Pijana beba

Manga Hilux

Legenda
Moderator
Poruka
71.049

RODILA PIJANU BEBU! Novorođenčetu izmereno 2,8 promila alkohola u krvi: Cela bolnica u šoku!​

Jedna žena (41) iz poljskog grada Žuromin, došla je pijana na porođaj, usled čega je novorođenčetu izmereno 2,8 promila alkohola u krvi, nakon što se porodila.


Ovaj šokantan događaj dogodio se 3. januara u Samostalnom javnom kompleksu zdravstvenih ustanova u Žurominu, kada je potpuno pijana žena došla u bolnicu i ubrzo potom rodila bebu.

Sadržaj alkohola u krvi bebe alarmirao je lekare, jer je kod bebe izmereno čak 2,8 promila, a kod majke 2 promila alkohola u krvi. Na sreću, novorođenče je preživelo, a o incidentu je obaveštena policija.
- Tužilaštvo sprovodi istragu iz člana 160. Krivičnog zakonika, odnosno izlaganje deteta gubitku zdravlja i života najbliže osobe – majke. Dete je pri rođenju imalo 2,8 promila alkohola u organizmu. Protiv majke deteta nisu preduzete nikakve preventivne mere - kaže tužilac Kamil Ritlevski, zamenik okružnog tužioca u Mlavi.
Majka i ćerka
FOTO: PAWEL OPASKA / PANTHERMEDIA / PROFIMEDIA / PROFIMEDIA
Majka i ćerka

I ranije je zloupotrebljavala alkohol​


Istražitelji, zarad dobrobiti odojčeta, ne obaveštavaju o njegovoj daljoj sudbini. Nezvanično, kako saznaju tamošnji mediji, dete je odvojeno od majke i nalazi se na bezbednom.
Kako prenose tamošnji mediji, žena je bila pod starateljstvom uslovnog službenika socijalne službe jer je i ranije zloupotrebljavala alkohol. Ova 41-godišnjakinja ima jedno starije dete koje se trenutno nalazi u centru za negu i obrazovanje.
Protiv 41-godišnje žene još nije podignuta optužnica. Za delo iz člana Krivičnog zakonika na koje se navodi tužilac zaprećena je kazna zatvora od 3 meseca do 5 godina.
izvor Ciech Press
 
Poslednja izmena od moderatora:
Знаш ти одакле потиче израз Пијан као мајка?
Можда жена није хтела анестезију :lol:
 

Back
Top