linabg:

alt je srednji, sopran je visok..  raspon soprana ti je od c1 do a2, a alta je od f do d2.. ako znas note, a predpostavljam da zans 

onda ti odredi gde si.. ako mozes da izvuces sopran, a imas malih problema onda si alt... ako nemas onda si sopran.. eto tako, pojednostavljeno 

e ****** to je po jednoj filozofiji...mene je dirigentica koja je kao extra struchnjak i to je valjda bash za horsko dirigovanje bez dileme stavila u sopran 2...ali cini mi se da imam malih problema..valjda sam ja neki srednji glas mecosopran :I 
ebiga ja izgleda imam boju koja je najbolja u registru npr od f1 do c2 recimo !!! visine mogu da izvucem kad sam dobro raspolozhena raspevana i tako to. a dubine mogu uvek...mada nisu onako zvuchne kao crnkinje daleko od toga ali mogu da prozivedem.. ali 
ona je probala ono m-m-m-m- znaci samo zatvorena usta i stvarno tako najbolje zazvuchim u nekom srednjem vishem registru....oko c1, dole gde mi je prirodno da pevam ne zvuchim... :I
mislim aj ne trazhim puno...nisam ja neki pavaroti.....ali mogu da pevam tachno...i volela bih nashtimovan hor...mogu da otpevam dobro kad se raspevam :I
ovi oce izgleda da se ja derem...
inace videla sam ima 14 klasa ljudskih glasova !!! pa sad ti to smesti u hor
alt 1 pevam bez problema shto se tice tih hvatanja ali su mi se cesto zhalili da sam tiha a ja nekako ne mogu jache :IIIII ebem mu sve
a ne razumem u nekim kompozicijama sopran ide jako visoko a onda obichno i alt...tu bi bilo ok da pevam alt ali sta onda po njima treba da radim - da cutim..
amda se bolje osecam kao sopran kao alt sam nekako chudna sama sebi..mozhda zbog uloge u horu a mozhda je to do psihologije da bih pevala moram da budem max opushtena shto nisam i zato ne proizvodim ono shto mi je priroda dala
ebem mu sve
dosadna sam ali shta znam ja se stalno nesto ustruchavam da ih pitam kao dosadna sam ostala bih u ovom horu ali mi se chini da cu da pocnem da krkljam i nervira me kad nekad ne mogu da otpevam hocu da pevam i da se tkao praznim bash me briga za neke koncerte i slichno