Pileća supa za prehladu

Kako vi pravite pileću supu?
Proveravaš ili ne znaš?
Pileću, juneću, pačiju kuvam na isti način.
U šerpu nalijem vodu, stavim meso, dodam; glavicu na plotni prepečenog luka, lovor, list kupusa, krompir, peršun, paštrnak, parče celera, šargarepu, biber u zrnu, so.
Kada se skuva, procedim supu, šargarepu i meso iseckam i dodam supi, zakuvam domaćim rezancima, knedlama i korigujem ukus suvim začinom.
Ako imam svežeg peršunovog lista dodam isececkan.

Moji najviše vole kada u proceđenu supu dodam vrlo malo pirinča, blagu zaprškicu od brašna i na kraju umućenu pavlaku sa jednim žumancetom.
Svako sebi u tanjir sipa limunov sok.

Proveravaš ili ne znaš?
Pileću, juneću, pačiju kuvam na isti način.
U šerpu nalijem vodu, stavim meso, dodam; glavicu na plotni prepečenog luka, lovor, list kupusa, krompir, peršun, paštrnak, parče celera, šargarepu, biber u zrnu, so.
Kada se skuva, procedim supu, šargarepu i meso iseckam i dodam supi, zakuvam domaćim rezancima, knedlama i korigujem ukus suvim začinom.
Ako imam svežeg peršunovog lista dodam isececkan.

Moji najviše vole kada u proceđenu supu dodam vrlo malo pirinča, blagu zaprškicu od brašna i na kraju umućenu pavlaku sa jednim žumancetom.
Svako sebi u tanjir sipa limunov sok.
Proveravam, supa mi je jedno od omiljenih jela na meniju.

Što se sastojaka tiče, i ja pravim vrlo slično, ali uvek odvojeno prvo skuvam meso, jer se meso u principu duže kuva nego povrće. Posle dodajem povrće onim redom da se svako kuva onoliko koliko mu je potrebno.

Proveravam, supa mi je jedno od omiljenih jela na meniju.

Što se sastojaka tiče, i ja pravim vrlo slično, ali uvek odvojeno prvo skuvam meso, jer se meso u principu duže kuva nego povrće. Posle dodajem povrće onim redom da se svako kuva onoliko koliko mu je potrebno.
Probaj da zakuvaš supu sa pirinčem.
Vrlo malo pirinča u vrelu supu da se kuva
Odmah na masnoći kašiku brašna lagano propržim, da peni a ostane belo, nalijem malo supe dobro promešam da nema grudvica i vratim u šerpu sa supom da malo ukuva.
Na kraju umutim žumance sa pavlakom i dodam supi.
Prelepa je i bez limuna, sa limunom još bolja.

IMG_20231107_125953.jpg

Juneća sa knedlama

Back