Kada beba počinje da reaguje na svoje ime?

Nina

Zlatna tastatura
Supermoderator
Poruka
333.450
1706103797-shutterstock_2040223508-750x500.jpg


Mnogi roditelji se pitaju kada beba počinje da prepoznaje svoje ime, jer zvukove počinju da prepoznaju sa samo nekoliko meseci.
Od trenutka kada se beba rodi, ona sluša vaš glas i počinje da ga prepoznaje veoma rano, jer je uostalom slušala i vas u stomaku. Međutim, njen odgovor na sopstveno ime dolazi nešto kasnije.Kao i kod razgovora, hodanja, i ovo se razlikuje od deteta do deteta.

Kada će beba odgovoriti na svoje ime?
Mnogi roditelji jedva čekaju ovaj trenutak i pitaju se kada će dete zapravo reagovati kada ga pozovemo. Stručnjaci kažu da se to može primetiti između osmog i 10. meseca.Kao i kod svih drugih prekretnica, ne postoji tačno vreme kada će dete prepoznati svoje ime. Do 15. meseca dete će verovatno početi da se odaziva direktno na svoje ime.

Kako dete počinje da prepoznaje ime?
Sve bebe su različite, tako da i ovo varira od deteta do deteta. Međutim, postoje neke indicije da počinje da se odaziva na ime
– kada čuje svoje ime, počinje da se okreće da vidi odakle dolazi zvuk
– prestaje to što je radila jer je čula ime
– dete se smeje ili odgovara glasom kada ga čuje

Ako želite da pomognete svojoj bebi da prepozna svoje ime, pedijatar dr Rasel Horton, predlaže da ga koristite što je ranije moguće i da pokušate da budete dosledn
„Ponavljanje je ključni faktor u tome kako bebe i mala deca uče“, kaže Horton.Dok pomažete svojoj bebi da nauči da prepozna svoje ime, važno je da koristite i topao glas.
link
 

Back
Top