- Poruka
- 8.396
Pa da prenesu emociju kad nema reci! 

Donji video prikazuje kako da instalirate aplikaciju na početni ekran svog uređaja.
Napomena: This feature may not be available in some browsers.

ops:...Slatko. Setio sam se sna - nije licilo na san, a ipak...anah:...2002...trcali smo da uhvatimo tramvaj, koji po obicaju iskace iz voznog reda ili je vozni red odudarao od tramvaja, nije ni bitno, kisa je padala ona sitna, koja drhti i danima se posle otresa sa lisca i grana po celom beogradu vlada guzva onih predpraznicnih dana kada najradije ne bih koristila javni prevoz ali tog dana mi nista nije smetalo, gledala sam te kapi kise na njegovoj kosi, stajao je ispred mene u tremvaju, licile su mi na neke svilene bube koje upravo pustaju svoje niti po nekom drvecu i hvataju kao u paukovu mrezu sve zvuke ovoga grada kao da mi se nanose u lice i govore hajde ucini nesto, a ni ja ni on ne smemo da ucino prvi korak, stanica, izlazimo, magija se prekida, buka, bare, i dopustili smo da nas proguta noc...2003...opet kapi, ovog puta na tvojim ledima, gledam i kako se kao u nekom fliperu dodiruju, odudaraju jedna od druge, neke sitnije neke krupnije pa se sliju u reku i nestanu u vodi u kadi, sedis ispred mene, para svuda, uzivam, bili smo bas deca, bilo nam je lepo zajdeno mada nismo znali sta zapravo zelimo, sta da radimo jedno s drugim, imitirali smo oktopode i rakove, morkse konjice i zvezde, podmornice i alge, sve sto nam je pamo na pamet pokusavali smo da imitiramo, nekad pomocu ruku se dalo lako prepoznati o cemu je rec nekad je moralo da bude i zvucnih efekata, golicala sam te dok ne bi zapretio da ces izaci iz kade...2004...usukam se u tvoje reci i pokrete, pod jastuk stavim pregrst tvojih osmeha, u srce usijem tvoja obecanja, pokrijem se tvojim mailovima i krecem u snove kao u pohod da te bar kroz njih na casak posetim i to posaljem ti miris trave posle kise odavde preko istocnog vetra da dode do tebe a on ce cekati dok ne zaspis na tvom balkonu, cekace u prikrajku i oduprece se drugim zavodljivim vetrovima i bice brzi od drugih i kad budes utonuo u san prodrece kroz sve pore kuce i kao najbolji pas prepoznace te po vecitom mirisu nivee i ogrnuti te kao plast i tada ces sanjati onaj miris trave posle kise i smejaces se u snu setivsi se...jedva cekam da te vidim...
)

...Dobio na dar...Letim prostranstvima...Neki stari akord odjekuje, odjekuje, odjekuje...Slovenska dusha...Daleko je sunce...Ruska literatura...Generacijo moja...Ljubavnice...Jos uvek se sa Meseca golim okom vidi jedan zid. Velicanstven...anah:akordi nekih snova...
setila sam se kako ti odavno nisam pisala pisma, ona na papiru, ne mailove i ne gomile razglednica koje bi se mogle protumaciti kao pismo, ne nego bas ona pisma, za koja se raspitujes kod postara, da nije mozda slucajno zaboravio pismo, koja su imala tu i tamo nesto prezvrljano i to tako dobro da se nije moglo ni naslutiti sta je prethodno bilo napisano, ona gde si po rukopisu mogao da protumacis da li zurim ili sam nervozna, da li opet pisem u vozu pa rukopis odskace od linije kao note, ili neke druge note, mala muzika nasih nedosanjih snova, nedorecenih slatkih zelja, svega onoga sto bismo zeleli da se kad tad ostvari, samo vremena zajednckog nema dovoljno, jure nas neke tisine, pokrivaju svaku stopu i pomalo bezbojne, sklapaju nam korake odavde dovde, i vreme se deli na pre i posle videnja, i godisnja doba se smenjuju a nama nikad dosta, obecanja sipaju sa obe strane kao kisa ovih dana sto se sliva pa nikako da stane, pa mi se cini da ovome nema kraja, da cemo uvek sanjati neke snove koji se nece ostvariti, da ce lezati tamo negde, pustajuci od sebe zvuke kao iz nekog velikog cupa punog maslinovog ulja, mirise, lepo ga je koristi ali nikad se nece pojesti, pa i zivot ce nam proci pokusavajuci, slutim a strah me da lagano bez ikakave najave i mozda u pocetku i nesvesno ne krenemo da sanjamo neke razlicite melodije, neke koje su tu i koje se mogu u trenu izvesti, neke lako dostupne, koje se mogu odzvizdati, da ja pri tom ne ostanem na violisnkom kljucu dok ti lebdis vec pored nekog akorda na petoj liniji smeseci se nekim neuhvatljivim osmehom, a mozda, samo mozda lebdimo vec svako na svom akordu, tako slicnim da i ne vidimo razliku a opet tako dalekim da ne mogu da budu zajendo, c i d mol ipak nikad nece biti isto, za sada jos uvek nekako, pomalo nesigurno stojimo jednom nogom na onom drugom akordu, koliko da ga ne izgubimo iz vida, do nekog novog dana, meseca, do nekog novog videnja, lepo sanjaj carobnjaku
Omen:Evo me noćas pred tobom...
Gola
Gola k'o nebo?
Malo je nebo za taj svemir
koji nam dahom, od duše... svijam
Gola k'o zemlja?
Tesna je zemlja za moje korake
tebi što hodom u susretanje... zbiram
Gola k’o vetar
... košulju ti šijem i rašivam
Gola k’o mesec
... u srpu te ljuljam