Pet osoba stradalo: Utopili se u septičkoj jami...

Jasno mi je, ali je moguce da vase septivke jame uticu na izvorsku koju koristite kao vodovod.
Savetovao bih vam da proverite.
Licno znam slucajeve u Srbiji gde su se nakon "urbanizacije" u prevodu besmisleno izgradenih vikendica pojavile odredene materije u pijacoj vodi takode sa izvora.
Steta voda je bila izuzetno ukusna iako tvrde da voda nema ukus, miris ....
Mi u Vojvodini vec odovno ne pijemo vodu iz vodovoda
Ne moze da se ulije nista jer kod mene ide sa izvora koji se nalazi na odredjenoj nadmorskoj visini i plus te otpadne vode nemaju dodira sa tim duplim crevima koje sprovode pijacu vodu, tu kroz naselje.
Ja pijem normalno tu vodu i nemam nikakvih problema, nekad i flasiranu a nekad i tu.

Ja sam, nažalost, haustorče, nisam imala sreću da imam ikoga van grada, raspuste i sve slobodne dane provodila samo u gradovima :( i nisam znala šta je septička jama, znam šta je septično gle čuda znam šta je i jama, ali tu kombinaciju riječi nisam imala prilike ni potrebe upoznavati-do danas. Ja naučih evo, žao mi je što je tužna prilika za to ali ti se humoru nikada naučiti nećeš.
Hoces reci da u Sarajevu ne postoje septicke jame i delovi grada koji jos nisu urbanizovani.
Ako stanujes u starom delu grada izgradenom u doba SFRJ moguce da se nalazi bas pored tvoje zgrade, a da nisi svesna njenog postojanja.
Nova izgradnja .... znas i sama koliko vredi.

Ne moze da se ulije nista jer kod mene ide sa izvora koji se nalazi na odredjenoj nadmorskoj visini i plus te otpadne vode nemaju dodira sa tim duplim crevima koje sprovode pijacu vodu, tu kroz naselje.
Ja pijem normalno tu vodu i nemam nikakvih problema, nekad i flasiranu a nekad i tu.
Ma, pijem je i ja u Srbiji, podzemne vode imaju svoj posebni tok.

U Hrvatskoj po zakonu moraju ili biti betonirane ili od nekog materijala na koji imaš između 20 i 30 godina garancije, to su u biti neke ogromne bačve ukopane u zemlju.

Nego, sada sam se sijetio dok sam još radio u arhitektonskom, bio je projekt nekog OPG-a, priča šefica s investitorom i dogovaraju se u vezi lagune, kad dobaci njena sestra - sada sam se sijetila onog filma "Plava laguna", kako je to lijep film, a šefica na to - sestro, pa tamo gov*na idu!
Isti je zakon i kod nas, ali se na zalost ne primenjuje.

Isti je zakon i kod nas, ali se na zalost ne primenjuje.
Sada sam se sijetio kada je lik iz Zadra dogovorio s nekim radnicima iz Bosne da mu iskopaju septičku, platio im unaprijed na povjerenje, morao negdje hitno otići i nije ostavio nikoga u nadzoru.
Ovi gore na zemlji samo nalili ploču s poklopcem i pobjegli.

🤣

Našao sam nešto, ne znam da li je to:

https://www.google.com/amp/s/www.24...o-septicku-jamu-pao-je-u-nju-i-poginuo-428940

Ovom koji je umro u bolnici metan spalio pluća, znači sve i da te izvuku van, šanse su ti mizerne.

Toliko besmislenih stradanja:

- Smrt u septickoj...

- Smrt u autu (usled ugljen monoksida) neretko zaljubljenih koji zaspu...

- Smrt ispod tuša usled ukljucenog bojlera a losih instalacija...

- Smrt na vagonu, uglavnom klinaca koji se penju na iste zarad selfija pa ih ubije strujni luk...

- Smrt na pruznom prelazu...usled pokvarene ili nepostojece rampe...

- O saobracaju da ne pricamo...da se u eri senzora i sve tehnike uopste gine u saobracaju...

- I na kraju ne manje bitno jer je sustinsko...smrt ispod nadstresnice usled korupcije...

...

😡 😡 😡

Evo, sad je Vučić kriv i za nečiji pad u septičku, a da je bilo kanalizacije kroz čiji bi otvor netko propao, opet bi bio kriv, a ne osobe tamnije boje kože, koje su ukrale poklopac.
Ta septička jama jednostavno nije bila obezbjeđena. Znači otvorena. Na septičkim jamama je obično betonski poklopac i jedna cijev za ispuštanje otrovnih gasova. Nema potrebe to dirati, otvarati, jer to rade stručni ljudi prilikom pražnjenja iste.
Meni je bilo jako čudno kada sam došla, gdje sam došla, da su ljudi septičke jame imali u samoj kući?!!! Obično odmah na hodniku, preko koje ideš od ulaznih vrata.

I Vojvodina je deo Srbije Benedikt.
Nisam mislio na politicku podelu vec kvalifikaciju vode i zemljista, cudi me da nisi primetio da je izuzetno poznajem ukljucujuci i narecja.
Zakon je isti na tritoriji cele Srbije, ako si na to mislio.
Medu autonomasima kao sto sam vec pisao starosedeoci su statisticka greska, ali da ne spamujemo temu

Ta septička jama jednostavno nije bila obezbjeđena. Znači otvorena. Na septičkim jamama je obično betonski poklopac i jedna cijev za ispuštanje otrovnih gasova. Nema potrebe to dirati, otvarati, jer to rade stručni ljudi prilikom pražnjenja iste.
Meni je bilo jako čudno kada sam došla, gdje sam došla, da su ljudi septičke jame imali u samoj kući?!!! Obično odmah na hodniku, preko koje ideš od ulaznih vrata.
Nego, ispričaj tu ljudima još jednom kako bi bila sretna da se okupam u "laguni".

😡 😡 😡 🐈

Господе Боже..шта се то дешава,па ово као неки морбидан црни хумор :eek:

Како су онда упали ако је све затворено?:eek:
Вероватно су ушли и угушили се.
Унутра је јако мало кисеоника. То се дешава са септичким јамама.

да се разумемо,исправи ме ако грешим:
-та Јама је народски речено пољски ВЦ..
ја сам Милион пута код мојих на Селу срао..што на Чучавцу(пољаку)..што на дасци и никад ништа се ту здравствено није догодило.
Глуп сам око тога...какав сад амонијак??
Све отпадне воде, нарочито фекалије имају јако велику количину отпадних гасова који се ослобађају распадањем органских материја. Нарочито септичке јаме и таложници у канализацијама.
Средином 70-их је у Софији искра са тролејбуса упала у канализациону шахту и изазвала експлозију. Погинуло пар људи.

Kanalizacija i TOV (tretmen otpadnih voda) su sastavni deo svakog urbanog naselja, sto na Balkanu nije slucaj ukljucujuci i Bosnu sa Sarajevom.
Na pojedinim lokacijama nije moguce postaviti kanalizaciju bez postojece septicke jame.
Ne bih prejudicirao, najverovatnije je u pitanju nepravilno izgraden objekat na porodicnom gazdinstvu koji sluzi za uzgoj zivotinja, muzu krava, ili slicne komercijalne svrhe, sto ne umanjuje tragediju koja se zadesila.
Dodao bih da se nadlezne sluzbe moraju poceti resavati slicne slucajeve koji su na ovim prostorima postali pravilo.
Pored vec spomenute nazalost nenadoknadive tragedije u ljudskim zivotima one izazivaju i zdravstvene probleme.
То што ти причаш важи за уређене земље, на нашу велику жалост, ми то нисмо.
Да ли ти знаш да се до релативно скоро сав биохазардни отпад (крв која је извучена из тела умрлих од тешких заразних болести:лепра, тифус..., крв од људи који су умрли од гангрене или им се организам распао од труљења), код нас, бацао у канализацију? ампутирани делови тела болесних од тих болести се спаљивали у пећима без посебних филтера. Чак сам једном приликом чуо да су и ампутиране мање делове тела налазили у класичним контејенрима у оквиру болница.

Све отпадне воде, нарочито фекалије имају јако велику количину отпадних гасова који се ослобађају распадањем органских материја. Нарочито септичке јаме и таложници у канализацијама.
Средином 70-их је у Софији искра са тролејбуса упала у канализациону шахту и изазвала експлозију. Погинуло пар људи.
Da kao i metanske jame, jedna iskra i ode sve.

Ja sam, nažalost, haustorče, nisam imala sreću da imam ikoga van grada, raspuste i sve slobodne dane provodila samo u gradovima :( i nisam znala šta je septička jama, znam šta je septično gle čuda znam šta je i jama, ali tu kombinaciju riječi nisam imala prilike ni potrebe upoznavati-do danas. Ja naučih evo, žao mi je što je tužna prilika za to ali ti se humoru nikada naučiti nećeš.
sta se svadjate, a kod nas svasta ima da se cuje i nauci.

Prica se o letecim autima...
Маркетинг а ово друго реалност.....
a jos nije ni kanalizacija sprovedena u pola Srbije....
....нема се пара а тамо где има немају сви власници имовине да поделе трошкове (дају исту количину пара) а нико не би да буде оштећен,ништа од тога.

Ja ne znam vise sa tim septickim...
U Srbiji je izgleda opasnije imati septicku jamu nego minsko polje...
Иде се у водовод и пита за решавање тога,плати,они дођу,реше некад је било пар хиљада динара сада је пар хиљада динара више.

Back