Pilula "za dan posle" ...

• Začetnik teme Začetnik teme Nelica
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
Pa ovako,naime,dobila sam 3.10.(ciklus mi traje od 22 do 25 dana) a 6.10. sam imala odnos sa svojim dechkom,medjutim,bili smo malo 'poljuljani' pod dejstvom alkohola :))) i desio se peh te je on sasvim sigurno svrshio u mene. Odmah posle 12h sam popila postinor,pa posle 12h i drugu pilulu. Prva dva dana sam bila malo malaksala mada pre mozhda od stresa nego od pilule,ali poslednja 3,4 dana mi je bilo bash loshe! Bol u predelu grudnog kosha,malaksalost,nervoza,muchnina itd... Zabrinula sam se i pitala sam ginekologa na forumu 21dan i on mi je odgovorio da to nisu simptomi postinora jer je proshlo dosta vremena otkako sam popila te me je to zbunilo!!! Ja sam i dalje uplashena da sam mozhda zakachila jer sam verovatno vec bila ushla u plodne dane,ili odmah sutra(a spermatozoidi zhive u telu zhene i do 4 dana). Inache ja se neshto ne uzdam u efikasnost postinora jer kazhu da je ukupna prosechna efikasnost 75% a zamislite koliko devojaka/zhena koje ga popiju ne bi zakachile ni bez postinora! Npr. gomila mojih drugarica koje ga piju kada im pukne kondom a dechko nije ni ejakulirao...??

Bad_Wolf ne morash biti tako surov! Treba mi samo vashe mishljenje da li da se cimam i da uradim hcg test ili da se opustim i chekam da dobijem...E da,posle koliko mozhe da se radi hcg test,14 dana??
Ja mislim da mi jesu bili plodni dani jer ja dobijam neshto zbrda-zdola,al' uglavnom na 23 dana! A rachunajuci onim sistem plodni-neplodni...dan posle to bi bilo to! Ma ni ja nisam neshto prestravljena sad,ne prave se deca tako lako bash,ali u poslednje vreme sam se nachula pricha o zhenama koje su zatrudnele prilikom seksa i tokom zadnjih dana menstruacije,tako da bi mi bolje bilo da povedem rachuna...:)

Poslednja izmena:
Bad_Wolf ne morash biti tako surov! Treba mi samo vashe mishljenje da li da se cimam i da uradim hcg test ili da se opustim i chekam da dobijem...E da,posle koliko mozhe da se radi hcg test,14 dana??

Niko ovde nije vidovit da bi mogao da ti kaže da li pilule deluju ili ne. Glupo je što si popila pilulu 7.dana ciklusa. Ako ti je zapelo toliko idi u privatnu laboratoriju i urati Hcg iz krvi, tu se vidi pre nego na testu...

Ja mislim da mi jesu bili plodni dani jer ja dobijam neshto zbrda-zdola,al' uglavnom na 23 dana! A rachunajuci onim sistem plodni-neplodni...dan posle to bi bilo to! Ma ni ja nisam neshto prestravljena sad,ne prave se deca tako lako bash,ali u poslednje vreme sam se nachula pricha o zhenama koje su zatrudnele prilikom seksa i tokom zadnjih dana menstruacije,tako da bi mi bolje bilo da povedem rachuna...:)

Nije surovo, nego ti imas razmazeno pitanje - sta sad treba da ti kazemo? Ti si dobra devojcica, pa shodno tome verovatno ti se nije desila nezeljena trudnoca...

Ako si zaglavila - jesi: treba sto pre da se presaberes sta ces. Ako i jesi ili nisi - treba da se ponasas pametnije i zrelije i uopste i u sexualnom zivotu.

Ja mislim da bi najbolje bilo da ne postoje forumi jer je ochigledno da na njima samo gube vreme iskompleksirani umovi kritikujuci sve redom...................... Nisi morao ni da odgovorish ako ti se ne dopada,ova tema ima naziv Pilula "za dan posle" koliko mogu da primetim te shodno tome i treba da bude tok ovih komentara.
Mislim da stvarno nije u tvom domenu da se bavish time da li sam ja odgovorna ili ne jer me,kao prvo,ni ne poznajesh,a veruj mi,kad bi znao ko sam ja uopshte,ne bi se usudio da mi tako odgovarash.

Ja mislim da bi najbolje bilo da ne postoje forumi jer je ochigledno da na njima samo gube vreme iskompleksirani umovi kritikujuci sve redom...................... Nisi morao ni da odgovorish ako ti se ne dopada,ova tema ima naziv Pilula "za dan posle" koliko mogu da primetim te shodno tome i treba da bude tok ovih komentara.
Mislim da stvarno nije u tvom domenu da se bavish time da li sam ja odgovorna ili ne jer me,kao prvo,ni ne poznajesh,a veruj mi,kad bi znao ko sam ja uopshte,ne bi se usudio da mi tako odgovarash.

Nisam ni mogao da ti odgovorim, jer nisi ni postavila pitanje. Jesi stavila znak pitanja, ali pre kao cudjenje, svakako ne kao kraj upitne recenice.

Gde sam ja rekao da si ti neodgovorna?

A ovo za usudjivanje - to ostavi za brbljanje po kaficima, sa drugaricama.

---
Da rezimiram:

- citaj pazljivije - dao sam ti zivotan savet, a ti ocekujes podrsku na 4umu, za nesto gde ti ne treba podrska,
- ako post-ujes javno, moras da budes spremna da nisu svi post-ovi po tvojoj volji,
- razno.

E, ajde malo spusti loptu. Pročitaj svoje postove pa ćeš sama zaključiti da tražiš nemoguće, pogotovo od forumaša. Budi odgovorna pa idi pitaj ginekologa, i onako ovde nemaš pojma ko je ko i ko daje iskrene savete a ko se sprda.
Ova tema se polako pretvorila u mesto gde dolaze devojke, da bi ih druge tapnule po ramenu i rekle:''Nije to ništa strašno, svakom se desi!'' a to je živa glupost, to je i te kako strašno!

izvini sto cu te dodatno uplasiti,ali u ovom slucaju pilula nije delovala...

Али прича ,,неколико пута је деловала'' ... мени звучи страшно. Ја морам да критикујем, наравно! :confused:
Пилула ,,за дан после'' узима се у крајњој нужди, а не као контрацептивно средство!
Ако је једном коришћена, требало би да то буде сигнал да треба размишљати о дугорочној контрацепцији.
Разне ,,анти беби'' пилуле су веома ефикасне, успут, повољно делују на многе ствари у организму, добре су за кожу, косу, нокте...
И није страшно отићи до гинеколога, верујте ми!

Back