piramida

Kakve face ? Kada sam gledao njihovu emisiju u kome su proveravali da li je sletanje na mesec lazirano uz kretenske osmehe onog kineza i uz nazovi "eksperimente" skoro se moglo oseteti prisustvo nekog agenta CIE koji im je naredio kakvi rezultati njihovih tv eksperimenata moraju da budu.
Na kraju znao se zakljucak. Njihovi osmesi uz reci "Naravno da su Nasa i Cia putovali na Mesec.

Isto je i sa piramidama. Ono sto su oni "istrazili" mora biti onakvo kako pise u zvanicnim udzbenicima. U suprotnom one face ostale bi bez hleba, pa i gore od toga.

Metod njihovog istrazivanja jeste ovaj:

"Ako se činjenice ne poklapaju sa teorijama i pretpostavkama, promeni činjenice." A. Anštajn

gledao sam i ja tu emisiju. meni se dopalo kako rade, i ne samo to, vec svaka emisija im je ekstra. to sto ti iza svega vidis zaveru, to ne bih komentarisao.
ps.ajde uradi isti test i javi kakav je rezultat

ono što smeta kod mythbustersa je to što neke eksperimente stvarno super odrade, a neke ovlaš i onda kad se sve skupi nisu pouzdani. zaboga, dokazali su da zevanje nije zarazno, i kako da im verujem?

kontam da su napravili maketicu piramide i u njoj probali sve to, a to samo po sebi nema veze sa mozgom jer se teorija odnosi samo na keopsovu.. tako da.. nekad su previše lenji, a nema dileme da su, ako ništa drugo, zanimljivi za gledanje

ono što smeta kod mythbustersa je to što neke eksperimente stvarno super odrade, a neke ovlaš i onda kad se sve skupi nisu pouzdani. zaboga, dokazali su da zevanje nije zarazno, i kako da im verujem?

kontam da su napravili maketicu piramide i u njoj probali sve to, a to samo po sebi nema veze sa mozgom jer se teorija odnosi samo na keopsovu.. tako da.. nekad su previše lenji, a nema dileme da su, ako ništa drugo, zanimljivi za gledanje

jedina moja zaemrka, ali ne njima upucena, su neki njihovi eksperimetni koji nisu uopste bitni. ali posto oni rade ono sto publika trazi, onda je to zamerka upucena gledaocima, onima koji postavljaju te zahteve

Ja sam procitala "Oci Sfinge" od Erich von Daniken-a i sve je to uzbudljivo i lepo,ali ja mu pola ne verujem. Mada, on daje dosta primera sta su ljudi sve eksperimentisali u malim piramidama ( ostrili zilete, odrzavali svezinu mesa, razne stvari su gubile vodu..i sl.)

Jedino sto je zanimljivo je da nigde na svetu ljudi realno ne prave kuce u obliku piramida . Znaci da nisu preporucljive za stanovanje i covekovo zdravlje.

Ja sam procitala "Oci Sfinge" od Erich von Daniken-a i sve je to uzbudljivo i lepo,ali ja mu pola ne verujem. Mada, on daje dosta primera sta su ljudi sve eksperimentisali u malim piramidama ( ostrili zilete, odrzavali svezinu mesa, razne stvari su gubile vodu..i sl.)

Jedino sto je zanimljivo je da nigde na svetu ljudi realno ne prave kuce u obliku piramida . Znaci da nisu preporucljive za stanovanje i covekovo zdravlje.

ma.... nije nego smo...bahati
pa unatoc blagotvornom uticaju....piramida
preferiramo "kvadrate"...iskoristivnog prostora tj. stambene objekte
u kojima mozes hodati i uspravno...:mrgreen:

puno tekstova se moze naci o piramidama, svojstvu i sl. intresuje me ima li iko od forumasa da je sam eksperementisao nakon citanja nekih "nemogucih" desavanja u piramidama, i da je dosao do nekog slicnog rezultata

Nisam jos, posto nikako da odem do tog Egipta...Ali, ako otkriju piramidu na Rtnju, prvi ulecem unutra!

Kazu da je samo Keopsova piramida "oridjinale" ,a ostale su sve manje ili vise uspesne kopije. Cak ima misljenja da ona uopste i nije Keopsova, vec da se ne zna ko je gradio..samo su je pripisali njemu.

Poslednja izmena od moderatora:
Čuo sam i ja to,da su piramide navodne prefaraonske...Nisam baš siguran...
Divna je ta egipatska civilizacija i pre mešanja sa Grcima i Rimljanima...I posle kad se sve pomešalo...I Helios i Amon-ra i Mitra i Sol Inviktus...To je zaista bio Jedan ujedinjeni svet.Od Evrope do Azije.:D

Ima jedna odlicna misao..mislim nekog arapskog istoricara. Parafraziracu ..Velika ( Keopsova) piramida mora da je izgradjena pre potopa, jer da nije tako, ljudi bi o njoj znali sve.

Toliko jednostavno ..:)

Ma pazi realno ne postoje podaci o civilizaciji starijoj od egipatske na toj teritoriji...
Sami egipćani su sebe smatrali potomcima atlantiđana po nekim podacima.Nisu oni imali mnogo veze sa arapima,osim boje kože.

Ma pazi realno ne postoje podaci o civilizaciji starijoj od egipatske na toj teritoriji...
Sami egipćani su sebe smatrali potomcima atlantiđana po nekim podacima.Nisu oni imali mnogo veze sa arapima,osim boje kože.

Ma da.

I kada pogledas da se na istoj geografskoj sirini nalaze piramide i u Juznoj Americi ili Dalekom istoku..jasno je da je to deo nasledja pre potopa.

Odoh sad na Politiku da vidim sta mudruje nas forumaski svet. :)

i sta ti... mislis...sto ne stanujemo u piramidama? :think:

Ko kaže da ne stanujemo? Na zapadu je neka arhitektonska moda da ljudi žive u što neobičnijim kućama :lol: .
Šalu na stranu, svaki oblik građevime ima svoj smisao. Na istoku imaš preteču Feng Šui-ja, Vastu, nauku o stanovanju (uslovno rečeno). Tu se detaljno obrađuje zašto je neki oblik (između ostalog oblik i mesta gde živimo) definisan kao povoljan ili nepovoljan (ili oni bi rekli "Vastu puruša treba da bude zadovoljan"). Ako su tolike drevne civilizacije oblik piramide smatrali za bitan, onda to svakako ima i svoj smisao.
Samo, ko što reče (ti, čini mi se ) na početku, danas se gleda praksa, koju zgradu je najjeftinije izgraditi :mrgreen:.

Ko kaže da ne stanujemo? Na zapadu je neka arhitektonska moda da ljudi žive u što neobičnijim kućama :lol: .
Šalu na stranu, svaki oblik građevime ima svoj smisao. Na istoku imaš preteču Feng Šui-ja, Vastu, nauku o stanovanju (uslovno rečeno). Tu se detaljno obrađuje zašto je neki oblik (između ostalog oblik i mesta gde živimo) definisan kao povoljan ili nepovoljan (ili oni bi rekli "Vastu puruša treba da bude zadovoljan"). Ako su tolike drevne civilizacije oblik piramide smatrali za bitan, onda to svakako ima i svoj smisao.
Samo, ko što reče (ti, čini mi se ) na početku, danas se gleda praksa, koju zgradu je najjeftinije izgraditi :mrgreen:.

a tema s...feng shuijem ima veze....kako
tj. kako li feng shui...gleda na
stanovanje u piramidama ili..piramide, uopce :think:

i sta ti... mislis...sto ne stanujemo u piramidama? :think:

A sta ti mislis. Zasto su u praistoriji ljudi ili ko vec, gradili ovako nesto svuda po svetu?

Piramida u Bosni
Bosanska-piramida-Sunca-02.jpg

I kako su mogli da grade ovako nesto kada tvoja sveznajuca zvanicna nauka kaze da su u to vreme ljudi ziveli po pecinama? :think:

Ili tu ima nesto ali se to ne moze uklopiti u materijalisticki pogled na svet pa onda oni ....... iz Myth Busters-a moraju da slede Anstajnovu maksimu:
"Ako se činjenice ne poklapaju sa teorijama i pretpostavkama, promeni činjenice." A. Anštajn

A sta ti mislis. Zasto su u praistoriji ljudi ili ko vec, gradili ovako nesto svuda po svetu?

Piramida u Bosni
Bosanska-piramida-Sunca-02.jpg

I kako su mogli da grade ovako nesto kada tvoja sveznajuca zvanicna nauka kaze da su u to vreme ljudi ziveli po pecinama? :think:

Ili tu ima nesto ali se to ne moze uklopiti u materijalisticki pogled na svet pa onda oni ....... iz Myth Busters-a moraju da slede Anstajnovu maksimu:

lajes na pogresnu...banderu
naime, sve i da su gradili...kad i kako ti mislis...stambene piramide
jos ne vidjesmo...nadjosmo...
ili ti mozda znas za neku? :mrgreen:

lajes na pogresnu...banderu
naime, sve i da su gradili...kad i kako ti mislis...stambene piramide
jos ne vidjesmo...nadjosmo...
ili ti mozda znas za neku? :mrgreen:

Otkud znas da ih ne nadjosmo? Nadjosmo piramide u Kini nedavno...gomilu njih, ali ih eno vlasti posumljavaju i zatrpavaju? Pitam se zasto? Da nisu mozda nasli stanare unutra ali se takvi stanari ne uklapaju u zvanicne teorije pa su se vladari sveta i cuvari istine prihvatili Anstajnove maksime.

Otkud znas da ih ne nadjosmo? Nadjosmo piramide u Kini nedavno...gomilu njih, ali ih eno vlasti posumljavaju i zatrpavaju? Pitam se zasto? Da nisu mozda nasli stanare unutra ali se takvi stanari ne uklapaju u zvanicne teorije pa su se vladari sveta i cuvari istine prihvatili Anstajnove maksime.

i....posto znas da smo ih nasli...vjerojatno znas i cemu su sluzile...
dakle, jesu..stambene? :zper:
mada, u ovim koje jesmo nasli stambenih nema...iz nekih...kosmickih razloga...? :mrgreen:

inace, ta prica vlast ovo...vlast ono...
ako je..."procurila" informacija da nesto postoji..."procurice" i detalji...
svidjalo se to...vlasti ili ne...

i....posto znas da smo ih nasli...vjerojatno znas i cemu su sluzile...
dakle, jesu..stambene? :zper:
mada, u ovim koje jesmo nasli stambenih nema...iz nekih...kosmickih razloga...? :mrgreen:

inace, ta prica vlast ovo...vlast ono...
ako je..."procurila" informacija da nesto postoji..."procurice" i detalji...
svidjalo se to...vlasti ili ne...

Pa procurele su informacije tek devedestih godina proslog veka, a definitivno tek nedavno zahvaljujuci google earthu. I dalje je zabranjen svaki pristup tim piramidama.

Jedna od njih je dvaput veca od keopsove.
chinesepyramids.jpg

Ova u sredini je "pošumljena" drvecem to jest sakrivena.

Pa procurele su informacije tek devedestih godina proslog veka, a definitivno tek nedavno zahvaljujuci google earthu. I dalje je zabranjen svaki pristup tim piramidama.

Jedna od njih je dvaput veca od keopsove.
chinesepyramids.jpg

Ova u sredini je "pošumljena" drvecem to jest sakrivena.

pa sad...u Kini je zabranjen pristup kojecemu...
medjutim, o tim...grobnicama podataka ima...
e, sad...nigdje nema podatka da se radi o...stambenim objektima...
ili ti mozda znas za neki?
elem, lijepo ti rekoh...pogresno drvo...i dzabe ga obilazis...:mrgreen:

Е ово ме подсетило на моју професорку физике...Она каже да су у тој пирамиди уписане све могуће вредности,да је она математички прорачуната тако да се може очитати растојање Земље од Сунца,и остало...толико од мене ;)

Tvoja profesorka je potpuno u pravu. Dokazi su ovdje: http://www.scribd.com/Vidusa

Back