Петак 13.

• Začetnik teme Začetnik teme Jasna
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
299422226459a7ee08effe946459013_orig.jpg
u petak, 13. u 13h...ćeš - vidiš :lol::lol:

Da li vam se dogodilo nesto neprijatno na petak 13.?
Da li verujete da moze da se dogodi?
Koliko uopste obracate paznju na taj dan?

Ja imam jedno rdjavo iskustvo od prosle godine, pre toga nisam obracala paznju na taj dan,kao i svaki drugi. Imala sam cukanje, tacnije receno udarila me je zena na semaforu dok sam stajala cekajuci zeleno svetlo, takoreci iz cista mira. Kasnije kad sam se cula sa njom (posto smo razmenile telefone da se dogovorimo oko nadoknade) rekla mi je da ju je na prvoj rasksnici posle toga zaustavio pandur i morala je da plati kaznu za nedozvojeno skretanje. Njoj je taj dan bio bas baksuzan.

Kakvi su vasi dozivljaji?

.. Bilo bi možda zanimljivije da se postavi tema : Kako je petak 13 . došao na zao glas?:mrgreen:

Inace ..isti mi je ka svaki drugi !:ok:

Red (Vitezova Templara) je postao toliko bogat da je francuski kralj Filip Lepi (Filip IV) osetio da ga on veoma ugrožava – pa čak i on im je dugovao veliku svotu novca. Nagovorio je papu Klimenta V da mu se pridruži u progonu vitezova templara koji je počeo u petak, 13. decembra 1307, kada je njihova imovina zaplenjena, a sami vitezovi su pod mukama terani da priznaju razne stvari, uključujući i da „obožavaju đavola”, nakon čega bi usledilo brutalno pogubljenje.

Red (Vitezova Templara) je postao toliko bogat da je francuski kralj Filip Lepi (Filip IV) osetio da ga on veoma ugrožava – pa čak i on im je dugovao veliku svotu novca. Nagovorio je papu Klimenta V da mu se pridruži u progonu vitezova templara koji je počeo u petak, 13. decembra 1307, kada je njihova imovina zaplenjena, a sami vitezovi su pod mukama terani da priznaju razne stvari, uključujući i da „obožavaju đavola”, nakon čega bi usledilo brutalno pogubljenje.

:mrgreen:

Još jedan petak 13. :zper:

Priča o nesrećnom petku ima apokrifnu tradiciju: Eva je Adama navukla u "napast" na taj dan, petak je bio i kad su izbačeni iz raja. Na petak je počeo i potop....

Mnogo toga je već rečeno o poreklu sujevernog straha od petka 13-og...

Ali, danas je osvanuo jedan lep i sunčan dan, i treba ga iskoristiti najbolje što umemo.
Živeo petak!

Meni je ponedeljak 13. uvek po nečemu baksuzan dan... još iz školskih dana, što :eek:...... nemam blage veze.
A petak je jedan od najboljih dana u nedelji, pa ni broj 13 mi ga ne može pokvariti. :D

Gle..sad znam šta sam radila prošle godine za petak trinaesti...:mrgreen:
Sva sreca da si se setila! :worth: :lol:
........
Danas dolazio majstor da zameni neki ventil i pancir crevo u za kazance u kupatilu... u stvari hteo najpre da vidi da li moze da popravi. Kada je utvrdio da nece moci, stavio nova... i... odvrnem ventil, nema vode u kazancetu :eek: ybt, el ovo neki trikovi?! :think:
I jos malo zezanja oko toga... nece. Tek ce majstor
- nego... je l` danas bese petak 13.? :lol:
... i popravio na kraju.

Back