Pice i kakve volite

1697380715108.png

Potpuno sam basic bitch po pitanju pizza.
Ne volim ja tu puno da eksperimentišem.
Najviše volim dobru staru Kaprićozu (pelat, puuuuno punomasnog kačkavalja, šunka/pečenica, šampinjoni i naravno origano).
Eventualno još dolazi Kvatro formagi u obzir rosa ili bjanko (mocarela, gorgonzola, parmezan i krem sir, sa ili bez pelata).
Ništa ljuto ne dolazi u obzir niti ne daj Bože voće.

Interesantno mi je da probam pizzu sa crnim testom u koje su stavili sipino mastilo pa otuda crna boja, zanima me ima li neke razlike

Pravim često picu i moja djeca je obožavaju. Tijesto pustim sat da odstoji, ide pasata sa bosiljkom, ribani sir, gljive, suho meso, origano... Pečem je na 300 stepeni ali skroz podignem do gornjeg grijača, nakon 9 minuta pečenja gotova je sa gornje strane e onda koristim mali trik tako što je stavim na plamenik jednu minutu da dobije baš onu zagorenu donju koricu.
Ja nemam rernu na 300 step
Samo 250
Zanimljivo ovo na rešetku, probaću

Drugar jednom pravio sam pizza pekač, rekao mu neko da mora da razvije 450 stepeni, i da pizza mora da bude gotova za samo 3 minuta.
Stavio lik grejače ukupne snage 8 kilowata.
Ubacio pizzu, izvadio posle 3 minuta - ugljenisala se 😂
Toga dana su u Futogu svima zatreperele sijalice 😂😂😂😂
Uh.
Ma ja mislim da nema pečenja pizze a da bude full bez drvene peći.
Meni je pravljenje pečenje u rerni frustracija, a rezultat nepredvidiv. Svaki 3.put mi uspe da se testo ispeče a da nadev ne bude prepečen i suv

Na 50m od mene je pizzerija, drze neki Arapi, ali je majstor neki klinac, 26 godina, iz Napulja.
Greh je koliko su dobre pizze 😎
Po napuljskom receptu...slika u dodatku.

I ja se slažem, bolje majstorima dati koji euro ili dinar nego sam petljati...

Što manje priloga to je bolja sama pizza. U suprotnom su prilozi to što čine pizzu...

Prilozi

• IMG_20230828_122250.jpg
    IMG_20230828_122250.jpg
    117 KB · Pregleda: 7

Back