Valeria
Elita
- Poruka
- 20.300
Postovi tipa "mrmot koji zavija omot od okolade i slično" će se brisati.
Bez spama, dakle. Hvala.
Bez spama, dakle. Hvala.
Donji video prikazuje kako da instalirate aplikaciju na početni ekran svog uređaja.
Napomena: This feature may not be available in some browsers.
OK.. onda: verujem cvrsto, na osnovu izvestaja raznih strucnjaka, da je Semir Osmanagic i babo mu, izmislio kompletnu pricu oko tzv."bosanskih priamida" i da je kompletnu javnost bez imalo stida obmanuo....Postovi tipa "mrmot koji zavija omot od okolade i slično" će se brisati.
Bez spama, dakle. Hvala.
Sto se tice artefakata, evo samo jedne slike:
![]()
A ovde imate jos gomilu slicnih:
http://www.piramidasunca.ba/ba/index.php/component/option,com_ponygallery/Itemid,112/catid,2/func,viewcategory/

na podu vidimo kamene ploce koje ni prici nisu plocama postavljenim na ostalim poznatim piramidama, a sa strane vidimo stene. i? to je tebi piramida?
A ti ovde imas gomilu arheologa ne sa kritikama vec potvrdama pa istrazuj koliko hoces.
http://www.piramidasunca.ba/ba/
Zasto bih verovao tvojim izvorima a ne izvorima na ovoj stranici? Mozda sto su tvoji izvori potpomoguti autotietom uciteljice? Bice da je zato .

Piramida je covekova tvorevina, a planine mogu imati piramidalne oblike, i uglavnom i imaju.Poenta price je da su Osmanagici(otac i sin) uvideli mogucnost prodavanja mooda za bubrege, i iskoristili prirodnu pojavu (donekle pravilnog oblika)za sticanje dobiti.A opstina ko opstina, gde moze da uzme pare, podrzava.Ako ima isti oblik kao piramida onda to i jeste. Ako ima isti oblik kao kocka onda to i jeste. Ako ima isti oblik kao kupa onda to i jeste. Ako... bla bla bla...
A s obzirom da u svetu nema toliko planina pravilnog geometrijskog oblika piramide i da o civilizacijama pre nas imamo znanje koje je ustvari neznanje...namece se pitanje da li je piramida u Bosni nastala prirodno cime nije vise piramida nego planina?
osim raznih prica, postoje i tvrdnje da su vrseni neki eksperimenti koji nisu zahtevni, i da se otkrilo da... e o njima bih ja, ako je neko pokusava da proveri koliko ima istine u njima.
Ne znam bas da li su forumasi radili oglede, ali mnogi su radili oglede, ukljucujuci najozbiljniju nauku.
Mnoge stvari su poznate, ali mnoge se drze i u tajnosti.
Nisu sva vremena za sve istine.
Recimo, pouzdano se zna da su semena, koja su ostavljali u piramidama ZADRZALA KLIJAVOST i nakon 4.500 godina! (Normalno je da zadrzavaju klijavost u kontrolisanim uslovima od godine do tridesetak godina, u zavisnosti od vrste semena).
Takodje je poznato da se istupljeni zilet naostri sam od sebe ako jedno vreme provede u piramidi.
Meso i poljoprivredni proizvodi u piramidi se znatno teze i sporije pokvare nego van nje.
I jos mnogo toga...
Zasto je to tako - niko tacno ne zna.
puno tekstova se moze naci o piramidama, svojstvu i sl. intresuje me ima li iko od forumasa da je sam eksperementisao nakon citanja nekih "nemogucih" desavanja u piramidama, i da je dosao do nekog slicnog rezultata
))
))
Nemamo Semira....Da su ovi nasi malo pametni, pa da ispromovisu ovo oko Rtnja...nema veze sto nije piramida, ali je potencijalna priliak da se strancima uzmu pare...![]()
))))Piramida je covekova tvorevina, a planine mogu imati piramidalne oblike, i uglavnom i imaju.Poenta price je da su Osmanagici(otac i sin) uvideli mogucnost prodavanja mooda za bubrege, i iskoristili prirodnu pojavu (donekle pravilnog oblika)za sticanje dobiti.A opstina ko opstina, gde moze da uzme pare, podrzava.
Onda objasni prirodni proces kojim te planine nastaju ili nabroj koliko ima tih planina sa skoro pa sasvim pravilnim oblikom piramide...
Nemam pojma...
Meni svaka planina lici na piramidu , poneka lici na kupu, ali iz daljine sve su mi to piramidalne strukture...sto ne znaci da jesu piramide...
Proces formiranja planinskih masiva ima na internetu, mrzi me da pisem, a i tema nije o planinama, nego o paranormalnim mocima piramida...koje ne postoje(moci) ili nisu dokazive poznatim naucnim metodama....
Onda objasni prirodni proces kojim te planine nastaju ili nabroj koliko ima tih planina sa skoro pa sasvim pravilnim oblikom piramide...
Nemam pojma...
Meni svaka planina lici na piramidu , poneka lici na kupu, ali iz daljine sve su mi to piramidalne strukture...sto ne znaci da jesu piramide...
Proces formiranja planinskih masiva ima na internetu, mrzi me da pisem, a i tema nije o planinama, nego o paranormalnim mocima piramida...koje ne postoje(moci) ili nisu dokazive poznatim naucnim metodama....
![]()
![]()
imamo Viminacijum...bice od toga nesto...tek su poceli, sve je orginal antik, osim toga su nasli mamuta...bice tamo jako dobra ponuda uskoro...i vec je...a posto imaju u planu da naprave i kanal sa pristanistem za brodove...mislim da ce biti stvarno jako dobro i interesantno))))
Nemamo Semira....

Gde je ovo?![]()
Visina stotinjak metara-u podnozju brda pre 60-ak godina vadio se granit
![]()
Visina stotinjak metara-u podnozju brda pre 60-ak godina vadio se granit
pa...pre par postova...a gde pise da se tu vadio granit?

Verovatno misli gde sam procitao-nema pisanog dokumenta-video sam svojim ocima.
E sad nisu to velike iskopine. Kamen je verovatno vadjen u proslosti za izgradnju kuca koje su u blizini brda i vide se na slici.
Ne vidim nikakvu preteranu misteriju koja bi se mogla vezati za ovo brdo. Neko je u ranijim postovima pominjao prirodne piramidakne oblike pa mi je ovo brdasce palo na pamet
Tacna lokacija brda na google earth je: 44°10'33,33" N i 19°19'15,14" E
..mora biti piramida QED...sezdesetak godina nije daleka proslost. ukoliko je tu postojala bilo kakva vrsta iskopina granita trebalo bi negde biti i zavedeno. inace, kraj je brdovit pa ne vidim cemu misterije. brdo lici na piramidu i?