Perimenopauza

Simptomi su mi

• Glavobolja

glasova: 3 60,0%
  • Bolne ovulacije

glasova: 2 40,0%
  • Mučnina

glasova: 2 40,0%
  • Apetit jači nego u dvadesetim

glasova: 1 20,0%
  • Ništa posebno

glasova: 0 0,0%
  • Nijedan od ponuđenih odgovora već...

glasova: 1 20,0%

• Ukupno glasova
    5
Bolne ovulacije, bolna krsta sedam dana pre ciklusa, grudi koje jače i duže bole, nakupljanje sala na stomaku ako ne pazim i užasna jedna preosetljivost.
Imam 43 i počelo je polako pre par meseci i evo danima mislim kako je vreme da zakazem termin kod dr za konsultaciju.

Bolne ovulacije, bolna krsta sedam dana pre ciklusa, grudi koje jače i duže bole, nakupljanje sala na stomaku ako ne pazim i užasna jedna preosetljivost.
Imam 43 i počelo je polako pre par meseci i evo danima mislim kako je vreme da zakazem termin kod dr za konsultaciju.
Meni je pocela u 30im 😭 Vidim i druge zene se zale na bolne ovulacije od ulaska u tridesete

Lete mi lete tridesete, što bi Seve davno rekla, te tako poče i perimenopauza.

Kakve simptome imate i kako ih ublažavate?
Ако заиста хоћеш да знаш да ли си у перимено, уради на 2. или 3. дан циклуса естрадиол и фоликулостимулишући хормон и знаћеш (ако вњжећ ниси урадила). ;)

Znači ne mora da bude perimenopauza bez obzira na simptome?
Ма какви.
Кључни знак уласка у перимено је промена квалитета циклуса/крварења.
Скрати се број дана добијања испод 26, крварење буде оскудно/мрљаво, па буде ок пар пута па опет буде слабије, некада пак постоје пролонгирана крварења због одсуства овулација и још увек преваге естрадиола, а недостатка прогестерона.

Груди боле у другој фази циклуса и то је солидан показатељ да је овулације било.
Главобоља је непоуздан параметар јер јој се узрок најчешће не зна. Може и због мањка и због вишка естрогена у контексту теме.

У перименопаузи долази до пада нивоа естрадиола и пораста фоликулостимулишућег хормона.
Ако немаш то, ниси у перимено.

Ма какви.
Кључни знак уласка у перимено је промена квалитета циклуса/крварења.
Скрати се број дана добијања испод 26, крварење буде оскудно/мрљаво, па буде ок пар пута па опет буде слабије, некада пак постоје пролонгирана крварења због одсуства овулација и још увек преваге естрадиола, а недостатка прогестерона.

Груди боле у другој фази циклуса и то је солидан показатељ да је овулације било.
Главобоља је непоуздан параметар јер јој се узрок најчешће не зна. Може и због мањка и због вишка естрогена у контексту теме.

У перименопаузи долази до пада нивоа естрадиола и пораста фоликулостимулишућег хормона.
Ако немаш то, ниси у перимено.
Hvala na pojasnjenju!

Гојење иде у перимено јер пад продукције естрадиола у јајницима надомешта се произвидњом у масном ткиву.
Ето, ако неког занима зашто се гоји од губитка циклуса.
У тим првим фазама, жена која не жели да се угоји мора пар година озбиљно да одгладује.

Meni je prepisan orgametril, koga nema u prodaji, a od zamena mi nije dobro zaista...tako da sada apsolutno nista ne pijem za to.
Odi do ginekologa, bolje je.
Od simptoma sve je isto kao i kod mene.
Jel ima neki caj da se pije? Onaj virak ili tako nesto?
Zuti nocurak, virak, konopljika, hajducka trava. Nisam sigurna koliko pomaze...

Back