Pilula "za dan posle" ...

• Začetnik teme Začetnik teme Nelica
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
Hmmmm,momak farmaceut, ne da da se kako on kaze "kljukam hormonima". z:hm:
Ne znam, moram neshto uchiniti po tom pitanju, svjesna sam da je suvishe rizichno ovako.
necu da osudjujem al nema logike...ako ne da da se trujes kontraceptivnim pilulama sto ti onda daje da popijes ovu 7 puta jacu i goru...onda nemoj ni njom da se trujes z:mrgreen:
@ Vanda, nashla sam post. ;)

Znachi, moze bez recepta?

Kupicu ih.

Hvala ti mnogo! ;)

kontraceptivne pilule mozes da kupis u apoteci i bez recepta, al u privatnoj, i kad dobijes recept ti ih kupujes samo ti malo nesto umanje..zavisi od marke... ali bolje bi bilo da malo procaskas sa gin o izburo koje marke i pre uzimanja odradis krvnu sliku, kolposkopiju i papa test jer ako nesto ne valja kod ova tri testa onda ne bi trebalo da ih uzimas

Pa to je ono chemu ova sluzi - da izazove ranije / ili na vrijeme menstruaciju. Morash krvariti od nje.

nema veze msnstuacija, hocu da kazem ne izaziva ona nasilno menstruaciju... menstruacija ce doci sve jedno jer kad jajna celija nije oplodjena ili nije "prikacena" za zid maaterice organizam se ponasa ko da nije bilo oplodnje i izbacuje zadebljalo tkivo na zidu materice sto je ustvari menstruacija...ova pilula moze da napravi pometnju u vremenu dolaska menstruacije da porani ili zakasni (meni dosla tacno 28 dan ...pr) ali ne izaziva nasilno

uostalom lepo pise u onom receptu u leku...procitajte

Izguglala sam + chula se sa Vandom na pp.

Hvala vam josh jednom! :*

nemoj tako nezainteresovano da se ponasas prema svom telu...idi kod gin ne ujedaju...jeste neprijatno na pocetku dok se naviknes na taj osecaj da moras da se raskrecis pred nekom nepoznatom zenom/muskarcem ali progutaj knedlu i izdrzi...ako si dovoljno zrela da se ebes onda si vala i za to da istrpis pregled i popricas sa gin....ako ce ti biti lakse uhvati decka za rucicu pa idite zajedno da ti pravi drustvo

odradi bris sekreta, kolposkopiju, papa test a mozes i ultrazvuk da trazis ako tvoj dz ima te aparate...pa ako je sve u redu onda ces skinuti jednu brigu s grbace i mozes da porazmislis o pilulama il sta ti vec odgovra ...

da li je neko koristio pilule za dan posle postinor?i kakva iskustva ima?

Imaš temu na pdf Zdravlje...tamo je detaljnije objašnjeno...sve u svemu one su štetne za organizam i nisu najpouzdanije, nikako nisu sredstvo za kontracepciju već prevenciju kada se desi...možeš jednom u šest meseci da ih koristiš....piju se po dve....i ne treba se zahebavati sa tim....bolje su od abortusa, ali najbolje je da do potrebe da ih uzmeš ni ne dođe (kondom glavu čuva)....prave lom u organizmu...osećaćeš se jako loše kao da će ti organizam eksplodirati....i moraju da se uzmu u roku od 72 h...

da li je neko koristio pilule za dan posle postinor?i kakva iskustva ima?

Jela ja jednom i nikad vishe...

sledeci put cu se radije niz stepenice baciti....

muka,nesvjestica,migrena,problemi s pritiskom,radrazljivost,cudni bolovi u donjem dijelu stomaka....
i onda mi je kasnilo 15 dana....
i onda sam nocni ulozak znaci,ebena pelena....napunila za 15 minuta...i tako sledecih 5 dana....

i dalje kad se iznerviram pritisak mi se shebe totalno,shto prije toga nisam dozivljavala....

ali dobro,ja sam baksuz sa jako loshim genetskim predispozicijama za normalan zivot...

tako da....sve shto gutash gutaj uz amin dobrog ginekologa...

Elem, moja prijateljica je toliko chesto pila da je skroz bila poremetila ciklus, krvarila non stop, imala ciste... uzas zivi. Onda je uzimala neku terapiju i sad je okej.
Al mi smo cure, imamo po 18,19 godina... A vecj takvi problemi.

Ja sam je samo jednom koristila... A uvijek se chuvam. :) Mislim...chuvam metodom prekinutog snoshaja. :)
Al to funkcionishe. ;)

To nije cuvanje no ruski rulet z:hm:

Hmmmm,momak farmaceut, ne da da se kako on kaze "kljukam hormonima". z:hm:
Ne znam, moram neshto uchiniti po tom pitanju, svjesna sam da je suvishe rizichno ovako.

Kad je tako fini nek zaboravi na svoje uzivanje pa nek nosi kondom z:hm:

Ljudi,imam drugaricu koja je sa momkom imala odnos i popila Vikelu. Chini mi se 12. januara,a ciklus joj pocheo 4. januara. I dobije 17.
Nije imala nikakve nuspojave, ali juche joj je dok se seksala malo krvarila,a josh nije vrijeme da dobije,tek joj je proshlo.
Jesu to poshandrcani hormoni,pa treba da se stabilizuju ili shta?
Da li je mogucje da josh uvijek ima reakciju na Vikelu?
Pila je samo jednom,prije godinu dana.
[ prikupila sam sve detalje, za svaki sluchaj.]

Кад се попије пилула ''за дан после'' велика већина жена и добије менструацију у року од 5 дана.
Твоја другарица је одреаговала на пилулу баш као што и треба.
Наравно, слажеш се да није добро то радити свом телу- има 4. јануара, па опет издејствује крварење за десетак дана.
То је мучење организма и свих жлезда које учествују у нормалном циклусу (и хипоталамуса, хипофизе, а и јајника).
Те пилуле треба свако да заобилази у широком луку.
Док фармација није постала овако моћна како данас јесте, та пилула се одобравала само у специјалним приликама: код силовања и инцеста.;)
То најбоље говори колико су штетне и опасне.

Znachi, bez obzira shto je dobila 17.,pa joj je menstruacija proshla, u redu je shto je prestalo, pa sad opet malo krvari, dok se ne ustabili ciklus i nije nishta rizichno?

Ovo me apsolutno natjeralo da apsolutno ne uzimam u obzir vishe seks bez zashtite,da se i meni ne desi. :-|

Кад се попије пилула ''за дан после'' велика већина жена и добије менструацију у року од 5 дана.
Твоја другарица је одреаговала на пилулу баш као што и треба.
Наравно, слажеш се да није добро то радити свом телу- има 4. јануара, па опет издејствује крварење за десетак дана.
То је мучење организма и свих жлезда које учествују у нормалном циклусу (и хипоталамуса, хипофизе, а и јајника).
Те пилуле треба свако да заобилази у широком луку.
Док фармација није постала овако моћна како данас јесте, та пилула се одобравала само у специјалним приликама: код силовања и инцеста.;)
То најбоље говори колико су штетне и опасне.

????
ja sam je popila u dane ovulacije dobila posle 14 dana.... tako nekako...kad se sve sracunalo secam se da mi je doslo na 28. dan...a to nije nikako posle 5 dana od ovulacije :lol:

Znachi, bez obzira shto je dobila 17.,pa joj je menstruacija proshla, u redu je shto je prestalo, pa sad opet malo krvari, dok se ne ustabili ciklus i nije nishta rizichno?
Ovo me apsolutno natjeralo da apsolutno ne uzimam u obzir vishe seks bez zashtite,da se i meni ne desi. :-|
Није ризично, тако је то кад се узимају таблете које садрже абнормалну количину хормона. Морају да јој измуче мало јајнике и материцу. Ништа то није невиђено и чудно, али штетно јесте.;)

????
ja sam je popila u dane ovulacije dobila posle 14 dana.... tako nekako...kad se sve sracunalo secam se da mi je doslo na 28. dan...a to nije nikako posle 5 dana od ovulacije :lol:
И то је могуће.
Знаш, организам, ни један, не функционише као сат, па и сат уме да жури и да закасни.;)
Њихов механизам дејства се своди на спречавање усађивања оплођена јајне ћелије у ендометријум.
И онда оне доведу до ''сљушћивања'' ендометријума тј. до крварења.
Код већине делују тако.
Наравно, као што рекох, увек постоје и изузеци.;)

Ja sam uptrebila te pilule dva puta do sad, na zalost.
Znam da su stetne. Meni doduse nije bilo nista. Jedna se pije odmah a druga valjda u roku od 24 sata, pise u uputstvu. Belo pakovanje sa nekom roze ruzom...i nije mi bilo nista. Kao da sam pila aspirin.
Jedna cura, sad ne preporucujem nego navodim primer, ih je pila skoro na svaka tri-cetiri meseca i nije imala nekih poroblema sad ima dvoje dece. Ako mene pitas trebala je i ta dva puta da ih popije jer nije zavrsila fax, neodgovorna. :roll:
Moj savet ti je da pazis da do toga ne dodje, a kad dodje, *** bolje i to nego pu, pu, pu daleko bilo abortus ili da cuvas dete za koje nisi spremna pa da mu posle prebacujes kako si se zrtvovala zbog njega.
I ... uvek je bolje da odes kod ginekologa ako imas neki problem, jer je svaki organizam prica za sebe.

Poslednja izmena:
Popila sam Postinor u 22. danu ciklusa, ali do sada nisam koristila tablete za dan posle. Smatram da nije bilo razloga da pijem tablete, ali sam ih popila " za svaki slucaj ". Polako me prestaju simptomi PMS-a, ali jos uvek ni traga od menstruacije. Interesuje me sta tacno Postinor " radi ", ali laichki i da li cu dobiti menstruaciju uskoro ?

Popila sam postinro u 22. danu ciklusa, ali do sada nisam koristila tablete za dan posle. Smatram da nije bilo razloga da pijme tablete, ali sam ih popila " za svaki slucaj ". Polako me prestaju simptomi PMS-a ali jos uvek ni traga od menstruacije. Interesuje me sta tacno postinor " radi " ali ako moze alicki, i da li cu dobiti menstruaciju uskoro ?
Све ће бити ок.
Ако си попила постинор, добићеш сигурно.
Кад? То је тешко рећи, с обзиром да си се накљукала хормонима, али трудноћа као последица је готово немогућа.

Није ризично, тако је то кад се узимају таблете које садрже абнормалну количину хормона. Морају да јој измуче мало јајнике и материцу. Ништа то није невиђено и чудно, али штетно јесте.;)

И то је могуће.
Знаш, организам, ни један, не функционише као сат, па и сат уме да жури и да закасни.;)
Њихов механизам дејства се своди на спречавање усађивања оплођена јајне ћелије у ендометријум.
И онда оне доведу до ''сљушћивања'' ендометријума тј. до крварења.
Код већине делују тако.
Наравно, као што рекох, увек постоје и изузеци.;)

znam da ne funkcionise kao sat...nego da se devojke ne bi zbunjivale zato sam pitala ono da objasnis malo sire kad vec izbacujes neke cinjenice, da ne bude posle da se javi neka kojoj nije tako delovalo pa da se zabrine ...

Back