Petarde....

Najzanimljiviji deo snimka od 2:39

Eh, taj zatucani Bec i njegovi seljani, koji pale rakete i prave vatromet. z:mrgreen:

p.s.: oko 700.000 ljudi je bilo prisutno na cuvenom Silvesterpfad. z:shock:

svako sa malo pameti ume da razlikuje vatromet koji je organizovala gradska vlada na centralnom trgu za sve one koji novu godinu zele da docekaju na takav nacin - uz pirotehniku koju je aktiviralo strucno i od strane vlade angazovano lice i posledice paljenja petardi od strane zatucanog dela stanovika iste te drzave :

Nasilna novogodišnja noć u Austriji
Politika - Pre sat i 2 minuta
Policija, varogasci i hitna pomoć širom Austrije imali su pune ruke posla u novogodišnjoj noći, koja je bila dosta nasilna i pogubna za ljubitelje petardi.

U Gornjoj Austriji su na jednom dočeku čak četiri osobe povređene.

Naime, pošto su rakete, umesto u vazduhu, počele da eksplodiraju na zemlji, parčad koja su letela po dvorištu teže su povredila četiri osobe. U toj pokrajini su još tri osobe zadobile ozbiljne povrede od petardi i raketa.

U Donjoj Austriji hitna pomoć je imala pune ruke posla i 400 puta intervenisala na ulicama.

U Potendorfu je velika petarda otkinula tri prsta jednom muškarcu, koji je spojio pet petardi koje su mu eksplodirale u rukama.

Vatrogasci su u toj pokrajini 48 puta morali da gase vatru.

U Salcburgu je pirotehničko sredsvo povredilo šet osoba. Najverovatnije oštećena petarda je posle ponoći eksplodirala u ruci muškarca koji je želeo da je baci.

U Štajerskoj je jednom muškarcu petarda eksplodirala u rukama i nanela mu teške povrede.

Ma mora da je tako da je jedino onda moguce uzivati u vatrometu pod uslovom da ga je organizovala gradska Vlada. Jer strucnjak ipak moras biti da bi znao kako da ispalis raketu. z:mrgreen:

Ovi sa povredama su neretko likovi, koji sami prave pirotehniku. Slabe im kupovne petarde, slabe im kupovne rakete pa onda uzmu sami da brljaju. I onda prodju kako prodju.

Neko beše ovde tvrdio da će Srbija imati samo profesionace u vojsci :znamiguje:
Ministar odbrane Dragan Šutanovac ocenio je da ukidanje obaveze služenja vojnog roka ni na koji način neće ugroziti funkcionisanje sistema odbrane.

"U Srbiji ima oko 1,7 miliona građana koji su služili vojni rok i koji su još uvek spremni da, ako je neophodno, obuku uniformu", rekao je Šutanovac.
'eeeebo te, Mikrotalasni, što stalno guraš te petarde u vojsku ?!? :eek:
Ako već i nemamo ništa bolje, 'ajde da bar probamo blef za dobronamerne susedne tzv. države !!! :D

svako sa malo pameti ume da razlikuje vatromet koji je organizovala gradska vlada na centralnom trgu za sve one koji novu godinu zele da docekaju na takav nacin - uz pirotehniku koju je aktiviralo strucno i od strane vlade angazovano lice i posledice paljenja petardi od strane zatucanog dela stanovika iste te drzave :

Nasilna novogodišnja noć u Austriji
Politika - Pre sat i 2 minuta
Policija, varogasci i hitna pomoć širom Austrije imali su pune ruke posla u novogodišnjoj noći, koja je bila dosta nasilna i pogubna za ljubitelje petardi.

U Gornjoj Austriji su na jednom dočeku čak četiri osobe povređene.

Naime, pošto su rakete, umesto u vazduhu, počele da eksplodiraju na zemlji, parčad koja su letela po dvorištu teže su povredila četiri osobe. U toj pokrajini su još tri osobe zadobile ozbiljne povrede od petardi i raketa.

U Donjoj Austriji hitna pomoć je imala pune ruke posla i 400 puta intervenisala na ulicama.

U Potendorfu je velika petarda otkinula tri prsta jednom muškarcu, koji je spojio pet petardi koje su mu eksplodirale u rukama.

Vatrogasci su u toj pokrajini 48 puta morali da gase vatru.

U Salcburgu je pirotehničko sredsvo povredilo šet osoba. Najverovatnije oštećena petarda je posle ponoći eksplodirala u ruci muškarca koji je želeo da je baci.

U Štajerskoj je jednom muškarcu petarda eksplodirala u rukama i nanela mu teške povrede.

:konfete::deda::grudvanje3:z:plez::zcepanje::zcepanje::zcepanje::zcepanje:

Onli - pivo:zper:
Vidi se da odavno nisi bio u Srbiji za neki docek N.G.
Ovo kod tebe je sve organizovano i ne videh ni jednu osobu da je bacila neku "napravu"...Da vidis nase trgove na doceku :zcepanje::zcepanje:Pa to kao da si na ratistu...Puca na sve strane ...
Ja jesam ljubitelj pirotehnike:zstidljivko: Ali da nema preterivanja - ima...
Pijancenje i senlucenje je vec individualno ali ako ti nekom bacis pod noge dinamitaru e to je vec onda licno...I ja licno bih ga kaznila jer ne zele svi da se vesele na taj nacin.
Odgledaj taj vas snimak sa koliko mira i radosti se docekuje N.G i nikoga nema da divlja..
Zivela sam u Zvezdarskoj sumi i za svaku N.G nisam smela da izadjem napolje jer su se do sada ispaljivali meci iz pravog oruzja...Znas li koliko puta sam nalazila zrno od metka po dvoristu ili kucnom pragu...Mi Srbi ne znamo za neke granice...
Kao da u sumi niko ne zivi i kao da ce metak ostati u vazduhu???
Posto ne zivim vise u sumi izasla sam napolje i neverovatno je to kako je ceo grad bio u vatrometu:vatromet:
Bilo je prelepo...Barem za mene...
Ali se zato moja bolesna mama toliko uznemirila da jos uvek ne mogu da joj objasnim da je to bila N.G i da nije bombardovanje ili da idem da pogledam da li su mi bratanci kuci jer napolju neko puca...
A tek kada ti iz cista mira sibne neko petardu pod noge ili prozor....z:mrgreen:
Tako da se ne bih slozila ni sa kime oko ove pucnjave :znamiguje:
Posto sam procitala sve sto je napisano na ovoj temi ....
Zlozi -- po tebi neka svi umru samo meni da bude lepo:zroll:J.b.g-a.
SRECNA SVIMA NOVA GODINA:zskace::kiss:
Nadajmo se da ce biti bolja od predhodne:zpozdrav:

Poslednja izmena:
@FLORENA: vidi se da ti dugo nisi bila u Becu. Eto, to kao prvi jak argument, cisto da bidnemo na egal. z:mrgreen:

Daj bre, ovo sto vidis na snimku nije ni deo onoga sto se bacalo i palilo. Rekao sam vec da sam snimao sta se radilo u mom naselju. Nebo je gorelo. Pola naselja je bilo na ulici i palili su svasta. Nista tu nije bilo organizovano, sve spontano. Sledeci dan ujutru ulica je bila sarena od raznoraznih kutija za rakete, petardi itd.

O.K. za pistolje, to se ovde stvarno ne koristi, a u Srbiji je to kao dobar dan. I na svadbama, i za NG i za bilo koje slavlje. Secam se kako mi je zena poludela kada joj se vencavala sestra i kad je lik ispred crkve izvadio stoljpi i poceo da puca.

Poslednja izmena:
Nemoj tako...u uredjenoj drzavi kao sto je Austrija to je nezamisljivo da ljudi spontano prave vatromet-i to jos u sred grada iako je to zabranjeno. Sve to mora gradska Vlada da odobri i blagoslovi. A oni nastradali, kojima su prsti otisli zbog brljavljenja sa pirotehnikom su garant sve gastarbajteri. Nema sanse da su svabe, jer svabe su civilizovani i kulturni. Eto, cisto da ti objasnim neke stvari. z:mrgreen:

@FLORENA: vidi se da ti dugo nisi bila u Becu. Eto, to kao prvi jak argument, cisto da bidnemo na egal. z:mrgreen:

Daj bre, ovo sto vidis na snimku nije ni deo onoga sto se bacalo i palilo. Rekao sam vec da sam snimao sta se radilo u mom naselju. Nebo je gorelo. Pola naselja je bilo na ulici i palili su svasta. Nista tu nije bilo organizovano, sve spontano. Sledeci dan ujutru ulica je bila sarena od raznoraznih kutija za rakete, petardi itd.

O.K. za pistolje, to se ovde stvarno ne koristi, a u Srbiji je to kao dobar dan. I na svadbama, i za NG i za bilo koje slavlje. Secam se kako mi je zena poludela kada joj se vencavala sestra i kad je lik ispred crkve izvadio stoljpi i poceo da puca.
Vidi se da dugo nisi bio u Srbiji. :sanke: Pusti ti šta žene pričaju... nema ovde pucanja iz oružja već ohoho. Istog časa bi ti došla patrola policije i ostao bi bez oružja uz krivičnu prijavu. Ebeš ga, prošle devedesete.z:(

Vidi se da dugo nisi bio u Srbiji. :sanke: Pusti ti šta žene pričaju... nema ovde pucanja iz oružja već ohoho. Istog časa bi ti došla patrola policije i ostao bi bez oružja uz krivičnu prijavu. Ebeš ga, prošle devedesete.z:(

Daj bre, covece. Kazem ti lepo, bio sam na svadbi pre dve godine otprilike, i nakon obavljene ceremonije u crkvi, mladozenjin kum vadi pistolj i ispaljuje 5-6 hitaca. Ja se nisam toliko uplasio, koliko su se deca izgubila. Ne nagadjam nista, pricam ono sto sam doziveo. A u Srbiji sam redovno, dva-tri puta godisnje. Zadnji put jesenas bio. Sasvim dovoljno da bih video kako stvari stoje, sta se promenilo, sta je ostalo isto...

p.s.: devedesete su prosle na kalendaru, ali su jos uvek prisutne u drustvu i medju ljudima.

Daj bre, covece. Kazem ti lepo, bio sam na svadbi pre dve godine otprilike, i nakon obavljene ceremonije u crkvi, mladozenjin kum vadi pistolj i ispaljuje 5-6 hitaca. Ja se nisam toliko uplasio, koliko su se deca izgubila. Ne nagadjam nista, pricam ono sto sam doziveo. A u Srbiji sam redovno, dva-tri puta godisnje. Zadnji put jesenas bio. Sasvim dovoljno da bih video kako stvari stoje, sta se promenilo, sta je ostalo isto...

p.s.: devedesete su prosle na kalendaru, ali su jos uvek prisutne u drustvu i medju ljudima.

Ne kažem da ti to nisi video nego da je retkost...čak i na svadbama. Idealan način da prestaneš da plaćaš porez na oružje...da pripucaš iz njega u gradu.

Moj dever kada se zenio iz kalasnjikova su pucali...:deda:
Ejjj o cemu vi pricate ...milicije ni od korova...
Ovo je Srbija i ko sme nesto da ti zabrani:znamiguje:
Pa mi smo rodjeni iz inata...
Svako vece se cuje sporadicna pucnjava non - stop kao da jos uvek traje rat...
A koliko sam se oruzja nagledala dovoljno mi za ceo zivot...
I to sve bez dozvolez:mrgreen:
@Ber u pravu si nisam bila do Beca jos od pocetka rata u Slovenijiz:cry:
Ali nadam se da cu uskoroz;)

Moj dever kada se zenio iz kalasnjikova su pucali...:deda:
Ejjj o cemu vi pricate ...milicije ni od korova...
Ovo je Srbija i ko sme nesto da ti zabrani:znamiguje:
Pa mi smo rodjeni iz inata...
Svako vece se cuje sporadicna pucnjava non - stop kao da jos uvek traje rat...
A koliko sam se oruzja nagledala dovoljno mi za ceo zivot...
I to sve bez dozvolez:mrgreen:
@Ber u pravu si nisam bila do Beca jos od pocetka rata u Slovenijiz:cry:
Ali nadam se da cu uskoroz;)

I ja bih rekao da je tako. Nisu devedesete prosle i nece uskoro. Brdo ilegalnog oruzja se jos vucara po kucama/stanovima.
Kad skoknes ovamo, javi se ako ti treba vodic.

E sad da vam ja svima nesto kazem, i vama katolicima i pravoslavcima.

Zasto morate da pucate, da senlucite na ovaj porodicni i Boziji praznik????????????????????
Zar vam je malo bilo pucanja poslednjih godina, pa ne mozete bez petardi, topova, pistolja???????????????????

Kako vas bre nije sramota od vasih porodica, pa zar ne znate koliko ste jada naneli nekome ko se boji pucnjave, ko ima fobije, ko ima malu decu, kucne ljubimce, bebe koje reaguju placem na takvu pucacinu.
Zar je to nacin da se proslavi Praznik???????????
Razmislite malo. Mislim da nije.
U svakom slucaju, ako vam se puca ima hvala Bogu, takvi isti kao vi su se postarali da na svetu postoje drzave gde se ratuje, pa idite tamo i pucajte do mile volje.
A najbolje pucajte sebi u glavu.
Eto, mozete da me banujete, ali dosta mi je primitivaca koji su jedino hrabri kada uzmu pistolj u ruke i pucaju.
Sram vas bre bilo.
I katolike i pravoslavce koji na ovakav nacin proslavljaju Bozic i Novu godinu.

svoje fobije leci negde drugde!
ako se meni puca,pucacu!
ako meni nije tesko da dam 2 evra po komadu,neka i tebi ne bude tesko da slusas :cool:

Ај да ти одговорим пошто за НГ бацам петарде и пуштам ватромете. 'Вако, ове године сам купио два ватромета зову се ''Arctic batery'', један избацује по десет ракета које прскају ледено плаву боју на око 20 метара , укупно трајање 40 секунди. Петарде, стандардно већ трећу годину, ''widowmaker''. Мале, црне са љубичастим врхом, пуцају као топовски удар. :lol:
Све то радим на општу радост своје и комшијске деце. Не на верске празнике.
И није ме срамота уопште.

п.с. Јака си ми ти Arwen, Назгули би те шчепали одмах са таквим ставом. :)

Znaci da ponove jos jedno bombardovanje ko onomad 1999.

Vijanje puškom je sitnica šta bih vam ja uradila da ste meni u stan ubacili petardu.

Pre par godina sam slavila kod kuće n.g. Oko 1h su ulicom protutnjali vatrogasci.... i mi ono, slegli ramenima i nastavili sa veseljem... ujutru smo skapirali da su vatrogasci bili kod naših kumova, par zgrada ispod, uletela im je nekakva raketa na terasu, zapalila otirač, pa štok. U kući nije bilo nikoga, sem istraumirane mačke... sreća da su komšije primetile, pa zvale vatrogasce, da je vatra zahvatila zavesu boga pitaj kolika bi šteta bila.... ''Igrala se deca!'' :roll:

Dzaba pricate ovde se smatra sasvim normalnim da zapalite raketom neciji stan.
Ako vec koriste pirotehniku onda treba da znaju kako da je koriste. Npr. rakete i vatrometi se ne uperuju u zgrade i tudje prozore.

Back