobrazan,,niti skace na tebe kada nasluti da imas hranu za njega,,,e sada,,,,
pre dve veceri -mislim da je to bio petak-petak vece..kada je sneg jos jace poceo da pada uz vetar,,
i najednom je napolju bila zima od koje ti se koske smrznu ,,,
Dosla sam kuci ,i pomislila da ih pustim u kucu ,,,
Stariji pas se skupio na mom otiracu za noge- samo me ne zaiteresovano pogledao kada sam mu ponudila hranu(a inace skoci na tebe istog momenta,,)
a malog-nigde nije bilo...Nasla sam ga u kucici,skroz skvrcenog ,,na silu sam ga izvukla iz kucice ,i unela u kucu
Stariji pas se ponasao normalno u kuci,,
ali ovaj mali ,,,skroz je nekako pao sa raspolozenjem,,,
.ja sam ga zavila u neko cebe,,i ostavila ga na fotelji
,,posle 2-3 sata,,,bio je kako sam ga ostavila,,samo je treptao ispod pokrivaca...
...Nece da jede,samo popije vodu i to kada mu donesem vodu ispred nosa,,,
Inace,ponekad ,sasvim normalno ustane, pokaki se u pesak za macke i vrati se na fotelju,,,
Bas mi ga je nekako zao
ne znam sta da mu radim,,Nece da jede,ne povraca,nekoliko puta se zakasljao.(i to onako kao kada se psetu zaglavi nesto u grlu pa iskasljava...)
.ono sto iskaki ,iskaki malo i to ne lici na proliv nego neko polutecno stanje...
...Ja nemam iskustva sa psima,-ako govorimo o lekovima i vakcinama-
Da li mogu da mu dam nekakav antibiotik ili lek ,,,
Pozvala sam mog druga jednog,koji se malo vise od mene,razume u kerove-
on kaze da je moguce da je pseto prehladilo sotomak,,kao samo da ga drzim u toplom,,,
ali evo vec drugi dan- situacija nista nije bolja,,ista je,,
Ima li neko neku ideju?
Mojoj ptici se pojavilo nešto oko očiju što ih zatvara...ja ne znam šta je to, a nemam mogućnost da je odvedem kod veterinara pošto živim u malom gradu...da li neko zna šta bi ovo moglo da bude i kako da joj pomognem??