Petarde....

Има људи сиђу с брда већа господа него неки рођени '''београђани'' а има супротних примера...

Inače, sama tema je dosta nejasna, jer se ne mogu u isti koš stavljati petarde i pištolji, bez obzira na buku koju proizvode.

Buka pištolja i petarde se često ne razlikuje...

Zgodan trenutak da priznam da, kad god sam u nekoj kućnoj kombinaciji za Novu godinu, čim krene prangijanje u 11.45, ja se uklonim u deo stana dokle ne može da dopre ništa što bi eventualno uletelo kroz prozor. Pa tako, kao debil, dodžim u kuhinji ili čak kupatilu, zavisno od stana, k'o da živim u Bagdadu. Ali ne, ceo život živim u Novom Beogradu, ebg, kraj koji se diči pomenutom bukom, visoke zgrade, gusto posejane....Otkud ja znam šta dileja ispaljuje, petarde ili metke, i da li je dovoljno trezan i svestan da pogodi nebo? Svake godine, ali svake, bude makar jedan slučaj ranjavanja od prazničnog rikošeta :roll:

Ima li još nešto nejasno?

Kako odredi baš 30 dana? Što ne bi za male petarde jedan prst a one što navataju sa onim velikim...ruku do lakta :zcool:
A ovo za porodične pištolje nije ič tačno...pucalo se iz pištolja devedesetih. Ustvari iz sveg raspoloživog. Odavno toga nema...puca se samo pirotehnikom
A, koliko bi ti odredio da se lezi za detetovo izgubljeno oko? Koliko bi odredio da je TVOJE dete izgubilo oko, ili prst zbog petarde? Ko je najvise tu kriv-dete koje je kupilo petardu, roditelj koji je evrovatno dao novac, ili prodavac koji detetu prodaje nesto sto ne bi smeo? Ne znam odakle si, ali se kod mene na Vozdovcu itekako puca. Iz pistolja. Cesto i policijskih, van duznosti. A, odavno nisu devedesete. I ne videh nikada da je na pucnjavu nakon utakice, ili tokom NG dosla patrola da ispita stvar.

?????
radost komsijske dece???
gde si bio od marta do juna 99.?
pa da vidis kako se deca raduju zbog praska i pucanja..
sto kaze hellen - vucete `obicaje` onih koji su ziveli po najudaljenijim planinama, a ne bi se odrekli urbanih uslova zivota ni za sta na svetu..
sta je tebe briga sto u tvom okruzenju ima onih koji su istraumirani takvim zvukom? tebi lepo..
i tako ce biti sve dok tvoj sebicluk dominira nad tvojim obzirom..

ali si zato veliki vernik - samo onda kada ti to odgovara..
selektivni vernik..

Да и своје и комшијске деце а и комшија. Оно као, изађемо испред кућа тих 15- 20 минута, деца нам се окупе на гомилу и ћаскају ( иако се иначе не друже много. Диван призор) ) 99-те сам био где и ти. Кући.
Е сад ми је овај део млого смешан око брда, планина и висоравни али не могу да се упуштам у ту причу. Избламираћеш се, батали. :)
Нормално да ме није брига тих пола сата што неко вуче трауме. Не да ме није брига, него ме баш заболе. И ја имам фобију од велике воде, па шта сад? Да исуше реке и мора због мене? Немој да си смешна.
И да, нисам верник уопште. Али сам написао да не бацам ништа за верске празнике.
Чини ми се лагано да си се нашла у намћору или баксузу...:lol:

Poslednja izmena:
A, koliko bi ti odredio da se lezi za detetovo izgubljeno oko? Koliko bi odredio da je TVOJE dete izgubilo oko, ili prst zbog petarde? Ko je najvise tu kriv-dete koje je kupilo petardu, roditelj koji je evrovatno dao novac, ili prodavac koji detetu prodaje nesto sto ne bi smeo? Ne znam odakle si, ali se kod mene na Vozdovcu itekako puca. Iz pistolja. Cesto i policijskih, van duznosti. A, odavno nisu devedesete. I ne videh nikada da je na pucnjavu nakon utakice, ili tokom NG dosla patrola da ispita stvar.
Kako razlikuješ pucanj pištolja i petarde? Pucao sam mnogo iz svih vrsta pešadijskog naoružanja a i iz pištolja i znam da razlikujem pucanj i tvrdim da se zadnjih desetak godina skoro uopšte ne puca iz pištolja. Bar ne u Nišu.
A za petarde preuveličavate opasnost. Nekad sam ih bacio na hiljade...dešavalo mi se da mi pukne i u ruci i nikad nisam imao povredu sem malo gareži po rukama. Veliki vatrometi mogu da povrede ali se zna kako se s njima rukuje.

Zgodan trenutak da priznam da, kad god sam u nekoj kućnoj kombinaciji za Novu godinu, čim krene prangijanje u 11.45, ja se uklonim u deo stana dokle ne može da dopre ništa što bi eventualno uletelo kroz prozor. Pa tako, kao debil, dodžim u kuhinji ili čak kupatilu, zavisno od stana, k'o da živim u Bagdadu. Ali ne, ceo život živim u Novom Beogradu, ebg, kraj koji se diči pomenutom bukom, visoke zgrade, gusto posejane....Otkud ja znam šta dileja ispaljuje, petarde ili metke, i da li je dovoljno trezan i svestan da pogodi nebo? Svake godine, ali svake, bude makar jedan slučaj ranjavanja od prazničnog rikošeta :roll:

Buka možda jeste ista, ali sa aspekta sankcije za takvo ponašanje...to su ipak dva odvojena svijeta.

Ma koji je bre praznik danas,o cemu ti pricas? U beogradu ima mozda,ma ni toliko,1.5 % katolika. Uglavnom matorih,mladih nema.
Mozda je za tebe danas neki praznik,meni je danas dan kao i svaki drugi u godini. Za 13 dana bice najradosniji hriscanski pravoslavni praznik.
A i katolici su bas miroljubiv narod,pogotovu ovi sto zive severo-zapadno od nas...

Majstor pokidao objasnio!

Ma koji je bre praznik danas,o cemu ti pricas? U beogradu ima mozda,ma ni toliko,1.5 % katolika. Uglavnom matorih,mladih nema.
Mozda je za tebe danas neki praznik,meni je danas dan kao i svaki drugi u godini. Za 13 dana bice najradosniji hriscanski pravoslavni praznik.
A i katolici su bas miroljubiv narod,pogotovu ovi sto zive severo-zapadno od nas...

Covek vam objasnio stvari. z;)

Да и своје и комшијске деце а и комшија. Оно као, изађемо испред кућа тих 15- 20 минута, деца нам се окупе на гомилу и ћаскају ( иако се иначе не друже много. Диван призор) ) 99-те сам био где и ти. Кући.
Е сад ми је овај део млого смешан око брда, планина и висоравни али не могу да се упуштам у ту причу. Избламираћеш се, батали. :)
Нормално да ме није брига тих пола сата што неко вуче трауме. Не да ме није брига, него ме баш заболе. И ја имам фобију од велике воде, па шта сад? Да исуше реке и мора због мене? Немој да си смешна.
И да, нисам верник уопште. Али сам написао да не бацам ништа за верске празнике.
Чини ми се лагано да си се нашла у намћору или баксузу...:lol:

nisam ni namcor ni baksuz veruj mi..
i to necu da postanem ni zbog takvih sebicnih egoista kao sto si , koje zabole da li sa svojim sebicnim postupcima ugrozavaju bilo koga oko sebe..
sta te briga, vazno da je tebi lepo..
a super si nacin pronasao da okupljas klince iz kraja koji se inace ne druze mnogo..
to samo govori o tvojim sposobnostima i mogucnostima..
nekome je maksimalni domet da na decu ostavi utisak samo kao cika koji ima pre da kupi i baca petarde..
ja zbog takvih sigurno ne postajem ni namcor ni baksuz..samo ih zalim zbog njihove ogranicenosti..
jer drugo nista ne zasluzuju.

J*bes petarde, daj ´vamo topovski udar. z:mrgreen:

p.s.: secam se kad smo kod lika u kucu ubacili pirotehniku, a zena mu se slogirala. Pricalo se i da je riknula zbog nas, ali informacija nije potrvdjena. Inace, lik je izasao puskom na nas. z:shock:
Bezao sam tad, mislim da sam trcao brze od Juseina Bolta. z:mrgreen:

Ček', ti to ozbiljno?

Ozbiljno, da.
Dakle, skupio se copor klinaca, palila se raznorazna pirotehnika...i onda je drugar imao famoznu ideju da ubaci ovim starcima petardu u kucu, sto je i uradio. Baba je vrisnula i pobegla pod sto, a deda je zgrabio pusku i izasao na ulicu. Poceo je da j*be, grebe, urla, da nas vija. Na svu srecu nije pucao, tragedija bi bila jos veca. Mada, ovo za babin slog su posle pricali, ali kao sto rekoh, nije proverena informacija i ja licno sumnjam u tu pricu. Sa sigurnoscu mogu jedino da tvrdim ono sto sam ocima video: drugar je ubacio petardu u kucu staraca, deda je sa puskom izasao da nas vitla.

p.s.: batalio sam pirotehniku otkad mi je petarda pukla u ruci i otkad sam ruku spalio bakljom u pijanom stanju na jednoj utakmici Partizana.

Vijanje puškom je sitnica šta bih vam ja uradila da ste meni u stan ubacili petardu.

Pre par godina sam slavila kod kuće n.g. Oko 1h su ulicom protutnjali vatrogasci.... i mi ono, slegli ramenima i nastavili sa veseljem... ujutru smo skapirali da su vatrogasci bili kod naših kumova, par zgrada ispod, uletela im je nekakva raketa na terasu, zapalila otirač, pa štok. U kući nije bilo nikoga, sem istraumirane mačke... sreća da su komšije primetile, pa zvale vatrogasce, da je vatra zahvatila zavesu boga pitaj kolika bi šteta bila.... ''Igrala se deca!'' :roll:

Jaoooj, mozem misliti, istraumirana macka, jadna. :roll: A vijanje puskom je malo, da, ti bi bacila kasikaru na decu. Bravo!

Mozda smo mi isto uplasili dedine kokoske, ko ce znati...z:mrgreen:
J*bote, sve svetac do sveca ovde, niko u zivotu nije pravio gluposti. Nigde nisam napisao da podrzavam ovakve gluposti, i u ovom slucaju se radilo o gluposti pojedinca, a mogao je da naj*be bilo koji on nas koji smo se zadesili tamo. Ipak, ovakve dozivljaje ne bih menjao nizasta na svetu. Imao sam detinjstvo o kojem danasnji klinci mogu da mastaju. Surovo, ali lepo. Uz znoj, krv i suze, a ne uz kompjuter, my space i play station. :zcool: Ali to je vec druga tema.

Volim da gledam vatromet, pirotehniku sam inace batalio, kao sto rekoh. Ne palim licno nista vise, samo gledam (kad ce da mi u stan uleti raketa) z:mrgreen:

Pričala mi jedna devojka s Dorćola ubacili joj petardu kroz prozor i prozor puko,zvala policiju i pitala šta da radi ako ubace i kroz drugo staklo,pošto je prozor dupli,kaže pandur branite se sami...Toliko o našoj državi.

J*bes petarde, daj ´vamo topovski udar. z:mrgreen:

p.s.: secam se kad smo kod lika u kucu ubacili pirotehniku, a zena mu se slogirala. Pricalo se i da je riknula zbog nas, ali informacija nije potrvdjena. Inace, lik je izasao puskom na nas. z:shock:
Bezao sam tad, mislim da sam trcao brze od Juseina Bolta. z:mrgreen:

LOL... tako smo mi ko klinci ubacili nekoj babi dimnu bombu (onu improvizovanu, shto napravish od folije sa cigara i seckane pin pong loptice) u gajbu... prichalo se da je zbog toga (nas) riknula, ali informacija nije potvrdjena. :hahaha:

Jaoooj, mozem misliti, istraumirana macka, jadna. :roll: A vijanje puskom je malo, da, ti bi bacila kasikaru na decu. Bravo!

Mozda smo mi isto uplasili dedine kokoske, ko ce znati...z:mrgreen:
J*bote, sve svetac do sveca ovde, niko u zivotu nije pravio gluposti. Nigde nisam napisao da podrzavam ovakve gluposti, i u ovom slucaju se radilo o gluposti pojedinca, a mogao je da naj*be bilo koji on nas koji smo se zadesili tamo. Ipak, ovakve dozivljaje ne bih menjao nizasta na svetu. Imao sam detinjstvo o kojem danasnji klinci mogu da mastaju. Surovo, ali lepo. Uz znoj, krv i suze, a ne uz kompjuter, my space i play station. :zcool: Ali to je vec druga tema.

Volim da gledam vatromet, pirotehniku sam inace batalio, kao sto rekoh. Ne palim licno nista vise, samo gledam (kad ce da mi u stan uleti raketa) z:mrgreen:

Akcenat nije bio na mački nego na kumovima koji su baš tih dana sastavljali kraj sa krajem a imali nepredviđene troškove zbog idiota.
Jel ta ''deca'' znaju da petarda može nekog da povredi? A kojom namerom ste ubacili dedi petardu u stan, samo me to zanima?
A sad gledaj sa drugog aspekta... ti beše imaš dete? Zamisli da ti neko ubaci petardu u stan a dete se frasira od straha??? Ili imaš roditelje koji su ostarili i popustili sa zdravljem? I zamisli neko im ubaci petardu u stan??? Pa šta bi radio, jel bi popi*deo, ajde iskreno? Ne kapiram kakva je to igra kad tuđe zdravlje možeš da dovedeš u pitanje?

Back