Pezimizam, optimizam ili realizam..

U čemu se ogleda tvoj trud...šta, osećaš da nešto nije kako treba, ali ipak, se trudiš da gledaš sa vedrije strane...

- - - - - - - - - -

Je si li oduvek takav ili iz iskustva....

Realista sam od rodjenja,uvek sam bio sposoban da procenim svoje mogucnosti i da kazem sta i koliko mogu da uradim,nikada do sada nisam omasio u svojoj prognozi,niti probio neki rok koji sam zacrtao.
A drugi deo mi je iskustvo,mnogo negativnog iskustva. Inace nikada,ni kao mali nisam pokazvao svoje emocije,apsolutno nikada nisam rekao svojim roditeljima da ih volim ili nekom drugom. Mogao bih tako nesto da kazem preko poruke,ali u realnosti nikad.

Ja sam te sve razumela, ali ja ili u nešto se zablesim i verujme100%, ili ne verujem totale....u zadnje vreme sam postala da analiziram sve moguće varijente, mozak mi otekne, ali vredi truda....poenta je ne biti ni pesimista ni optimista već realno analizirati situacije, a to zahteva rad i trud...ne sme se biti lenj, dok stvari ne postanu uigrane i uveštene u analizama..

Ja i sebe cesto testiram,analiziram da li sam dobro postupio tu,da li nesto stvarno volim, ili to volim jer mi novo, ili mozda cak zabranjeno ili volim jer nemam dovoljno saznanja o nekoj drugoj stvari koja bi mi vise odgovarala. Nikada nisam prihvatao stvari na prvu loptu,uvek cujem sve strane price i onda izvucem neki svoj zakljucak i stav koji je u skladu sa mojim moralnim nacelima koja ne moraju biti u skladu sa moralnim nacelima drustva.
Primer,ne znam da li si cula za Varg Vikernesa,on je ubio jednog coveka i spalio par hriscanskih crkava. Mnogi ljudi bi rekli da je on budala,ali ja coveka razumem,on je to uradio zato sto smatra da je Hriscanstvo unistilo skandinavsku relgiju,kulturu,mitologiju i sl,ja njega razumem i ne osudjujem,video sam njegovu stranu price i razumem je. Svaki moj stav ima argument,ali ne znaci da ga ja ne mogu promeniti ukoliko se pojave bolji argumenti za drugu stranu price.

Kako vi tumačite ove ljudske osobine il može se reći stanja duha
...

Ovako je to Tvorac smislio, a ja provalio :

Čovek ( i druga živa bića ) će da oseti polet, tj. optimizam
kad krene da udahne vazduh,
da jede,
da ebe,
da se druži.

Čovek oseća pesimizam
kad nema gore pobrojanog,
ili nije dovoljno kvalitetno gore pobrojano ( recimo nedostatak kiseonika u vazduhu koji diše ).

Kad čovek "izgustira" gore pobrojano
oseća konačni životni pesimizam.

Taj životni pesimizam čovek oseti pokazno i u pubertetu.
Ta se pojava obično završi sa pitanjem " čemu sve to ?".

Ima ih koji ne odu dalje.

uh ne volim ni ja tzv lazni nicim izazvani optimizan
kao kul smo a vidiš da je na ivici nervnog sloma
otkud znam postoji ona zdrava doza optimizma odnosno
tzv pozitivnog samozavaravanja kako ce buducnost biti dobra ili bolja od present tense
inače si u depresiji
sad naravno realnost udara u glavu uvek i prema njoj se vladamo
pesimizam to mi zvuči mazohistički... drugo su povremena crnila neuroze frustracije isl

uh ne volim ni ja tzv lazni nicim izazvani optimizan
kao kul smo a vidiš da je na ivici nervnog sloma

otkud znam postoji ona zdrava doza optimizma odnosno
tzv pozitivnog samozavaravanja kako ce buducnost biti dobra ili bolja od present tense
inače si u depresiji
sad naravno realnost udara u glavu uvek i prema njoj se vladamo
pesimizam to mi zvuči mazohistički... drugo su povremena crnila neuroze frustracije isl
to je glupo

a cesto nesrecne osobe glume kako su uvek optimisticne...

to je glupo

a cesto nesrecne osobe glume kako su uvek optimisticne...
Da, to je čest slučaj..i kao da je postalo u modi....ja sam optimista....a onda je gosn Vučić rekao da on po prirodi nije optimista i onda njegovi dupeglavci poput ministarke energetike to ponavljaju kao papagaji...a naročito me nervira kada neko kaže da je optimista u vezi nečaga, pa kada to ne uspe, šta mu reći....a znao si da se zanosi...izem ti modu...
Zašto se ljudi malo ne ograđuju, i argumentovano iskažu optimizam, neko tako zveknu tu frazu, a pokrića nemaju....zar nije ona narodna isprvna...prvo skoči pa reci hooop.

Poslednja izmena:
Kako vi tumačite ove ljudske osobine il može se reći stanja duha.... u koju vrstru ljudi kiji poseduje ove osobine vi spadate...
Mene lično iritira fraza, tipa....ja sam nepopravljivi optimista...sa kojim argumentima moliću, ili se oslanja na horoskop jelte...

Nadam se najboljem, ali sam spremna na najgore. A šta je to nešto najbolje, više ni ja sama ne znam. A to najgore, već postalo kao štanc mašinom, bojim se, umreću od jednolične hraneeeeeeeee...Ono nešto fino i lepo, baš i ne gledam, tako da čaprkam, uglavnom uvek u nekom crnilu, da ga izbelim do maskimuma ili da učinim, da takvim se zove. Veniš zvan moj um. Prackamo. Peeeeeeeremo. šaramo. Lickamo. Da takvim izgleda. Ja sve gledam crno? Ja sve vidim crnim? Neće biti, gospodo. Jok! Ja imam ubi Bože talenat, vidite, zar ne vidite... da se Sigram s bojama..od realizma, do pesimizma i nazad. Po potrebi, i kako Život zatraži.

:bye:

Back