Pit Bull Terrier

• Začetnik teme Začetnik teme trachara
  • Datum pokretanja Datum pokretanja

Evo Gipsy-jevih novijih slika, pre recimo mesec dana, samo je bangavo ispao, jer je spustio usi, a inace ih drzi povijene. Ne znam, vise mi se svidja kad mu usi idu, onako u ruzu, kako se to kaze, tad mu glava dodje do izrazaja. E, kad smo vec kod toga, jel kasno sad da mu stavljam flaster da ih ucvrstim, pa da rastu u ruzu? Pretpostavljam da jeste,samo se nadam...

Jeste kasno je, to je vec formirana hrskavica. Ali sta fali ovima? Lepo mu stoje.:D

NOVAK M :arrow: Svaka cast!!!!

Jako zanimljivo ja neznam ni jednog retrivera u kraju da je kul sa ostalimpsima.
PS
KAD CES SE POJAVITI NA NASEM STANDU? A R C :oops:

A vidis njih uvek predstavljaju kao mlie kuce koje nikoga nisu ni pomislili da diraju...a ovamo male zloce.:lol: Ja Tedija moram sad svaki put da vezem kad se mimoilazimo sa nekim drugim psom jer nikad ne znam kako ce da reaguje. Sa nekima hoce odmah da se pobije a sa drugima sve super.

p.s. nadam se uskoro ;)

Pa sad je gotovo. Nisam htela da ih secem, znam da je kasno, ali sam se ponadala da mogu da se ucvrste u ruzu.
Fazon je sto ih on nosi klempave kad je kod kuce i kad setamo na lancu, a kad je sa drugim psima zalize ih skroz nazad tako da izgleda da ih nema.
pa sad,sta je tu je, nek mu ostanu ovakve, znam da je i ovakav polozaj usiju pravilan za pitove isto koliko i ruza, ali se meni vise svidja onako. Nema veze, volim ga i ovakvog :)
hvala na odgovorima :)

E pa evo da vam ispricam jednu pricicu (u ove kasne sate) o kuci koja nam sada pravi drustvo uvece, bolje receno mi pravimo njoj. U pitanju je zenka koja nije cist pit (ili staf) ali prilicno lici. Ima neku cudnu dlaku koja nije onako kratka kao kod pita, malo lici na onu vrstu dlake koju imaju lovni terijeri. U svakom slucaju pre par dana sam primetila da je pas sve vreme sam u dvoristu neke garaze/radionice i sto je najgore nema kucicu, vodu ni hranu. Ja se tu odmah uspanicila, tako da sam isto to vece preskocila ogradu da bih je odvezala da moze da dodje do ograde da je nahranim. Ono sto nisam ocekivala je da pametnica zna kako da izadje iz dvorista tako da me je docekala sa druge strane ograde jos pre nego sto sam stigla da je preskocim. Elem, ispostavilo se da nije toliko napustena i izgladnela koliko mi se ucinilo, ali mi je svejedno krivo sto je stalno vezana tako da je ja onda lepo uvece pustim (tacnije negde oko 1h) pa se ona izigra sa Tedijem, i posle se svako vrati svojoj kuci (inace sama se vraca u to dvoriste, pa ujutru vidim da je vezana sto znaci da je neko posecuje ali samo ujutru). Veceras sam je isto pustila i lepo se prosetala sa nama, s tim sto je ona samo trcala od mene do Tedija i nazad. Super se slaze sa ljudima, sa svima hoce da se mazi (a sto je najludje vezana je da bi izigravala cuvara :roll:), a sa psima ne znam bas kakva je, mada mi deluje prilicno druzeljubivo.
Evo da ja vise ne bi davila malo i da ilustrujem pricu.:)

Inace na guzi ima saru kao da je sela u kantu sa bojom :lol:

Izgleda da je to moje pustanje nje sa lanca urodilo plodom - kad sam prosla pored njenog dvorista pre pola sata videla sam da joj je stavljena neka drvena podloga da ne bi bila na betonu, a sto je najbitnije cinija joj stoji normalno, nije izvrnuta, samo nista videla sta je unutra i stoji neki komad mesa ili kosti blizu nje.:) Uslovi nisu jos bas toliko idealni ali bolji nego ranije.

Evo Gipsy-jevih novijih slika, pre recimo mesec dana, samo je bangavo ispao, jer je spustio usi, a inace ih drzi povijene. Ne znam, vise mi se svidja kad mu usi idu, onako u ruzu, kako se to kaze, tad mu glava dodje do izrazaja. E, kad smo vec kod toga, jel kasno sad da mu stavljam flaster da ih ucvrstim, pa da rastu u ruzu? Pretpostavljam da jeste,samo se nadam...

Najbolje je prirodno;););):-D:-D:-D:-D
Presladak je bre, bilo bi ti zao kasnije ako bi to uradila.
NAs su smarali kad smo uzeli Mrvicu da joj kupiramo usi, ali to nije dolazilo u obzir, mada nisam protiv toga, samo su mi licno pitovi lepsi kad im nisu usi kupirane...
A tvoj pas je bre blenta , presladak je nemoj nista na njemu da menjas.....
Pozzzz.....:-D

E ljudi pomagajte,treba mi savet. Ja Dzipsija obicno izvodim uvece oko 11 kad nema ljudi i tad ga pustim sa lanca. Uvek ga nekako uhvatim posle, kad ne ocekuje, ili na neku foru(obicno se pravim da cu da udjem u neku kapiju, pa on dodje do mene,da udje prvi). U poslednje vreme kad ga izvedem stalno nesto njuska i trazi po ulici, kad mu kazem dodji on ko da me ne cuje, kad pokusam da mu pridjem pobegne....malo pre sam ga izvela sa drugaricom koja isto ima pita, i on je uvek pored nas, a ovaj moj ode nekud, ne znamo ni gde, pa se vrati par minuta kasnije. I mi krenemo kuci, ona pozove svog, ja pozovem Dzipsija-on nece da dodje,probam da ga uhvatim-bezi od mene. 45 minuta smo mi njega jurile po parkovima, dok ga na kraju nisam uhvatila. Necu da ga bijem kad ga uhvatim jer sam cula da psi onda imaju averziju i da onda dolazak do gazde povezuju sa batinama. On zna da je pogresio,sav se pokunji. Glavni problem je u tome sto on ne zeli da ide kuci, a zna ako mi pridje da cu da ga stavim na lanac. Nece cak ni da krene za mnom, bez povodca ako izvali da idemo kuci. Ova drugarica mi kaze da je i njen pre bio takav, al ona ga je par puta ostavila u parku kad tako nije hteo da dodje i on se sad plasi da ne ostane sam. E sad, ja sam sigurna da je u tome problem sto Gipsy uopste ne brine dal cu da ga ostavim ako ne krene zamnom,jer misli da cu uvek biti tu da pazim gde je i zato se uopste ne plasi. On misli da cu ja njega stalno da jurim kad treba da krenemo kuci. Mamila sam ga i hranom, al on ako izvali da hocu da ga uhvatim, nece da dodje iako je alav ko svinja.
Jedini nacin koga sad mogu da se setim, jeste taj da odem iz parka i on da se uplasi kad ostane sam, ja mislim da bi to pomoglo. Pokusavala sam one fazone, kao sakrijem se iza drveta, ali on vidi da sam tu, tako da je jedini nacin stvarno negde da odem i da ga ostavim. E sad, postoji problem, sta ako izleti na ulicu ili sretne zenku koja ima teranje...MOLIM VAS POMAGAJTE,dajte neke sugestije, jer cu poludeti vise, ima stvarno da ga ostavim, pa ako se snadje....

Slusam price jbt, ljudi kad ostave psa, on predje na znam koliko kilometara da bi opet bio sa gazdom. Znam cak licno jedne ljude sto su za vreme rata u Bosni izbegli odande i dosli u Bg, a tamo su ostavili zenku mesanca. I dva i po meseca kasnije,ona je presla 450 kilometara, i dosla na njihova vrata...eeeej covece, to se zove pas, a ne ova moja razmazena dzukela, moram da ga molim da dodje samnom kuci....ne sad sam se stvarno iznervirala, ovo sto mi je veceras uradio je bila poslednja kap, moracu nesto da preduzmem....sad smo u svadji, ne pricam sa njim da bi se osecao krivim...mada ne vidim da pomaze, posto vec dobrih sat vremena lezi na krevetu i hrce...

Treba li da kazem da sam i ja imala takvih problema ili se to podrazumeva? Jednom su ga tako moji ostavili pa ga nije bilo 3 dana. Kad se vratio, vise nikad nije bezao. Valjda ga je neko pokupio onako malog i slatkog, ko ce ga znati, izgleda da mu je trebalo jedno takvo otreznjujuce iskustvo zahvaljujuci kom je shvatio da nigde nije tako dobro kao kuci. Ali, KV je jedno a BG sasvim deseto i bojim se da bi se jednom blentici od godinu i nesto malo desilo svasta. Probaj da se pravis da ides, ne okreci se i nemoj da viris iza coska (mnogo su bolji coskovi nego drvece) i valjda ce poceti ozbiljno da te shvata. :wink:

Tvoj problem jeste klasican ali covek nikad ne zna koji je pravi nacin da ga resi.
Postoji opasnost da ako ga ostavis da mu se stvarno nesto desi (mislim da ne moram da ti nabrajam sta) pa da posle krivis sebe sto si ga ostavila. Sa druge strane stvarno je previse da ga juris po parku skoro sat vremena pokusavajuci da ga vezes. Dakle mora da se smisli nesto izmedju.
Za pocetak ako voli igrackice tipa loptice i sl. pokusaj da ga zabavis time, da se njegova setnja ne bi sastojala samo od njega pustenog sa lanca koji njuska okolo. Znaci mora da mu bude zabavno ali sa tobom. Njemu je u kuci verovatno dosadnije nego napolju, kao i svim psima, pa pokusaj da mu i boravak u kuci bude interesantniji tako sto ces se navlaciti sa kanapom sa njim, ili ga uciti nekim komandama ili trikovima. Takodje pokusaj kod kuce da vezbas komandu "dodji" sa nagradicama.
Tvoja kuca sad ulazi u period kada ti testira, to verovatno znas, tako da moras da pokazes odlucnost i da nadjacas njegovu tvrdoglavost. Jeste tezak zadatak, slazem se, ali ili to ili jurenje za njim u parku.
Dakle osnovno je da mu pojacas dnevnu aktivnost, u kuci i napolju, i da ga malo podsetis kako na komande tako i na to ko je vlasnik.
E da, sakrivanje obicno pomaze kod mladjih pasa tako da ne znam koliko bi to uticalo cak i da te ne vidi gde si se sakrila.

Ma pokusala sam i to sa igrackicama...kad je u kuci po ceo dan se igramo,donodi mi loptice, razvlacimo kanap,naucila sam ga daj sapu,dodji,sedi,cekaj...ali cim izadjemo napolje ja kao da ne postojim,o loptici i da ne govorimo...pokusavam,mada me on potpuno ignorise....kad ga izvedem sa drugim psima, igra se sa njima nekih 15 minuta i posle ode negde sam...Nije da me ne poslusa, nekad kad mu kazem "ne tamo" on se vrati, nekad kad mu kazem "idemo" on krene zamnom, ali se cesce desava da moram da ga cekam ili da ga hvatam. Inace on seta i po 4-5 puta dnevno,sad kad je zima, a kad je leto veci deo dana smo napolju,jer gde god je da idem, on je tu samnom. U toku dana ima najmanje dve setnje od po sat vremena, slozicete se da je i to puno, s obzirom na minus temperature...

Ja kad pustim mog terijera on odluta,kad treba da ga zovem on iskrivi glavu onako blentavo i gleda me kao tele...Joj dobicu ospice od njega.Ne bijem ga,nekad mi deluje smesno zbog njegovog izraza lica a nekad me bas iznervira.Onda podviknem ali on ima obraz kao djon,briga ga za sve

Isto!!!i moj krivi glavu!!!Ja znam da razume sta mu kazem, ali mu ne odgovara da me poslusa pa onda jednostavno me pogleda sa iskrivljenom glavom(obicno u desnu stranu),zadrzi se tako nekoliko sekundi i produzi dalje. Isto se ponasa i kad mu kazem "ajde na kupanje" ili "sidji sa kreveta", ali zato kad mu kazem "ajde da jedes" ili "njam,njam" ili "hoces napolje" onda me istog trena poslusa. Ma toliko je tvrdoglav,razmazen i bezobrazan da slusa samo kad njemu odgovara, a za ostalo se pravi gluv

Back