adelaidea
Iskusan
- Poruka
- 6.932
Lete mi lete tridesete, što bi Seve davno rekla, te tako poče i perimenopauza.
Kakve simptome imate i kako ih ublažavate?
Donji video prikazuje kako da instalirate aplikaciju na početni ekran svog uređaja.
Napomena: This feature may not be available in some browsers.
Konacno neko na temi, makar i muskoNikad cuo, sta je to?
Period pre menopauze.Nikad cuo, sta je to?
Meni je pocela u 30imBolne ovulacije, bolna krsta sedam dana pre ciklusa, grudi koje jače i duže bole, nakupljanje sala na stomaku ako ne pazim i užasna jedna preosetljivost.
Imam 43 i počelo je polako pre par meseci i evo danima mislim kako je vreme da zakazem termin kod dr za konsultaciju.
Ако заиста хоћеш да знаш да ли си у перимено, уради на 2. или 3. дан циклуса естрадиол и фоликулостимулишући хормон и знаћеш (ако вњжећ ниси урадила).Lete mi lete tridesete, što bi Seve davno rekla, te tako poče i perimenopauza.
Znači ne mora da bude perimenopauza bez obzira na simptome?Ако заиста хоћеш да знаш да ли си у перимено, уради на 2. или 3. дан циклуса естрадиол и фоликулостимулишући хормон и знаћеш (ако вњжећ ниси урадила).![]()
Ма какви.Znači ne mora da bude perimenopauza bez obzira na simptome?
vjeruje mi..bolje ti je da ne znas..Nikad cuo, sta je to?
Hvala na pojasnjenju!Ма какви.
Кључни знак уласка у перимено је промена квалитета циклуса/крварења.
Скрати се број дана добијања испод 26, крварење буде оскудно/мрљаво, па буде ок пар пута па опет буде слабије, некада пак постоје пролонгирана крварења због одсуства овулација и још увек преваге естрадиола, а недостатка прогестерона.
Груди боле у другој фази циклуса и то је солидан показатељ да је овулације било.
Главобоља је непоуздан параметар јер јој се узрок најчешће не зна. Може и због мањка и због вишка естрогена у контексту теме.
У перименопаузи долази до пада нивоа естрадиола и пораста фоликулостимулишућег хормона.
Ако немаш то, ниси у перимено.
Ако заиста хоћеш да знаш да ли си у перимено, уради на 2. или 3. дан циклуса естрадиол и фоликулостимулишући хормон и знаћеш (ако вњжећ ниси урадила).![]()
Зависи од година.Šta znace ove vrednosti hormona, analiza uradjena 4. dana ciklusa:
LH-14,55
FSH- 13.3
Estradiol- 141,3
Šta znace ove vrednosti hormona, analiza uradjena 4. dana ciklusa:
LH-14,55
FSH- 13.3
Estradiol- 141,3
1978Зависи од година.
Скроз ок налаз.1978
Hvala na brzom odgovoru.
Meni je prepisan orgametril, koga nema u prodaji, a od zamena mi nije dobro zaista...tako da sada apsolutno nista ne pijem za to.Bolne ovulacije, bolna krsta sedam dana pre ciklusa, grudi koje jače i duže bole, nakupljanje sala na stomaku ako ne pazim i užasna jedna preosetljivost.
Imam 43 i počelo je polako pre par meseci i evo danima mislim kako je vreme da zakazem termin kod dr za konsultaciju.
Zuti nocurak, virak, konopljika, hajducka trava. Nisam sigurna koliko pomaze...Jel ima neki caj da se pije? Onaj virak ili tako nesto?
Vidi moj post iznad.Da li je neka od vas uzimala hormonsku terapiju i kako je reagovala?
Cura Moja isto I stalno posumnja da je to trudnocaPonekad imam bolne ovulacije, a grudi su me i ranije ponekad bolele (ono kad moraš da ih pridržavaš dok se spuštaš niz stepenice).