Pijani vozači u Moldaviji za kaznu rade u mrtvačnici

dlugomir

stari roker
Moderator
Poruka
208.658
Vozači u Moldaviji kojima je oduzeta dozvola zbog vožnje pod uticajem alkohola, mogu da je dobiju nazad ako pre svega uplate oko 200 evra, i na taj način kupe ulaznicu u poseban korektivni program.
Njihov glavni zadatak je da u bolnicama pomažu medicinskom osoblju prilikom pružanja pomoći žrtvama saobraćajnih nesreća, a kada tu pomoć nije potrebna, što je vrlo često, prosleđuju ih na drugo odeljenje. Radi se o mrtvačnici, a moraju da rade sve poslove koji se tamo inače rade (asistencija u autopsijama, pranje leševa, itd...).
https://www.021.rs/story/Zivot/Maga...i-u-Moldaviji-za-kaznu-rade-u-mrtvacnici.html

Uh ... deluje gadno, ali je izgleda efikasno. Od 600 ovako kažnjenih za 3 godine imali su samo jednog povratnika.
Kako bi bilo da se ovo uvede i kod nas? :think:
 
Uporni ljudi piju i voze dok ih država ne sankcioniše. Ono što je meni zapalo za oko je da žene uopšte ne hvataju a znaju po gradovima da budu pijane ko letva za volanom.
Za muškarce znam da vole reći da ih nikad nije uhvatilo i da uvek mogu da voze. Nažalost, to se ponavlja i ponavlja dok ne dođe do prve sankcije ili nemilog događaja.
Imaš pravo, žene ređe pod dejstvom sedaju za volan, mada ima i njih koje su hrabre i ''čeliče se''. Kao: ''Ma, sve znam napamet, kratka je relacija, ne može ništa da krene po zlu!''
Ko god hoće da testira hrabrost i da se čeliči, neka prvo isključi sve ostale iz igre, a saobraćaj nije mehanizam u kom individualac može da trenira individualnost. Tu svako direktno utiče na druge.
 
Ja sam bio sa jednom koja je pila kao smuk u stvari sa dve. Odrveni posle flaše votke i ode z:shock: kaže zaustave me i ja se samo smeškam i trepćem.
Saobraćajna policija ne sme da zakaže jer je u tom slučaju njihova krivica još veća.
Ne znam šta si želeo da istakneš, da su bile toliko lepe da su treptajima svojih (pijanih) očiju izbegle kazne posle žestokog opijanja?
 

Back
Top