Pit Bull Terrier

• Začetnik teme Začetnik teme trachara
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
Slusam price jbt, ljudi kad ostave psa, on predje na znam koliko kilometara da bi opet bio sa gazdom. Znam cak licno jedne ljude sto su za vreme rata u Bosni izbegli odande i dosli u Bg, a tamo su ostavili zenku mesanca. I dva i po meseca kasnije,ona je presla 450 kilometara, i dosla na njihova vrata...eeeej covece, to se zove pas, a ne ova moja razmazena dzukela, moram da ga molim da dodje samnom kuci....ne sad sam se stvarno iznervirala, ovo sto mi je veceras uradio je bila poslednja kap, moracu nesto da preduzmem....sad smo u svadji, ne pricam sa njim da bi se osecao krivim...mada ne vidim da pomaze, posto vec dobrih sat vremena lezi na krevetu i hrce...

moj tata je u vojsci imao stafa
i kada je otisao pas nije nista radi sem sto je sedeo i cekao mog tatu pa ga ovi pozvali nazad i moj cale ga usvoji...
ja jos nisam bila ziva pa ga ni neznam al je kako kazu sjajan pas bio...

a kada se setim mog enca (retrivera) i on ko i tvoj samo da skita zato sam ga pustala samo u zatvorenom terenu u olimpu za zvezdari...
nadji i ti neki takav zatvoren prostor pa ga pustaj da se izigra...
i cak moja bela poprimila osobine enca pa samo slusa kada joj se oce...

Isto!!!i moj krivi glavu!!!Ja znam da razume sta mu kazem, ali mu ne odgovara da me poslusa pa onda jednostavno me pogleda sa iskrivljenom glavom(obicno u desnu stranu),zadrzi se tako nekoliko sekundi i produzi dalje. Isto se ponasa i kad mu kazem "ajde na kupanje" ili "sidji sa kreveta", ali zato kad mu kazem "ajde da jedes" ili "njam,njam" ili "hoces napolje" onda me istog trena poslusa. Ma toliko je tvrdoglav,razmazen i bezobrazan da slusa samo kad njemu odgovara, a za ostalo se pravi gluv
Razmazila si ga nista vise,cim on slusa kad njemu odgovara a kad ne onda se kao pravi lud. Moja devojka ima isti problem sa labradorom samo zbog toga sto ga je razmazila. Mene cak slusa bolje njego nju jer zna da mora da poslusa. Jednostavno moras tako da se postavis prema psu da se zna ko je vlasnik ili da te on prihvati kao druga i onda se to desava.

Da, bulike su engleska rasa, stvorio ih je James Hynks iz Birmingema... da ne sirimo, nisu oni tema, samo da dodam jos da su oni za razliku od pitova priznati od FCI. (Nije da pitovi ne zasluzuju priznavanje, u pitanju je snobizam celnika FCI i zadrtost u povrsnosti vecine vlasnika pitova-nasa lover je pravo osvezenje!)

e nemate pojma koliki procenat ljudi misli od bulterijera da je pit bul!!! A izvallite koliko su drugaciji nemaju veze jedan sa drugim!!! Ja studiram biologiju, pa zbog toga imam obavezu svake nedelje da idem u zoo vrt i tamo radim sa zivotinjama. Mali broj ljudi zna, da iza bejbi zoo vrta postoji kuhinja u kojoj se drze sve zivotinje koje su vlasnici poklonili zoo vrtu jer nisu hteli vise da ih paze. Ima jazavicara, feretki, zeceva...ma sta pozelite!!! I tamo ima jedan decko, u kog sam se zaljubila,zove se Gile i on je bulterijer....Sad je napunio 4 meseca i vlasnik( koji je njegovu majku uzeo iz zoo vrta) ga je doneo tu jer ima problem sa nogama, noge mu idu u slovo O, i jako je klimav kad se krece( mada dobra vest je da su polako pocele da se ispravljaju). Prelep je, tigrasto-beli...a lud ko struja. Zamislite, covek ga ostavio jer je bolestan!!! I on, mucenik, posto hranitelji imaju problem sa prostorom, trenutno zivi u transportnoj kucici za pse...koji uzas...zato ni ne mogu da mu se isprave noge... I ja pre neki dan uzela da ga prosetam i naviknem na lanac...odvela ga u bebi zoo vrt, kad tamo, opsta frka medju majkama sa decom " BEZITE DECO, EVO IDE PIT BUL"!!!! Ma nema sanse, koliko sam se trudila da im objasnim da je on stene od 4 meseca, da je dobar, da jedva hoda... ma jok, to je pit bul i nema sanse iko da mu pridje. I ja se na kraju iznerviram i kazem joj "slusaj ti seljancuro, to uopste i nije pit bul, nego bul terijer, i nemoj da mu slucajno pridjes, otkinuce ti glavu". Pa nema drugog nacina sa tim ljudima. Zena slozila neku facu i otisla. Pa kakvi su to ljudi da se plase steneta od 4 meseca?! Ma uzas, sad sam se ponovo iznervirala...

E kad budete imali vremena idite na youtube i nadjite video "truth hurts-pit bull". U poslednje vreme na ulicama vidjam neke cudne pitove, ne zna se sta je, dal je mastif, pit, americki buldog...nesto izmedju. E pa to su nove linije pitova koje su najrasprostranjenije u SAD. Oni su svoje pitove kljukali ko zna cime i ukrstali ih sa mastifima i vidite sta se dobilo...

Pogledala sam sad video, i meni ti psi lice na stafordske bul terijere, iako autor ovog video klipa kaze da to oni nisu.
A sta znam, nek' rese to oni medju svojim stanovnistvom, mislim ako su vec oni napravili prave pitove. Doduse moram da kazem da su Amerikanci vec poznati po unistavanju rasa raznim ukrstanjima sa drugim rasama, tako da pit nije jedini. Treba da vidis na sta lice njihovi labovi, zl. retriveri, rotovi, cane corso i ostalo. Katastrofa.

e nemate pojma koliki procenat ljudi misli od bulterijera da je pit bul!!! A izvallite koliko su drugaciji nemaju veze jedan sa drugim!!! Ja studiram biologiju, pa zbog toga imam obavezu svake nedelje da idem u zoo vrt i tamo radim sa zivotinjama. Mali broj ljudi zna, da iza bejbi zoo vrta postoji kuhinja u kojoj se drze sve zivotinje koje su vlasnici poklonili zoo vrtu jer nisu hteli vise da ih paze. Ima jazavicara, feretki, zeceva...ma sta pozelite!!! I tamo ima jedan decko, u kog sam se zaljubila,zove se Gile i on je bulterijer....Sad je napunio 4 meseca i vlasnik( koji je njegovu majku uzeo iz zoo vrta) ga je doneo tu jer ima problem sa nogama, noge mu idu u slovo O, i jako je klimav kad se krece( mada dobra vest je da su polako pocele da se ispravljaju). Prelep je, tigrasto-beli...a lud ko struja. Zamislite, covek ga ostavio jer je bolestan!!! I on, mucenik, posto hranitelji imaju problem sa prostorom, trenutno zivi u transportnoj kucici za pse...koji uzas...zato ni ne mogu da mu se isprave noge... I ja pre neki dan uzela da ga prosetam i naviknem na lanac...odvela ga u bebi zoo vrt, kad tamo, opsta frka medju majkama sa decom " BEZITE DECO, EVO IDE PIT BUL"!!!! Ma nema sanse, koliko sam se trudila da im objasnim da je on stene od 4 meseca, da je dobar, da jedva hoda... ma jok, to je pit bul i nema sanse iko da mu pridje. I ja se na kraju iznerviram i kazem joj "slusaj ti seljancuro, to uopste i nije pit bul, nego bul terijer, i nemoj da mu slucajno pridjes, otkinuce ti glavu". Pa nema drugog nacina sa tim ljudima. Zena slozila neku facu i otisla. Pa kakvi su to ljudi da se plase steneta od 4 meseca?! Ma uzas, sad sam se ponovo iznervirala...

Koliko ja znam kod nas su se prvo pojavili bull terijeri pa tek onda pitovi. I tada je kruzila prica kako oni kad ujedu "zaglavi" im se vilica pa ne mogu da puste. Kasnije se pojavio pit pa je i za njega kruzila ista prica, s tim sto je vecina ljudi mislila da su to iste rase.
U svakom slucaju nemoj da se potresas oko takvih situacija u kojoj si se nasla, boli te bre uvo sta tamo neki roditelj misli. Mozda je i bolje da drze decu podalje da ne bi posle napravili frku sto je pas liznuo dete pa ga "istraumirao".:roll: Mislim ako njih ne mrzi nek slobodno beze i na mars. Ja vise uopste ne pokusavam da ubedim ljude da pas (bilo koji) nije opasan, u pocetku sam se nervirala a sad me boli uvo. Evo kad sam setala onu mesanku pita ona je pritrcavala svima koji su prosli, ja nisam uopste reagovala, i za divno cudo vecina ljudi ju je pomazila.
Tako i ti lepo stavi psa na povodac, pa nek bezi ko hoce. A na neumesne komentare samo pokazi srednji prst.;)

Е, пит бул ловер (ух, како да те зовем, много ми је ово загуљено:)), знам како се осећаш, за мог рота су коментарисали да је пит, али да се не враћам опет на ову тему.
Имаш посла са плиткоумним и ограниченим људима а таквима не можеш доказати да си у праву. Нажалост, њихова деца постају њихове копије, можда чак и горе.
Свесни смо чињенице да је пит бул теријер на лошем гласу само због људи, а не због тога што су такви какви су. А увек памтим чувену реченицу коју сам чула пре неколико година:
пит бул је први на листи што се тиче љубави према људима. Верујем да није било тек тако речено.

Mili uvek ima super postove. Komentari uvek potpuno na mestu. Zato valjda i jeste moderator! :wink: :) Dozivela sam da se ljudi za koje sam mislila da vole pse traumiraju ranije, dok je komsijin labrador (slicna prica kao ona mesanka pita) setao s nama i tad sam prestala da se iznenadjujem. Samo jos neko da mi ojasni kako da prestanem da se nerviram. :evil:

e, ja ne znam dal je onaj decko video u postovima za Gileta. Ne znam, dal da mu posaljem pp ako nije blokirao tu opciju. Bas bi volela da ga neko spase. Nemojte pogresno da me razumete, ne muce oni tamo njega, izvode ga, hrane, maze, ali nemaju gde sa njim, nemaju u koji kavez da ga stave, a vec imaju njegovog dedu tamo, ako je neko isao sigurno ga je video, pas je beli, sa crnim monoklom preko oka. Uglavnom ja mislim da bi oni Gileta rado dali, posto su mi rekli da im je veliki problem, a Vuk Bojovic ionako poklanja sve stence. Ako je neko zainteresovan, nek ode da pita. Sto se tice nogu, rekli su mi da, kad su ga doneli, da su mu noge bile potpuno iskrivljene, a sad se stanje jako poboljsalo i oni ocekuju da mu se noge skoro skroz isparve. ma ko ga vidi, verujte mi, odmah ga nosi kuci, nema druge opcije, kad vas pogleda takvo debelo prase svojim okicama. Inace, bicu ljubomorna na svakog ko ga uzme, jer ga obozavam i da ne zivim u stanu uzela bi i njega sigurno, pored ovog mog debila.

Е, пит бул ловер (ух, како да те зовем, много ми је ово загуљено:)).
pa zovite me kako hocete, ovo stvarno zvuci nakaradno. Mili, jel mogu ja sad nekako da promenim ime? U Gipsy? u profilu? Evo sad sam probala izgleda da ne moze...e jbg, nema veze :?
Nisam razmisljala o tome da ce mi se neko obracati, kad sam pisala ime...:oops:

Samo da vam kazem da je ona mesanka pita dobila i dva jastuceta na kojima sad spava.:D Inace vidim da stalno ima neke kosti ostavljene i neku kuvanu hranu u ciniji, i izgleda mnogo bolje nego ranije.:D Izgleda da je vlasnik ipak odlucio da je ne prepusti zimi tek tako, sto mi je mnogo drago.

pa zovite me kako hocete, ovo stvarno zvuci nakaradno. Mili, jel mogu ja sad nekako da promenim ime? U Gipsy? u profilu? Evo sad sam probala izgleda da ne moze...e jbg, nema veze :?
Nisam razmisljala o tome da ce mi se neko obracati, kad sam pisala ime...:oops:

Можеш да промениш име тако што ћеш послати ПП кориснику "админ" и замолити га да ти промени ник у који хоћеш, само претходно провери да већ не постоји такво јер онда неће моћи, него ћеш морати да смишљаш друго или да му додаш неко слово или број. Ја сам већ једном мењала ник, стајало ми је годиште рођења, а сад баш нисам "расположена" да се то види!:lol:

Samo da vam kazem da je ona mesanka pita dobila i dva jastuceta na kojima sad spava.:D Inace vidim da stalno ima neke kosti ostavljene i neku kuvanu hranu u ciniji, i izgleda mnogo bolje nego ranije.:D Izgleda da je vlasnik ipak odlucio da je ne prepusti zimi tek tako, sto mi je mnogo drago.

Мачкић, свака теби част на труду и залагању око те куце, стварно си направила успех. Само још кад би је макли од хладноће, било би савршено! Али, како је кренуло, надам се да ће и доћи до тога!;)

Ne znam ko je taj lik? Mislis na onog sto hoec da kupi staforda, rota ili dobermana?

Тај тип хоће да купи ротвајлера. Мој муж кука за бултеријером, али мама хоће лаба. Ја хоћу рота. Можда да их укрстим? :lol: Штета што не могу да је убедим за бултеријера.

Jao mackic, svaka ti cast, bas si me oraspolozila!!!

@mili

U kom odnosu? Vidjala sam mesance pita i labradora, uglavnom su crni, blentavi i slatki ali ne znam kako bi se rot uklopio u sve to. I da li bi to ispao neki projekat tipa SOP-a? (Da se razumemo, sve je to super ali malo previse tendenciozno za mene, toliko smo dobrih rasa imali i pustili smo da ih odnese zaborav a sad se izvode neke besne gliste...)

@ Losmi bg
e to je mislim bio jedini video koji nisam gledala sto se tice pitova, i stvarno je extra, potpuna,potpuna istina. ukucate na youtube pit bull video i izadje vam 20-tak filmica od po par minuta, koga ne mrzi nek pogleda neki od njih. A OBAVEZNO pogledajte video "pit bull problem", njega sam prvog odgledala i plakala sam posle ceo dan u nekoliko navrata, cim se setim. E da i ima jos jedan koji je super zove se "the great american pit bull terrier", obratite paznju na text pesme u pozadini. Da ne davim vise, vidimo se odoh na fax

Back