JOCCCA
Zainteresovan član
- Poruka
- 227
Dorada!
Donji video prikazuje kako da instalirate aplikaciju na početni ekran svog uređaja.
Napomena: This feature may not be available in some browsers.
pa tebi zaista nema na cemuTowelie a.k.a. Peskiric:Nema na cemu.

Mnogo mi se dopada ovo misljenje.divlja:Ako kapiras fotografiju kao umetnost, onda se ovo pitanje malo komplikuje.
Uporedite npr. neke stare filmove i njihove rimejkove sa poboljsanim efektima.
Uradjena fotka moze vise da fascinira, ali i da nas ostavi praznim cim prodje fascinacija, dok jedna fenomenalna obicna fotka moze da ima "dusu" i da nas osvoji za sva vremena. Ja sam u sustini protivnik pukog profesionalizma. Tako nastaju zanatlije, a ne umetnici. Naravno, ovo prvo treba i mora da postoji, photoshop treba da se koristi. A sad koliko i koja je svrha, to je drugo pitanje. :razz:
Obersturmfuehrer:sto se mene tice, photoshop u digitalnoj fotografiji je isto sto i proces razvijanja u 'obicnoj'....
isto kao sto onaj sto razvija sliku doda malo vise ove ili one kiseline, ja tako povecam ili smanjim kontrast..
dakle PS nikako ne moze da unisti umetnicki 'dojam' fotografije, vec samo da ga poboljsa![]()

slobce:Koje cake koristite u photoshopu?Ja uglavnom koristim sledecu tehniku za izolaciju objetka.
Prvo zoomiram sliku na 100%, zatim koristim polygonal lasso tool da oznacim granice objekta, zatim idem na selection > modify > contract nekoliko piksela (1-3),
zatim selection > modify > smooth nekoliko piksela , pa selection > inverse , pa
selection > feather nekoliko piksela , pa udarim delete na keyboardu i voala.Ostaje samo izabran objekat na beloj pozadini.
Isti efekat mozete dobiti kada fotkate predmet na beloj pozadini , sa jakim osvetljenjem ali uz malo laksu obradu u photoshopu.Otvorite fotku, pa idete na image > adjustments > curves
i malo na ovaj nacin osvetlite fotku.Povucite krivu curves ka gornjem levom uglu, ali ne previse da fotka ne bi "bljesnula".Zatim idite na image > adjustments > levels, pojacajte beli level koliko treba a takodje pojacajte i tamnije nijasne da bi se dobio bolji kontrast.
Toliko od mene za ovaj post.
Slobelix

imam isti aparatslobce:Nisam pristalica teorije da digitalne fotografije ne treba editovati , vec ih koristiti onako kako su ispale kada ste pritisnuli okidac na fotoaparatu.Pored toga, vlasnik sam skromnog samsunga 370 tako da mi ne gine malo rada u Photoshopu svaki put kad hocu da imam bolji kvalitet slike.
nisam zadovoljan fotkamaMASTERMIND:imam isti aparat
zadovoljan sam fotkama
prezirem photoshop
zasto bih te mrzeo?slobce:Nemoj da me mrzis zbog toga

chemu onda topic :?slobce:tacno tako, nema tu filozofije