Pismo prosvetnog radnika

Cepanje drva nije karijerni posao (pod karijerni podrazumeva sve sto je ulaganje i razvoj vestine ili rada). To radis dok imas izmedju 16 i 20 i neke godine. Sve preko reskiras svoju egzistenciju jer sa 40 i 50 ne mozes da cepas toliko drva da bi zaradio da prehranis sebe- porodicu i minimalan standard.Jedino ako u medjuvremenu kupis masine za cepanje, secenje, obradu i td i onda to radis na vel'ko.
izmedju 25-te i 35- te moze da cepa drva pod uslovom da zaoštri sekiru. Slazem se posle nek kupi masinu.

Cepanje drva nije karijerni posao (pod karijerni podrazumeva sve sto je ulaganje i razvoj vestine ili rada). To radis dok imas izmedju 16 i 20 i neke godine. Sve preko reskiras svoju egzistenciju jer sa 40 i 50 ne mozes da cepas toliko drva da bi zaradio da prehranis sebe- porodicu i minimalan standard.Jedino ako u medjuvremenu kupis masine za cepanje, secenje, obradu i td i onda to radis na vel'ko.
U Srbiji je negativna selekcija, tako da ne racunam da je ista karijera.....osim politicke...

Sam svoj gazda, robe :D
Slobodan čovek :D

Nešto što nesposobni SNS rob ne može nikada ni da zamisli da bude :D
Možeš da laješ ovde ali džaba - vidi ti se da si obična mizerija robovska, koja jedino što više mrzi od svog gospodara je slobodan čovek.

Ti nisi Srbin, ti si običan rob kojem je dato pravo glasa na izborima, i bukvalno je tu sadržana sva tvoja vrednost :D
Treba li ja da se zajebavam s ovim izdajničkim govedom ili ima neko zadužen?

sad zaposljvaju sa srednjim skolom jer nema vise profesora na birou. Nece vise niko da radi u prosveti
i ne treba da radi. Svaki posao je trziste. Cena i usluga. Ako ne placas dovoljno i ne stvaras uslove za taj posao, nece niko da ga radi. I trziste je to koje odredjui i daje pokazatelj. I to nije lose, jer ce onda doci do pitanja privatnih skola. A da ti pravo kazem, da realno postavimo pitanje, da li je dobro da dete ide u skolu gde ce ih biti 10-15 ako, s posvecenom nastavom, bezbednoscu, vaspitanjem, toplijim okruzenjem i td ili da ide u drzavnu gde ce ih biti 30 u razredu- 1000 na odmoru, bez realne zastite i td. I onaj argument kao deca treba da se celice tako je pogresan. Nije u opste to nacind a se deca celice. Nikada u istoriji covecanstva nije bio metod da se deca daju nepoznatim ljudima, medju 1k druge dece, razlicitih soc statusa i td i kao tako ih celicis. Zna se sta je bilo pleme.

izmedju 25-te i 35- te moze da cepa drva pod uslovom da zaoštri sekiru. Slazem se posle nek kupi masinu.
Znam i ljude koji eto u nekim pozamasnijim godinama rade teze fiz poslove. Ali , sad kad prebrojim u glavi, mislim da ni jedan nije zdrav i da je svaki alkoholicar - poklinickim normama. A to je logicno, jer mozes ti mozda i fizicki da izdrzis - i piramide su gradili robovi, ali sam dusevni sklop ce da propada.

Poenta je da je tesko stanje u skolstvu. A to koriste neki lesinari i po skolama su se zacarili. Pri tom ne mislim na neke direktore vec na neke profesore koji koriste situaciju.Recimo neki sa pozicija profesora mogu da uticu dosta na direktore, ucenjuju itd. na nacin obrazovanja, na atmosferu, na ... itd

Poenta je da je tesko stanje u skolstvu. A to koriste neki lesinari i po skolama su se zacarili. Pri tom ne mislim na neke direktore vec na neke profesore koji koriste situaciju.Recimo neki sa pozicija profesora mogu da uticu dosta na direktore, ucenjuju itd. na nacin obrazovanja, na atmosferu, na ... itd
Pa to je bilo pre, sad su vec postali direktori....svuda se trazi ko je zeljan da pomaze SNS i da radi propagandu....to donosi puno...

Stvarno ste nedokazani , pa jel vam Litijum pokazuje kakav je sadrzaj naroda, da se lako kupuje covek za 2 litra ulja, 100e i slicno...a sad odjednom kao to zaboravili..

Mene ne bi iznenadilo ni dva nova resenja..

Da se za profane postave glumci dok cekaju uloge, oni umeju da glume ili treba da nauce da glume profane...
To bi resilo finansijski , dok vec cekaju , mogla bi polovina plate....
A drugo je da se posao daje po izgledu kandidata, da izgleda kao profan, tj da mu je to zivotna glumacka uloga....i onda imamo skole sa profanima koji lice na profane.....a ne da se vacare tamo pred decom, pricam iz prakse...sto nije prilicno ili se sukobljavaju ko je veci autoritet sa nekim drugim profesorima....
trece resenje je da uvezemo butance....

Ja sam protiv tog resenja, jer iako ova SNS vlast pokazuje da je bitan biznis i njihova zarada , na osnovu imovine vlasti , opet toliko pishanje po pripadnicima Srpskog naroda, ipak nije fer....koliko god Srbi voleli ta izivljavanja, opet ne treba im sve zelje ni ispunjavati...

Poslednja izmena:
Ja ne podrzavam nijednog Srbina....nesto malo ko je bas inteligentan ili vaspitan na starim osnovama, a to je 10tak, ostalo moze slobodno u Tursku...
Ni Srbi ne podrzavaju mene, pa smo kvit..
Podržavaš autoritete antisrba, ljude koji mrze srbe, one kao ti što misle da su bolji od generalno usvojenog Srbina...a taj srbin, seljak, nadničar, stručnjak, nestručnjak čuva srpske legende...i ne čuva ih slučajno, već zato što su napadnute...

Argumenti koje najčešće koriste: išao sam u školu, pričao mi neko kakvi su prosvetni radnici, imam kuma Il komšiju prosvetnog radnika🙄
Ljudi ima raznih. Uciteljica nije pustila ćerku od drugarice u wc, 7 god, rekla joj trpi. Starija žena, pred penziju. Dete se upiskilo. Izasla postidjena sa dušom oko struka, place

S druge strane, učiteljica moje ćerke je sjajna žena, obozavana , predavala i mojoj generaciji . Deca je doživljavaju kao majku.

Ne moze se ništa generalizovati . Svi smo mi išli u škole i na fakultete, većina nadam se, pa svako ima lične primere što se tiče kontakta sa radnicima u prosveti. Šareno je to.

Znam i ljude koji eto u nekim pozamasnijim godinama rade teze fiz poslove. Ali , sad kad prebrojim u glavi, mislim da ni jedan nije zdrav i da je svaki alkoholicar - poklinickim normama. A to je logicno, jer mozes ti mozda i fizicki da izdrzis - i piramide su gradili robovi, ali sam dusevni sklop ce da propada.

Šta pričaš ti ? Pa , ja znam gomilu starijih kuvara (težak fizički posao+itekako karijeran posao) , molera, pa čak I ljudi koji kose bašte i cepaju drva , pa nisu ni alkoholicari , a boga mi nisu ni duševni bolesnici . Pa, više ima alkosa medju psihijatrima , nego drvosecama

A da ne pričam koliko se sestica na mom faksu podelilo zahvaljujući flasi viskija :D

idi? sa diplomom srpske vojne akademije kao stručnjak za IT pa te zaposlili da troluješ srpski narod...glat si retard....
čuo sam da vas civile plaćaju da sedite i ništa ne radite pa možete ceo dan na društvene mreže, sve su glupi ko mi srbi što vas platismo da nas prodajete...
Шта се ти узруја у ово недељно поподне?
Смањи то дречање

Back