Pisete li pisma?

SANDRINAbg:
Ja sam pisala pisma bivsem, pre ovog bivseg...kada sam raskidala sa njim...tako mi bilo lakse da kazem sve sto hocu :roll:

Bas bih volela da opet nekom pisem pismo...naravno, drugim povodom :lol:

Znaci i ti si od onih koji se bolje izraze pisuci! Ili bar sve stignu da kazu sto zele!
I meni je tako lakse...
Mozda i oni kojima pisemo doprinose tome i to tako sto nece da nas slusaju sta govorimo, pa nam je onda lakse da ih sateramo u cosak pismom - tako ne mogu da nas prekidaju...
I ja bih volela da postoji neko kome bih pisala...
Uvek se setim Cajkovskog i Nadezde fon Mek (zena sa kojom se godinama dopisivao. Ona mu je bila mecena i rekla mu je da ce mu pomagati finansijski samo pod uslovom da se NIKADA NE SRETNU!)
Pristala bih i na to, samo kad bi se pojavio neko ko je za TAKAV tip razmene...

SRECNO!

Evo jednog pisma koje nikada nisam poslala, a rado bih to ucinila, samo nazalost jos nisam upoznala osobu na koju bi se ono odnosilo. Duzina misli nije bitna, koliko je bitno ono sta njome porucujemo, znam da se slazete romanticne duse, jer nekad je i sama tisina poruka

"Ove noci moje oci krase zvezde koje se oslikavaju u njima, dok je pogled uprt visoko gore, zeljno trazeci nezan lik iz maste i snova, i veceras po ko zna koji put..."

Veliki pozdrav svima

HelloDolly:
Zasto je ljudima tesko da pisu?
Jel to nedostatak vremena, ili ideja?!

Mozda blokada...evo, mene drzi vec mesec dana i to prvi put u zivotu...prvi put da se nisam uhvatila olovke, il' tastature da na taj nacin kazem...porucim...objasnim i razjasnim...sto sebi, sto njemu...ne znam sta se desava, al' da mi je teze i tesko, jeste... :roll: :cry:

p.s. Da li je jos neko to doziveo??? Blokadu, mislim..?

VolimSunce:
Evo jednog pisma koje nikada nisam poslala, a rado bih to ucinila, samo nazalost jos nisam upoznala osobu na koju bi se ono odnosilo. Duzina misli nije bitna, koliko je bitno ono sta njome porucujemo, znam da se slazete romanticne duse, jer nekad je i sama tisina poruka

"Ove noci moje oci krase zvezde koje se oslikavaju u njima, dok je pogled uprt visoko gore, zeljno trazeci nezan lik iz maste i snova, i veceras po ko zna koji put..."

Veliki pozdrav svima
:arrow: Iskreno se nadam da ces uskoro naci osobu kojoj ces proslediti nesto tako predivno i romanticno... :roll:
Ja se inace redovno dopisujem pismima i potpuno se slazem sa onima koji kazu da se pisanjem moze vise reci i iskazati vise emocija nego pricom...
Kod mene je samo problem sto kada pisem previse razmisljam o tome iako bi trebalo da pustim emocije da me povedu...

:arrow: :arrow: :arrow: pozzic svima a posebno onim romanticnim dusama koje bi sve dale za jedno romanticno pisamce :!: :!: :!:

dakac:
:arrow: Iskreno se nadam da ces uskoro naci osobu kojoj ces proslediti nesto tako predivno i romanticno... :roll:
Ja se inace redovno dopisujem pismima i potpuno se slazem sa onima koji kazu da se pisanjem moze vise reci i iskazati vise emocija nego pricom...
Kod mene je samo problem sto kada pisem previse razmisljam o tome iako bi trebalo da pustim emocije da me povedu...

:arrow: :arrow: :arrow: pozzic svima a posebno onim romanticnim dusama koje bi sve dale za jedno romanticno pisamce :!: :!: :!:

E ja izgibih svaku nadu........

VolimSunce:

Veliki pozdrav svima
Prelepi su Ti stihovi a usput osecam neku veliku tugu u Tvojim rechima...?Ili greshim...?
A shto se tiche pisanja,nekad sam pisao pisma dragim osobama,do pre nekog vremena se dopisivah sa par sestara ali vrfeme i tempo zivota uchini svoje
P.C.Jednom sam osetio neizmernu tugu kad sam shvatio da je rech,kao najsavrsheniji,najuzvisheniji nachin komunikacije koji chovek izmisli(ili bar jedan od najvecih),tako chesto,nemocna da izrazi sve shto nosimo u srcima...u glavama..u dushama

valjda chovek kad je sam sa sobom,moze bolje da se otvori,da iznese sve svoje skrivene kutke dushe na videlo,shto inache malo nas chini pred drugom osobom...mislim da je u tome tajna obozavanja pisanja pisama...da ne budem pogreshno protumachen ja jako volim da pishem pisma, i generalno da pishem,i stojim iza toga da je to jedan od najlepsih nachina ispoljavanja sebe

Rasturih se od pisanja :D
a cesto i od inspiracije ,samo sto ovde bas i nije za javnost sto pisem
ipak su to intimni delovi nase duse - a njemu pisem bez ogranicenja pa i on meni kad
stigne ... samo sto mi je oslabio nesto - treba koje kilo da nabaci na pismo ;)
Ipak sve delove duse ne prostirem, uvek ima po koji deo neotkriven
a ko ume trazice ga .

ghost in the shell:
Prelepi su Ti stihovi a usput osecam neku veliku tugu u Tvojim rechima...?Ili greshim...?
A shto se tiche pisanja,nekad sam pisao pisma dragim osobama,do pre nekog vremena se dopisivah sa par sestara ali vrfeme i tempo zivota uchini svoje
P.C.Jednom sam osetio neizmernu tugu kad sam shvatio da je rech,kao najsavrsheniji,najuzvisheniji nachin komunikacije koji chovek izmisli(ili bar jedan od najvecih),tako chesto,nemocna da izrazi sve shto nosimo u srcima...u glavama..u dushama

Hvala, hvala, veliki pozdrav! :)

ghost in the shell:
valjda chovek kad je sam sa sobom,moze bolje da se otvori,da iznese sve svoje skrivene kutke dushe na videlo,shto inache malo nas chini pred drugom osobom...mislim da je u tome tajna obozavanja pisanja pisama...da ne budem pogreshno protumachen ja jako volim da pishem pisma, i generalno da pishem,i stojim iza toga da je to jedan od najlepsih nachina ispoljavanja sebe

Postoji jos jedna dimenzija svega toga, cini mi se... I ne samo samoca, mesto, licnosti, dogadjaji, njihova jacina i vaznost za bice, neverovatno koliko snazno mogu da pokrenu neku oluju u glavi, neku buru, koja vrti reci i slova onako bez pravila, dok se sa sobom ne slozimo da je najlepsa, da je najbolja misao stvorena, koju ako ne stavimo odmah na papir, cesto nestane, jer je plod trenutka, a ne zalje da se napise... A samoca, ona odlicno pomaze da ono najbolje ispliva iz nas... Mozda zvuci komplikovano, ali ima neke logike, rekla bih... :)

VolimSunce:
Postoji jos jedna dimenzija svega toga, cini mi se... I ne samo samoca, mesto, licnosti, dogadjaji, njihova jacina i vaznost za bice, neverovatno koliko snazno mogu da pokrenu neku oluju u glavi, neku buru, koja vrti reci i slova onako bez pravila, dok se sa sobom ne slozimo da je najlepsa, da je najbolja misao stvorena, koju ako ne stavimo odmah na papir, cesto nestane, jer je plod trenutka, a ne zalje da se napise... A samoca, ona odlicno pomaze da ono najbolje ispliva iz nas... Mozda zvuci komplikovano, ali ima neke logike, rekla bih... :)
Da slazem se...Ljudi chesto zude za vechnoscu-a trenutak je ono shto jeste bitno i veliko! I energija trenutka,OVDE I SADA je ogromna,nezamisliva...i uvek pishem sve shto mi dodje iz glave-odmah,u tom sirovom obliku,a kasnije ako je potrebno za neshto drugo,preoblikujem...A inache chitao sam par dela koja se bave bash ljudima posvecenim pisanju, i bash me je pogodilo kakvi su to ljudi...(ustvari u pitanju je knjiga chiji se jedan deo bavi tim ali jako lepo)...I inache mi se svidja ta ideja,malo nepraktichna u ovo vreme-ziveti samo za ono shto volish po svaku cenu,pa uspeo ili propao...i na ivici sam da batalim sve i da pochnem i da zivim tako...Pozd josh jednom jako mi se svidja Tvoje razmishljanje :wink:

HelloDolly:
Podstakao me jedan odgovor o beskonacno dugom cekanju nekog romanticnog pisma na Dan zaljubljenih.
Da li ste napisali tako nesto? Ako jeste, kada i kome? I da li ste ga poslali postom u koverti?
Uopste, u ovo vreme mail-ova, da li se jos pisu pisma? Kada ste i kome poslednji put poslali pismo napisano rukom?

P.S. sadrzina (ni)je bitna ;-)

Poslao sam devojci cvece sa chestitkom. 8-)

Back