PEVANJE U HORU!

levrone:
Kapiram, nešto kao počasna garda. :)

ima i onih koji ocajnicki zele da idu na hor, sto zbog druzenja, sto zbog ocene... kod mene u osnovnoj, je bila jedna riba, koja ne da nije znala da peva nego je brundala! i ometala nas.. pokusavali smo da joj objasnimo da nam ne treba, medjutim ona je toliko zelela da bude u horu, cak je i caleta poslala u skolu da razgovara sa nastavnicom... neverovatan slucaj :)

A slussanje hora bi npr. bilo :

:: Utorak 15. novembar, Novi Sad, Sinagoga, 20,00
HOR RADIO-TELEVIZIJE BEOGRAD
Dirigent: Mladen JAGUŠT
Solista: Miodrag JOVANOVIĆ, bas; Maja SMILJANIĆ - RADIĆ, orgulje
Program: Palestrina, Bach, Mokranjac

linabg:
alt je srednji, sopran je visok.. raspon soprana ti je od c1 do a2, a alta je od f do d2.. ako znas note, a predpostavljam da zans :) onda ti odredi gde si.. ako mozes da izvuces sopran, a imas malih problema onda si alt... ako nemas onda si sopran.. eto tako, pojednostavljeno :)

e ****** to je po jednoj filozofiji...mene je dirigentica koja je kao extra struchnjak i to je valjda bash za horsko dirigovanje bez dileme stavila u sopran 2...ali cini mi se da imam malih problema..valjda sam ja neki srednji glas mecosopran :I
ebiga ja izgleda imam boju koja je najbolja u registru npr od f1 do c2 recimo !!! visine mogu da izvucem kad sam dobro raspolozhena raspevana i tako to. a dubine mogu uvek...mada nisu onako zvuchne kao crnkinje daleko od toga ali mogu da prozivedem.. ali
ona je probala ono m-m-m-m- znaci samo zatvorena usta i stvarno tako najbolje zazvuchim u nekom srednjem vishem registru....oko c1, dole gde mi je prirodno da pevam ne zvuchim... :I
mislim aj ne trazhim puno...nisam ja neki pavaroti.....ali mogu da pevam tachno...i volela bih nashtimovan hor...mogu da otpevam dobro kad se raspevam :I
ovi oce izgleda da se ja derem...
inace videla sam ima 14 klasa ljudskih glasova !!! pa sad ti to smesti u hor
alt 1 pevam bez problema shto se tice tih hvatanja ali su mi se cesto zhalili da sam tiha a ja nekako ne mogu jache :IIIII ebem mu sve
a ne razumem u nekim kompozicijama sopran ide jako visoko a onda obichno i alt...tu bi bilo ok da pevam alt ali sta onda po njima treba da radim - da cutim..
amda se bolje osecam kao sopran kao alt sam nekako chudna sama sebi..mozhda zbog uloge u horu a mozhda je to do psihologije da bih pevala moram da budem max opushtena shto nisam i zato ne proizvodim ono shto mi je priroda dala
ebem mu sve
dosadna sam ali shta znam ja se stalno nesto ustruchavam da ih pitam kao dosadna sam ostala bih u ovom horu ali mi se chini da cu da pocnem da krkljam i nervira me kad nekad ne mogu da otpevam hocu da pevam i da se tkao praznim bash me briga za neke koncerte i slichno

mrzim napaljene horkse pevache!!!!!! aaaaaaaaa sve bih ih postreljala!!!!!! kad je talenat nek peva sam

hm amad ko zna mozhda i ja postanem to vremenom ah ha

e oxi kakva je to crkva daj neki info..... :I ocu negde da budem faca shto znam da citam note
ja brate volim te liturgije to mi smiruje nerve izgleda mad ako zna mozhda i to prestanem

ma ok mogu ja da pevam jako ali nekako treba mi zagrevanje shta znam
nije mi jasno uopste sta mogu a sta ne mogu
ma super je sopran valjda je to za mene nemam pojma
:(

jao tu si ja mislila pisem bez veze
ebiga nema shanse :I
ne znam hocu neki jachi hor valjda ce da me drze jos ovakvu kljakavu..hocu da cujem akord dok pevam a ne shum
a kad su vam probe
ma dobro mozhda vec jesam nhp (napaljeni horski pevach) jesam jesam :)
ma svidja mi se ovde ne znam tj dirigenti
a opet..ma imam da uchim

pa kako da ih ogovaram ako kazhem de pevam :III pa neko da me vidi ovde pa...
je l u Bbaruh primaju slabije pevache...kako da stignem do njih
ma neka ici cu ja na 2 hora shta je sigurno sigurno je
ahahah pa ja jesam u 2 hora ja sam bolid : ))))))

sad sam u ovom crkvenom na probnom.....i idem u horkeshkart to je kao opushteni hor
eto ako imash nekog ko oce u razbarusheni hor nek dodje fale nam snazhni soprani po meni:) probe su utorak-petak dorcol rex od pola devet

u bash sam dosadna, a lepo sam se zabavljala dok sam ovo pisala :)
neka bog ce mi oprostiti.....oce

e bila sam u ruzhici crkvi...pa sam onda sad ovo u prvom beogradskom..
shta znam sve ima svoje dobre i lose strane..ovo uruzhici nemamo probe...sada...nego kad treba kao..e tu sam pevala alt 1...pitala dirigenta da predjem u sopran on mi reko kao ne......a i nekako nisam sigurna da li ce mi reci da ne dolazim imam neki strah da ne izdvoji svoju EKIPU i da mene odstrani mada imam nekad i loshe misli i imam pokrice za to i nemam, sad nek procitaju mah mah drugari..u ruzhici se tacno oseca taj nedostatak proba moj neki utisak je da ne pevamo falsh ali nekako nismo hor. a ovde u 1.bg je lepo hor. i josh kad su probe zimi onda lepo na kalish to bash nije mnogo ugodno.....eheheh ako te ne pojedu kuchichi onda mozesh da pevas..mad aje i lepo nigde nije kao tamo. shta znam mada ici cu tamo u nedelju nadam se ako se neshto ne izmeni tamo bih otisla malo da nesto i radim ovde cutim pola liturgije mada je to stvarno hor ali pola pevaju klinci a onda ja nisam uhodana i ne mogu da izvuchem ebeni f2 jedino da shljokam neku rakiju :)....eto sve znate.
a ovde u 1.bgd sam taj sopran2-bez-dileme
nekad mi ide dobro a nekad se osecam glupo mozhda je samo stvar vezhbe.
inache sta pevate to u rakovici pita te napaljeni horski pevach

pa ...
shta smo se dogovorili...otjesh da pevash u "slabijem" ili "jachem" horu

i de mi reci...jesi prvi alt drugi sopran..ili treba da te davi neko?
:)

i meni lepo dok ovako zvizzdim sa tobom!

ma nemam pojma shta sam !!! kako dirigentu dune :)
ali nemam bash neshto glasa, ja sam ona 2/3 shto statira :)))
pa svidja mi se u 1. bgd u stvari ostacu josh tamo :I
a ti si u braci baruh :)
kad su ti probe
shta sam uopste pokretala pitanje..bez veze :)
a imam i da studiram a ja se ebem s horovima

je l mogu da dodjem da mi kazhu oni koji sam ja glas a kao ocu da pevam a iskoristim ih za svoje potrbe
ma ne znam shta hocu...malo se sad stidim pa idem
uvek se zbunim kad me neko saslusha
e hvala ajde caos
josh nekad mislim da su mi glasnice otishel.....mislim ovo je sve usedelica-simptom ovako cete i vi izgledati ako se ne budete hebali :)
ajde pozdrav idem da pishkim
mozda i nemam sluha

nemam!!!
a gde ti je b-baruh
ocesh da im kradem aa pa ne daju ti ovde note da nosish kuci :)
verovatno to mozesh da nabavis ako nishta, na akademiji ima biblioteka...ili dodji do npr 1.beogradskog pa ih pitaj da ti daju
u stvari imam ali bih ja to iskopirala pa ti dala, mozemo da se nadjemo da vidimo, ostalo mi od prvog dirigenta...nemam celu heruviku mokranjca... ali imam neke druge kompozicije u ovom mom kompletu..mada ta mokranjceva je dugacka i ne moze cela da se izvodi skoro nikad koliko ja shvatam a ne bi trebalo da se izbacuje tekst
a inace mozda mozes njih da pitash za note

Back