Pirotehnika-Pirotehnicke supstance(obavezno procitati prvi post)

e dali se moze koristiti vestacko djubrivo za zamenu kn03?Treba mi za dimnu bombu?????:besna:
KNO3 i jeste vestacko djubrivo.Prodaje se na kilogram u poljoprivrednim apotekama i nije uopste skup.
Budi pazljiv kada budes zagrevao smesu kako bi se secer rastopio jer usled ne kontrolisanog zagrevanja moze doci do paljenja smese.
Ne raditi u kuci i zatvorenim prostorijama.
Pozdrav

Cao, jedno pitanje za winkler posto se ocito razumes malo vise od ostaih. Da li je i koliko stetan i opasan kno3 za rukovanje i koliko je bezbedno i stetno po zdravlje ovako nesto
Hvala na konstataciji, ali bi mi svakako bilo draze kada bi te nesto drugo interesovalo iz Hemije obzirom da je pirotehnika jedan od prizemnijih delova Hemije.
Svakako da ne treba da se igras sa KNO3 jer postoji mogucnost da se povredis pri pravljenju smese sa gorivom (sumpor,secer,papir,ugljenik,Mg-prah...).
Moram priznati da sam po malo neprijatno iznenadjen tolikim interesovanjem ljudi za pirotehnicke smese i opojne droge.
Pre par godina,secam se, neko je otvorio temu o KClO3.Pisalo se na kilometre tekstova.Neuporedivo vise nego za bilo koje pitanje iz bilo koje oblasti hemije sto je jednostavno PORAZAVAJUCE.Da stvar bude gora najvise su pisali apsolutno nestrucni ljudi.
Stoga, manite se opasna i corava posla i uzivajte u lepoti koju Hemija stvarno pruza.
Veliki pozdrav za sve hemicare...

Jel sve ovo isto...
pravim dimnu bobmu...i kad sam otiso u Polj. apoteku potrazio sam KNO3 on nije znao sta je to,ja onda Kalijum nitrat on opet isto, vestacko djubrivo , salitra a on kaze...
AAA...to je sad Urea...i ja kupim...
e sad kad sam poceo da je topim sa secerom nesto ne ide...
postaje retko...mnogo retko...
jel ja negde gresim ili nije Urea isto sto i KNO3...

moilim za pomoc...
bilo sta sto ce mi pomoci da napravim dimnu bombu...

hvala unapred...
i,ne brinite...pazim se...oprezan...Pored mene osoba +18...

Jel sve ovo isto...
pravim dimnu bobmu...i kad sam otiso u Polj. apoteku potrazio sam KNO3 on nije znao sta je to,ja onda Kalijum nitrat on opet isto, vestacko djubrivo , salitra a on kaze...
AAA...to je sad Urea...i ja kupim...
e sad kad sam poceo da je topim sa secerom nesto ne ide...
postaje retko...mnogo retko...
jel ja negde gresim ili nije Urea isto sto i KNO3...

moilim za pomoc...
bilo sta sto ce mi pomoci da napravim dimnu bombu...

hvala unapred...
i,ne brinite...pazim se...oprezan...Pored mene osoba +18...

Urea i kalijum nitrat nikako nije isto to i google zna :lol:

Back