Pitajte u vezi zdravlja

Danas smo se jako uplašili!
Imamo ženku retrivera-treća joj je godina i deo je naše porodice.Večeras,odjednom-počela je da se trese,ukočila se(rep i prednje šape)-bila je pri svesti ali nije mogla da kontroliše to jako drhtanje.
trajalo je par minuta i prošlo.Šta je to bilo? Nije se uplašila,sve je bilo u kući normalno....
Šta da radimo?

Danas smo se jako uplašili!
Imamo ženku retrivera-treća joj je godina i deo je naše porodice.Večeras,odjednom-počela je da se trese,ukočila se(rep i prednje šape)-bila je pri svesti ali nije mogla da kontroliše to jako drhtanje.
trajalo je par minuta i prošlo.Šta je to bilo? Nije se uplašila,sve je bilo u kući normalno....
Šta da radimo?

Može biti neurološki.
Obično vetovi kažu, a ispravite me ako grešim, u tim slučajevima, ako se ponovi, onda se snima, stavlja na terapiju, kad se ustanovi da je neurološki.. a ako se ne ponovi - ništa...Tako sam ja čitala.

A kuca koju čuva moja mama, kada se jako uzbudi, znaju da joj drhte prednje šapice. Kada me vidi, a dugo me nije video, uvek "predrhti" prvih par minuta. Takav je, osetljiv pas.

Uh! To je već (za mene) teško pitanje.
Moj pokojni mačak je imao neuroloških problema i svaki vet je imao svoju teoriju šta mu je. I na kraju je i umro, a da se i dalje nije znalo definitivno šta mu je i zbog čega mu otkazuju nogice i sl. Duboko sam posumnjala u stručnost većine vetova sa kojima sam imala kontakt (čast izuzecima) tako da stvarno nisam merodavna da odgovorim na ovo pitanje...

prosto ne znam na koju temu bi postavila ovo pitanje a da ne nacinjem novu. tako da smesticu se ovde.

zanima me kolika je cena za setanje psa. mojoj majci je potrebno svaki drugi ili treci dan da se izvede pas u duzu setnju, posto radi i ceo dan joj se svede na setnju psa i na posao, zena nema vremena za sebe, a ja nisam u istom gradu.

HITNO potreban odg!!
Mace, staro izmedju 4 i 6 meseci, pre tri - cetiri dana je pocelo da kaslje, stalno kaslje. zivi napolju, ima kucicu - nije na vetru i to. ne kija, samo kaslje. kada se podigne u ruke ponovo pocne da kaslje. "krci" kada dise... sta da radimo za pocetak pocelo je malo slabije da jede.

Moj mlađi mačak je imao sličnih problema, pa sam u toku. To može biti bakterijski ili virusno.
Svakako mu je potrebna terapija. Može biti i herpes calcii virus.
Moj bilbo je krčao čak i kada diše, i to još nisam mogla odmah da ga vodim vetu zbog selidbe. Posle 4 dana injekcija, krčanje je nestalo.
Imaš li mogućnosti da ga odvedeš vetu?

Zavisi od veterinara do veterinara...
Obično naplaćuju od 600 do 800 din po danu terapije u proseku, ako dobija dve ili tri boce (antibiotik, koktel i sl) osim ako nije neka veća klinika u pitanju... pa računaš jedno 3-4 dana terapije...
To je onako odokativno, kažem, mnogo zavisi od samog veta. Uvek ih možeš unapred pitati za cenu, imaš pravo na to.

HITNO potreban odg!!
Mace, staro izmedju 4 i 6 meseci, pre tri - cetiri dana je pocelo da kaslje, stalno kaslje. zivi napolju, ima kucicu - nije na vetru i to. ne kija, samo kaslje. kada se podigne u ruke ponovo pocne da kaslje. "krci" kada dise... sta da radimo za pocetak pocelo je malo slabije da jede.

Uzroci ovih pojava kod mačaka mogu biti različiti. Mogu je izazvati fizički razlozi, kao što su promaja, hladnoća ili nagli pad temperature ali i hrmijski činioci, duvanski dim, škodljiva isparenja ili ona koja sadrže nadražujuće supstance. Kašalj isto tako može biti posledica nekog virusnog ili bakterijskog oboljenja ili prisustva parazita, od kojih neki tokom dugog putovanja kroz organizam prolaze i kroz disajne puteve. Mačka takođe može početi kašljati ako proguta dlaku dok se liže, ali je to onda kratkotrajna pojava bez naročitog značaja. Međutim, mnogo su ozbiljniji oblici kašlja izazvani alergijskim faktorima, liju prirodu je često teško utvrditi, a u stanju su da prouzrokuju sužavanje disajnih puteva i napade astme. U nekim slučajevima kašalj može da bude posledica udarca u oblasti vrata, koji izaziva lakšu ili težu povredu dušnika.Među uzroke kašlja ubrajaju se i kardiopatije, mada je to kod mačaka prilično retka pojava. I najzad, kašlja kod mačka može ukazivati na prisustvo tumora....
Drži mačku u toplom podstakni je da jede raznovrsnom hranom, odvedi je kod veterinara da je pregleda pa će joj on prema situaciji pripisati sirup i ne zaboravi da mačku vakcinišeš protiv kalikoviroza, rinotraheitisa i hlamidioze.

Uzroci ovih pojava kod mačaka mogu biti različiti. Mogu je izazvati fizički razlozi, kao što su promaja, hladnoća ili nagli pad temperature ali i hrmijski činioci, duvanski dim, škodljiva isparenja ili ona koja sadrže nadražujuće supstance. Kašalj isto tako može biti posledica nekog virusnog ili bakterijskog oboljenja ili prisustva parazita, od kojih neki tokom dugog putovanja kroz organizam prolaze i kroz disajne puteve. Mačka takođe može početi kašljati ako proguta dlaku dok se liže, ali je to onda kratkotrajna pojava bez naročitog značaja. Međutim, mnogo su ozbiljniji oblici kašlja izazvani alergijskim faktorima, liju prirodu je često teško utvrditi, a u stanju su da prouzrokuju sužavanje disajnih puteva i napade astme. U nekim slučajevima kašalj može da bude posledica udarca u oblasti vrata, koji izaziva lakšu ili težu povredu dušnika.Među uzroke kašlja ubrajaju se i kardiopatije, mada je to kod mačaka prilično retka pojava. I najzad, kašlja kod mačka može ukazivati na prisustvo tumora....
Drži mačku u toplom podstakni je da jede raznovrsnom hranom, odvedi je kod veterinara da je pregleda pa će joj on prema situaciji pripisati sirup i ne zaboravi da mačku vakcinišeš protiv kalikoviroza, rinotraheitisa i hlamidioze.
uhhh... mace nije moje. ja sam ga spasila, i udomila. ali razboleo se kod njih. sad cu zvati da pitam kako mu je, a nije jednostavno jer maca zivi u Futogu, vlasnici nemaju kola a imaju dve bebe i problem je prevoz i vreme. jako teska situacija. sada cu nazvati.

Hmmm,zaista sam zbunjena,mom macoru,je kod repa otpala dlaka zbog gljivicne infekcije,koza joj je bila bas bas crvena( vise kao trula visnja boja,mozda za nijansu blaze),i otkad mazemo kremu pocela je dlaka da mu raste na tom mestu a sad mu je koza roze boje,ali sam juce primetila da ima kao neke kruzice,mozda malo ispupcane ali bas malo i tu nema dlaku :S,sta bi to moglo biti,taman pomislim prolazi,kad ono... :(

Back