Baraba na kvadrat
Elita
- Poruka
- 17.135
JAO...
ubicu prodavce...
gotov je...
a kako da trazim...
msm koji su drugi nazivi???
Gde god kupis prepoznace ga po nazivu kalijum nitrat ili salitra . Na kraju krajeva napisi mu hemijsku formulu

Donji video prikazuje kako da instalirate aplikaciju na početni ekran svog uređaja.
Napomena: This feature may not be available in some browsers.
JAO...
ubicu prodavce...
gotov je...
a kako da trazim...
msm koji su drugi nazivi???
Ok,,,znam sve o mogucim posledicama i molim te da mi nedrzis cavelu o tome!
nemoj da se ljutis sto ti tako kazem ali ne zelim neprilike!
Nisam siguran da kapiram na sta se ovo odnosi![]()
Odnosi se na to hvala ti sto si obrisao da se nebi nastavljala svadja jel svakako sam ovde dosao da nesto naucim a ne da se svadjam!
Da zakopamo ratne sekire
Jel mi mozes objasniti neke elementarne stvari vezane za pirotehniku i hemiju vezanu za to...
BIcu vam veoma zahvalan ako mi nesto objasnite jel ima mnogo stvari koje ne razumem![]()
Jednog mog instruktora, koji se vraćao sa poligona, zaustave dva pandura i legitimišu, pošto se presvukao u civilku. Čovek vadi ličnu kartu iz džepa i ispadne mu inicijalna kapisla. Pitaju ga panduri šta je to, a on im lepo i detaljno objasni (nije za džabe instruktor)...Osim toga izrada eksplozivnih sredstava je zabranjena zakonom....ako te poseti policija posle nekog ''eksperimenta'' šta ćeš onda??
Ako je tebi isto eksploziv i vatromet skoci sa prozora!![]()
Niko te nije ispljuvao, vec su se svi zasitili piro-amatera.Ja sam prvi aceton peroxid napravio u 7 razredu tako da cenim tvoj entuzijazam, ali znam i sta mi se dogodilo nekoliko puta.Pitaj sta god zelis.
Pravio si TETP ??Čime si ga detonirao?Ja sam se najviše mučio da napravim živin fulminat!![]()
Sta je TETP?Zivin-fulminat je inicijalni eksploziv, i koliko se ja secam jezivo je osetljiv na spoljasnje faktore.Nije ga tesko napraviti:7 ml 69% Azotne kiseline, 1g Hg, 9,5 ml apsolutnog etanola- to je sto se tice sastojaka.Posto ne znam da li je dozvoljeno pisati nacin pripreme necu rizikovati.Nadam se da nisi jos jedan amater?
Jel mozes da napises formulu?Nemoguce je da ne znam.Pametan izbor.Namučio se da nabavim živu....Ako si pravio aceton peroxid onda bi trebalo da znaš šta je TETP..(tri etil tri peroxid),teroristi su ga tako nazvali (''majka eksploziva'')..mislim i autobus u Londonu da je tako odleteo...
Nisam amater,hemija mi je profesija a eksplozivi i ta s**nja su došla uz rat pa sam se malo zainteresovao za problematiku kasnije postojala situacija da radim kao deminer,i sad je traženo zanimanje (Irak,Avganistan....)...ipak,bez obzira na lovu-ekstra zarada-rizik je prevelik jer ako te ufate teroristi koji postavljaju bombe nagrabusićeš....
Jel mozes da napises formulu?Nemoguce je da ne znam.Pametan izbor.