Pesme na ruskom jeziku

😰 У Москви је умро "Буцмасти из LittleBig" Дмитриј Красилов. Масовни медији

Претходно, Дмитрију је било лоше јуче када се враћао са посла. Данас је његово тело пронађено у стану без знакова живота.

Плесач је стекао славу након снимања у споту "Uno".

🥀 Дмитриј је имао 29 година.

Према писању медија, мушкарцу је јуче позлило на послу, отишао је кући, али је престао да комуницира. Прелиминарни узрок смрти били су срчани проблеми.
5:48 PM · Dec 18, 2023...https://twitter.com/Alisa_Vasilisa_/status/1736790623456276930
GBpR3lQWMAA__of

Дмитриј почивај у миру (

Little Big - Uno - Russia 🇷🇺 - Official Music Video - Eurovision 2020

 
Испод видеа закачио/ла: LOUNA - пре две године

Као што знате, ново је добро заборављено старо, или, како каже друга народна мудрост, нове песме пишу они чије су старе лоше.

Шалу на страну, недавно смо помислили, сетили се и схватили да су неке наше песме са раних албума, поставши заиста популарни хитови, својевремено неправедно лишене визуелне подршке у виду званичних уметничких видео клипова.

Један од ових хитова је и композиција „Штурмуя небеса“, која је константно заузимала врх разних топ-листа, анкета и рејтинга слушаности више од једне деценије, упркос промени генерације слушалаца и музичких трендова. Управо је ова песма изнедрила огроман број незваничних спотова, многе аматерске видео посвете разним људима, догађајима и друштвеним групама - од мртвих пријатеља и настрадалих бајкера до револуционара и војних лица из различитих земаља – често са дијаметрално супротним интерпретацијама значење песме, које је у њу унео аутор текста .

Присуство бројних примера сопственог тумачења појма уметничког дела свакако је част и само додаје тежину уметничком предмету, који, проширивши хоризонте перцепције, оставља толико простора за машту гледаоца или, у нашем случају, слушалаца. Али, шта год да се каже, наш сопствени гешталт није био затворен све ово време, па, како кажу, боље икад него никада.

И сада, 10 година након стварања композиције „Штурмуя небеса“, представљамо Вашој пажњи наш сопствени видео клип за њу, који су креирали наши пријатељи из HOT PIXEL MEDIA.

Захваљујемо се свим глумцима и нашим пријатељима који су учествовали у снимању, а такође се захваљујемо на бриљантној музици и креативној инспирацији учесницима такозваног „Клуба 27“, чије су границе веома произвољне и обухватају многе значајне музичаре - од веома младих до сасвим зрелих – који су умрли на врхунцу своје популарности, на врхунцу страсти и порока, на врхунцу личних насртаја на унутрашње небо, ови камиказе психонаути, без којих не би било поткопавања трулих друштвених основа, нема нових открића у музици, нема њеног развоја, нема будућности и, респективно, наше садашњости.

Вечна памјат и вечна слава овим јунацима који су разбили шаблоне устаљеног поретка ствари.

Њима је посвећен овај клип.

 
Poslednja izmena:

Back
Top