Pet osoba stradalo: Utopili se u septičkoj jami...

Verovatno se radi, o zatvorenom tipu, septičke jame. Što nije, uopšte bezazleno. Uvek se ostavlja, ventilaciona cev, da bi svi gasovi bez problema, mogli da izlaze u etar. Amonijak, sumpor, natrijum. Sve su to gasovi, koji se nalaze, u određenoj meri, u kanalizacionim sistemima. Verovatno je čovek, ušao da proveri stanje, upao, i ostali, su redom pokušavali, da mu pomognu, uz ogromnu koncentracija otrova, koji su naglo, izlazili iz jame. Dovoljno je i pola minute, da nagomilane količine, ovih gasova, parališu nervni sistem čoveka, Stvarno žalosno i nepromišljeno.

...

Ja ne znam vise sa tim septickim...
U Srbiji je izgleda opasnije imati septicku jamu nego minsko polje...

Pet osoba stradalo: Utopili se u septičkoj jami​

https://direktno.rs/vesti/hronika/605054/topola-septicka-jama-smrt.html

Cela porodica izginula: Spremali proslavu, a stradali u septičkoj jami​

https://www.blic.rs/vesti/hronika/c...punoletstvo-stradali-u-septickoj-jami/y93sr5r

Prica se o letecim autima...a jos nije ni kanalizacija sprovedena u pola Srbije....

...
Pola Srbije odbija da im se uvede kanalizacija. Ja bih postavio pitanje u cemu je problem sa tim ljudima

Verovatno se radi, o zatvorenom tipu, septičke jame. Što nije, uopšte bezazleno. Uvek se ostavlja, ventilaciona cev, da bi svi gasovi bez problema, mogli da izlaze u etar. Amonijak, sumpor, natrijum. Sve su to gasovi, koji se nalaze, u određenoj meri, u kanalizacionim sistemima. Verovatno je čovek, ušao da proveri stanje, upao, i ostali, su redom pokušavali, da mu pomognu, uz ogromnu koncentracija otrova, koji su naglo, izlazili iz jame. Dovoljno je i pola minute, da nagomilane količine, ovih gasova, parališu nervni sistem čoveka, Stvarno žalosno i nepromišljeno.
Edukacija je majka.
Na ulici kada se ulazi u sahtu, radnici otvaraju poklopac i cekaju neki period vremena pre nego sto udju unutra. Nekada i po sat vremena

То што ти причаш важи за уређене земље, на нашу велику жалост, ми то нисмо.
Да ли ти знаш да се до релативно скоро сав биохазардни отпад (крв која је извучена из тела умрлих од тешких заразних болести:лепра, тифус..., крв од људи који су умрли од гангрене или им се организам распао од труљења), код нас, бацао у канализацију? ампутирани делови тела болесних од тих болести се спаљивали у пећима без посебних филтера. Чак сам једном приликом чуо да су и ампутиране мање делове тела налазили у класичним контејенрима у оквиру болница.
Cuo sam da se nesavesno postupa, ali nisam cuo za ovakve konkretne slucajeve.
Lepra ne znam kada se zadnji put pojavila, znam da su zabranjene restauracije temelja istorijski znacajnih objekata posto je u to vreme vladala, na jednoj lokaciji kod nas su zabranjena arheoloskaa iskopavanja posto su tu masovno pokopane zrtve, bojim se da neko neupucen ne pocne obavljati odredene radove koji ukljucuju i zemljane posto je arheolog koji je bio upucen davno umro, poznavajuci nas karakter i "biznismene" ne vidim nacin kako bi ih sprecili u nameri.

Država bi trebala sprovesti primarni vod, tj. sama uložiti sredstva, dok bi sekundarni vod platili stanovnici u zavisnosti koliko metara ima od njihovih kuća do glavnog voda. A para nema. Sve da sami odrade je nemoguće, jer je preskupo.
Mislim da je EU dala novac za sprovodjenje kanalizacije u brojnim gradovima po Srbiji. U Beogradu veliki deo grada nema kanalizaciju, najvise severni deo preko Dunava, opstina Palilula. Ne znam koji delovi tacno, ali veliki deo. Za njih sam cuo da su 3 puta raspisivali tender, ali nijedna firma nije htela da radi kanalizaciju tamo, zbog velikih problema oko uskih ulica i divlje gradnje.

Cuo sam da se nesavesno postupa, ali nisam cuo za ovakve konkretne slucajeve.
Lepra ne znam kada se zadnji put pojavila, znam da su zabranjene restauracije temelja istorijski znacajnih objekata posto je u to vreme vladala, na jednoj lokaciji kod nas su zabranjena arheoloskaa iskopavanja posto su tu masovno pokopane zrtve, bojim se da neko neupucen ne pocne obavljati odredene radove koji ukljucuju i zemljane posto je arheolog koji je bio upucen davno umro, poznavajuci nas karakter i "biznismene" ne vidim nacin kako bi ih sprecili u nameri.
Sve se te bolesti danas efikasno lece. Ali ji klima nije vise pogodna za lako sirenje. Ima je u nekim delovima sveta, ali ke to toliko izolovano, da je nivou statisticke greske

Sve se te bolesti danas efikasno lece. Ali ji klima nije vise pogodna za lako sirenje. Ima je u nekim delovima sveta, ali ke to toliko izolovano, da je nivou statisticke greske
Slazem se, ali je ipak iskorenila razvoj nauke i civilizacije u koju spada i higijena.
Spomenute lokacije je najbolje po preporuci struke tretirati.

Ja bih postavio pitanje u cemu je problem sa tim ljudima
Зависи ко је власништву парцеле,зависи ко има од власника власница пара за то,зависи ко хоће да уложи паре (често неко хоће а нема,ко има одбија да да паре) зависи да ли се уопште може комуницирати са осталима или не?

Back