Pejotl/meskalin vs ad na duhovnom putu

• Začetnik teme Začetnik teme Arya*
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Arya*

Obećava
Poruka
88
Slušala sam nedavno dve žene koje vode jedan yoga centar i izlažu svoje stavove na temu duhovnog razvoja. U jednom trenutku spomenule su da antidepresivi (ad) sprečavaju duhovni rast jer "zombiraju,umrtvljuju i nije ti do života". Duboko demantujem ovo i iz ličnog iskustva tvrdim da su mi ad dali volju za životom,bistriji um i bolji fokus.
Iste žene govore o magijskim biljkama koje "otvaraju vrata percepcije" i pomažu da se "vidi". Jedna od tih biljki je i pejotl. Mnogi Učitelji su ga koristili. Pejotl daje meskalin - drogu.
Pitanje je - zašto je droga dobra za duhovni rast a ad nisu?

Da bih ti dao odgovor na postavljeno pitanje, moram znati kako se osecaju ljudi koji piju ad, a to ne znam. Mogu videti kako se to manifestuje. Mislim da je to od osobe do osobe, ali je poenta da ad vestacki blokiraju nesto u telu zbog cega se covek zombira. On sebe ne unapredjuje. Skines mu ad i on se vraca tu gde je stao.

Sto se tice ovog drugog, zaista ne znam. Vise bih verovao u nesto iz prirode nego iz laboratorije.

Po meni pravi duhovni rast pociva na tome da aktivno i iskreno radimo na unapredjivanju sebe / svoje zrelosti i razvijenosti i svog pogleda na svet, tu je sustina a ne drogirati se da bi ko zna sta tamo nesto kao video.

Sto se tice lekova koji "zombiraju", pretpostavljam da oni mogu biti neophodni u nekim slucajevima - da drze nekog na okupu kako se ne bi raspao zbog previse bola itd koje nosi u sebi, odnosno zbog narusenog energetskog zdravlja. A kad je energetsko zdravlje previse naruseno, ne moze se leciti odjednom, nego mora postupno, i onda mu mozda treba pomoc u vidu "zombiranja". Tako da ti lekovi, rekao bih, imaju svoju dobru svrhu - za razliku od droga koje ne bih rekao da su ikad ikome neophodne.

Zavisi od leka i količine,od dijagnoze,naravno,i da li je baš taj lek odgovarajući,jer ne deluje isti lek isto na svakoga. Ali,kada je neophodan jer je osoba u stanju mentalnog haosa i uznemirena,lek je dovodi u stanje smirenosti a onda i misli postaju sređenije.
Droga menja stanje svesti i može da izazove halucinacije.
Dakle,zašto bi onda droga bila bolja za duhovni rast?

Zavisi od leka i količine,od dijagnoze,naravno,i da li je baš taj lek odgovarajući,jer ne deluje isti lek isto na svakoga. Ali,kada je neophodan jer je osoba u stanju mentalnog haosa i uznemirena,lek je dovodi u stanje smirenosti a onda i misli postaju sređenije.
Droga menja stanje svesti i može da izazove halucinacije.
Dakle,zašto bi onda droga bila bolja za duhovni rast?
Nisam rekao da je droga ikada bolja.
Naravno da se moraju piti kada covek ima dijagnozu poput bipolarnog poremecaja.

Još nisam pročitala ceo njegov opus.
Првенствено мислим на његове "страхове" који се развијају током конзумације, а знамо да је страх компонента која блокира, а не која ослобађа. Елем, постоје неке тврдње да разноразни опијати утичу на "проширење свијести" и добијања неких "ванчулних спознаја", кроз цијелу историју код разних народа имамо таква "сведочанства", међутим, да ли је у питању раст по хоризонтали или вертикали, а ако је у питању вертикала у којем правцу плус или минус, ја сам убјеђења да је ово друго.

Slušala sam nedavno dve žene koje vode jedan yoga centar i izlažu svoje stavove na temu duhovnog razvoja. U jednom trenutku spomenule su da antidepresivi (ad) sprečavaju duhovni rast jer "zombiraju,umrtvljuju i nije ti do života". Duboko demantujem ovo i iz ličnog iskustva tvrdim da su mi ad dali volju za životom,bistriji um i bolji fokus.
Iste žene govore o magijskim biljkama koje "otvaraju vrata percepcije" i pomažu da se "vidi". Jedna od tih biljki je i pejotl. Mnogi Učitelji su ga koristili. Pejotl daje meskalin - drogu.
ad ne umrtvuljuju nego bustuju serotonin hormon srece, tako da ti je super, zapravo. Pobrkale su verovatno sa bensozima...
uzimanje psihoaktivnih supstanci radi spiritualnog iskustva je beskoisno ako ne znas kako da iskoristis. To ti i ne treba,
ako radis pravu paksu da bi postigla isto...

ad ne umrtvuljuju nego bustuju serotonin hormon srece, tako da ti je super, zapravo. Pobrkale su verovatno sa bensozima...
uzimanje psihoaktivnih supstanci radi spiritualnog iskustva je beskoisno ako ne znas kako da iskoristis. To ti i ne treba,
ako radis pravu paksu da bi postigla isto...
Ma nije pobrkala nego ljudi koji nemaju iskustva sa AD-ovima nekad govore da oni umrtvljuju što veze sa životom nema. Eventualno antipsihotici mogu stvoriti "zombi osjećaj".

Eventualno antipsihotici mogu stvoriti "zombi osjećaj".
Ne mogu, antipsihotici su dopamin blokeri koji te sprecavaju da osetis zadovoljstvo i dozivis orgazam. Prakticno lekovi za lomljenje ega i samim
tim povecanja suskeptibilnosti za ispiranje mozga od strane psihijatara. Izazivaju tardiv diskineziu nesto slicno parkinsonu, pa se oni
stariji piju uz antiparkinskon lekove. **** bi se da te skinu sa toga.

Inace antipsihotici su izvrsni za duhovnu praksu jer kontrolises ego i ako zelis da se uzdrzavas od seksa, nema boljeg sredstva.
Uopste ne uticu na alter state niti imaju veze sa tiime.
Nego najjace moguce duhovno iskustvo koje se moze postici je tzv psihoza koja traje isuvise dugo pa mozes da poludis.
Traje oko 3 meseca, i onda obicno prestane. Mozes da uletis stresom, nespavanjem, jakim naprezanjem mozga resavajuci
teske probleme, gladovanjem ili ljubavnom patnjom. Neki se prirodno tako rode. Kad jednom mozak prirodno uleti
svaki sledeci put je lakse, dovoljno je da pustis da te vozi trip :P
Ja sam prvi put uleteo 2000. kad mi se za Uskrs upalila anahata.

Pokazi mi jednu jedinu osobu koja je danas u stanju doci do cistog meskalin hidroklorida, dijamantnu krunu ti kupim.
E da, molim te da me povezes s tom osobom ako je moguce.
Znaci ne pricamo o tome da moram pojesti metar San Pedra ili dvije kile peyotea, vec da mi netko omoguci cisti meskalin HLC.

Odgovor na tvoje pitanje - antidepresiv je lijek koji ti pomaze ispreslagati kemiju u glavi i vratiti te u prijasnje stanje dok je depresija bila odsutna, dok je psihodelik putovanje u tvoje nepoznato, unutrasnje ja ( ili van toga, kako god zelis).

Nemoj. Traje samo pola sata, tera te da setas. Lokalni anestetik. Fora je da se osecas mnogo lepo pa se brzo navuces a mnogo para.
Znam da je skupo i da se mozes navuci, ali da se nadjem u prilici mozda bi cak i probao.
Nisam ja tip za te dizalice.
Ako vec nesto od toga, onda bi volio probati cisti MDMA, ali me prijatelj nedavno naplasio i rekao da je to za klince, a ne vise za stare konjine poput nas.
Drugim rijecima, nas od 40+ moze totalno preplaviti do te mjere da ti fizicki bude lose.

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back